Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2022 12:46
Čas čtení 1:59
Jana Mikysová

Citáty o lásce z oblíbených seriálů a filmů. Výroky plné citů z Euphorie, Přátel i Harryho Pottera

REFRESHER CITÁTY
Uložit Uložené

Přečti si citáty o lásce, které jsi v seriálech a ve filmech možná přehlédl.

Láska inspiruje umělce, kouzlí úsměvy na tváři, motivuje nás dělat skutky, které by nás jindy ani nenapadly. Stejně jako umí být krásná a pestrobarevná, umí nám způsobit náročné časy, kdy není opětovaná nebo máme zlomené srdce.

Láska je často motivem i seriálů a filmů, proto jsme se podívali na ty nejoblíbenější citáty o lásce, které v nich můžeš najít. Odrážejí lásku ve všech podobách – šťastnou, romantickou, platonickou, neopětovanou i nešťastnou.

Citáty o lásce z populárních seriálů

„Skutečná láska je, když bez někoho nemůžete ani existovat a raději byste zemřeli než být odloučení. Celý svět potemní a na ničem jiném nezáleží, jen na osobě stojící před vámi.“ (Rue ze seriálu Euphoria)

Euphoria
Zdroj: HBO

Několik výstižných citátů o lásce se najde také v oblíbeném seriálu Money Heist. Přestože krátký, ale velmi trefný citát zazněl od Nairobi, když řekla: „Na lásku potřebujete odvahu.“

„Koneckonců, láska je dobrý důvod k tomu, aby se všechno úplně rozpadlo.“ (Tokyo ze seriálu Money Heist)

Money Heist
Zdroj: Netflix

V seriálu You jsme sice viděli velmi děsivé projevy lásky, ale najde se v něm i citát, který dokonale vystihuje naše jednání, když jsme zamilovaní.

„Někdy děláme špatné věci pro lidi, které milujeme. Neznamená to, že je to správné, znamená to, že láska je důležitější.“ (Joe ze seriálu You)

you, netflix, citáty o láske
Zdroj: Netflix

„Jsi Měsíc mého života. To je všechno, co vím, a všechno, co potřebuji vědět. A pokud je to sen, zabiju muže, který se mě pokouší vzbudit.“ (Khal Drogo v seriálu Hry o trůny)

Game of Thrones
Zdroj: HBO

„Nejvzrušující, nejnáročnější a nejvýznamnější vztah ze všech je ten, který máte sami se sebou. A pokud najdete někoho, kdo vás bude milovat tak, jak milujete sami sebe, je to úžasné.“ (Carrie Bradshaw ze seriálu Sex ve městě)

Sex v meste
Zdroj: HBO

Citáty o lásce z našich oblíbených filmů

Nemusí jít nutně o romantický film, podívej se, které zajímavé citáty o lásce si možná přehlédl v následujících filmech.

Pokud jsi viděl už alespoň jeden ze série filmů Harry Potter, určitě ti neutekly emotivní scény, které byly plné výroků, což tě přinutí zamyslet se.


„Nelituj mrtvých, Harry. Lituj živé a především ty, kteří žijí bez lásky,“
řekl Brumbál ve filmu Harry Potter a Relikvie smrti.


Asi není člověka, který by dokázal nebrečet během různých emotivních scén ve filmu Harry Potter. Část Harry Potter a vězeň z Azkabanu byla jednou z nich, i citát o lásce od Siriuse Blacka „Ti, kteří nás milují, nás nikdy neopustí. Najdeš je vždy zde“, který vysloví, ukazující na svou hruď.

Sirius Black, Harry Potter
Zdroj: Warner Bros./z filmu Harry Potter a Fénixov rád


„Byla mou kotvou, mou útěchou v noci, bojovala za mě s mými démony, když jsem byl příliš slabý, příliš rozptýlený sebelítostí, abych jí pomohl bojovat s nimi,“ říká se ve filmu After: Tajemství Hardin o Tesse.

After We Fell
Zdroj: Calmaple, Wattpad

„Přijímáme pouze lásku, o které si myslíme, že si ji zasloužíme,“ zaznělo ve filmu Perks of Being a Wallflower.

„Zbabělost pochází buď z toho, že nemiluješ dostatečně, nebo nemiluješ vůbec, což je v podstatě stejná věc,“ zaznělo ve filmu Půlnoc v Paříži od Woodyho Allena.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa more than just Movie Quotes (@movie__gasm)


„Láska vyhání strach a vděčnost dokáže porazit pýchu.“ (Louisa May Alcott, která napsala knihu Malé ženy, podle které vznikl stejnojmenný film)

Zpět
Sdílet
Diskuse