Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Footshop.
20. ledna 2022 13:30
Čas čtení 2:52
Sponzorovaný obsah

Adidas a Footshop představují nové outdoorové tenisky. K nákupu dostaneš DIY box jako dárek

Adidas a Footshop představují nové outdoorové tenisky. K nákupu dostaneš DIY box jako dárek
Zdroj: Footshop
MÓDA ADIDAS
Uložit Uložené

Díky Footshopu spojíš příjemné s užitečným. Pořiď si nový stylový kousek a udělej něco pro přírodu díky DIY boxu, který můžeš dostat k nákupu.

Spojení módy a lásky k přírodě. Takovou cestou se vydala značka adidas Originals. Spolu se Seanem Waterspoonem představili nové outdoorové tenisky, které vznikly ve spolupráci s Atmos, japonským butikem zaměřeným na streetwear. Díky Footshopu si můžeš nejen předobjednat tyhle stylové boty, ale také přispět k udržitelnosti. Třiceti náhodně vybraným kupujícím těchto tenisek totiž Footshop rozdá speciální DIY boxy. Co bude uvnitř?

Koupit tenisky

Láska k teniskám i přírodě

Sean Waterspoon je milovník vintage z Los Angeles, známý jako jeden ze spoluzakladatelů resell sítě obchodů Round Two. Miluje sportovní oblečení a tenisky. Jeho modely jsou typické netradičním použitím materiálů i kombinací barev. Sean se aktivně se zapojuje do globálních akcí na podporu lidskosti a je vášnivým veganem. 

footshop, adidas
Zdroj: Footshop

Nový model tenisek vznikl spojením téhle světoznámé značky streetwear oblečení a dnes už neméně slavného milovníka starých tenisek. Ve spolupráci s prominentním japonským streetwear butikem Atmos, který sídlí v Tokyu, stvořili nový model Superturf Adventure SW. Nové Superturf Adventure jsou propojením všeho, co tyhle brandy nabízí. Neotřelý design, zpracování s důrazem na přírodu a funkčnost.

Cool boty pro milovníky outdooru

Superturf Adventure SW x Atmos si zamilují především milovníci trailů, vycházek a outdooru. Právě svou lásku k přírodě a outdoorovým aktivitám totiž Sean Wotherspoon do nového modelu promítl. Inspirace přírodou je patrná z materiálů i barevného provedení bot. Design se nese v živých barvách, takže tě v těchto botách rozhodně nikdo nepřehlédne.

Veganské Superturf Adventure SW jsou robustní a najdeš na nich vychytávky, které na trailech oceníš. Třeba na šněrování je odnímatelná taštička na tkaničky, kterou můžeš z bot sundat a použít ji jako peněženku. Nosit se dá na opasku nebo na krku.

Celý projekt Superturf Adventure doplňuje kolekce oblečení, která zahrnuje trička, mikiny s kapucí a cargo kalhoty. Všechny kousky zdobí společný emblém Seana Wotherspoona a značky adidas Originals.

footshop, adidas
Zdroj: Footshop

K teniskám box s překvapením

Tyhle stylové tenisky si můžeš koupit ve Footshopu, kde se rozhodli dát nákupu bot přidanou hodnotu a zapojit jejich budoucí majitele do ochrany přírody. Protože když si chceme užívat hory, kopce a lesy v nových botách, měli bychom se také postarat o to, abychom se chovali co nejudržitelněji.

Footshop a značka adidas Originals vytvořili originální DIY dřevěné boxy. Speciální dřevěnou krabici dostane k nákupu těchto tenisek třicet náhodně vybraných kupujících. Krabice kromě bot obsahuje vychytávky, které se ti můžou hodit při turistice, ale i ve městě. V podstatě takový pohotovostní boxík s věcmi nutnými pro přežití. Je tam třeba gravírovaný kelímek s potřebnými ingrediencemi a návodem, jak si připravit "Seanův čaj". Dobrá zpráva je, že kdyby ti tenhle čaj zachutnal, můžeš si na něj dojít také do Footshopu ve Vnitroblocku, kde se dá koupit na baru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sneakers & Apparel (@footshop)

Vytvoř si zahrádku nebo nové oblečení

Součástí boxu jsou i maličkosti, které budou rozvíjet tvou tvořivost a naučíš se díky nim něco o udržitelnosti. Footshop a adidas Originals se snaží ukázat, že alespoň malou měrou může přispět každý z nás. Třeba tím, že si vybuduje malou zahrádku s vlastními rostlinami nebo obnoví starší kousky ze skříně.

V boxu se nachází taky digitální pozvánka na webovou stránku, kde najdeš edukativní videa zaměřená na udržitelnost. Součástí jsou i tutoriály na výrobu věcí, které často kupujeme, ale přitom si je můžeme jednoduše udělat sami doma. Kromě jiného se tam dozvíš, jak vhodně využít obsah boxíku který ti od Footshopu a adidas Originals dorazil. Workshopy jsou zaměřené na dvě témata, kterým je přizpůsobený obsah boxů.

footshop, adidas
Zdroj: Footshop

Prvním z nich je květinová dílna. Pokud v DIY boxu najdeš výsevní truhlíky, můžeš si vytvořit malou soukromou zahrádku. Kromě truhlíků boxík obsahuje i další věci potřebné k zasazení rostlin včetně semínek a návodu, jak se o rostliny starat. Díky tomu, že je spodní část truhlíku vystlaná mechem, se v něm dají květiny libovolně uspořádat.

Druhým tématem je vytváření nového oblečení ze starého. To znamená, že vezmeš staré kousky ze skříně a vytvoříš z nich nové, s jiným designem. Box zaměřený na tohle téma obsahuje tašku z recyklované bavlny a barviva vyrobená ze zeleniny. Díky těmto pomůckám si můžeš nejprve zkusit proces barvení, než se pustíš do vylepšování oblečení naostro.

K tomu, abys přispěl k udržitelnosti, ale samozřejmě nemusíš čekat na box nebo tenisky. Malou zahrádku si může doma vytvořit každý a obnovení šatníku je zábava. Vlastnoručně vylepšené oblečení bude pro tebe mít i jinou hodnotu než tu finanční. Můžeš ho pak hrdě nosit třeba k novým teniskám.

Chci Superturf Adventure SW
Domů
Sdílet
Diskuse