Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2022 9:30
Čas čtení 5:19
Dominik Vetrák

Na co se dívat na Netflixu, HBO, Amazonu a jiných streamovacích službách v březnu 2022?

FILMY A SERIÁLY AMAZON PRIME VIDEO DISNEY NETFLIX
Uložit Uložené

Co se vyplatí sledovat na streamovacích platformách a které stojí za to si předplatit?

Náš kinoprogram i tento měsíc doplňuje program streamovacích platforem, které jako obvykle nabídnou velké množství atraktivního obsahu. Předplatitele více služeb potěší, že se zajímavé seriály i filmy budou streamovat i jinde než na Netflixu. 

Přehled programu děláme každý měsíc, když vybíráme jen to nejzajímavější a nejdůležitější, co bude mít premiéru. Pokud se ti přehledy líbí, zvaž podporu Refresheru a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
Čtvrtá série seriálu Stranger Things bude rozdělena do dvou částí. Té první se dočkáme již v květnu Čtvrtá série seriálu Stranger Things bude rozdělena do dvou částí. Té první se dočkáme již v květnu 18. února 2022 7:45

Netflix

The Last Kingdom (finální série historického seriálu o Vikinzích) – 9. březen

Koncem února na Netflixu vyšla 1. série seriálu Vikings: Valhalla, pokračování oblíbeného seriálu. Již po pár dnech se fanoušci Vikingů budou moci podívat i na poslední sérii The Last Kingdom. 

Příběh bude pokračovat ve filmu Seven Kings Must Die, který vyjde už příští rok. The Last Kingdom je sice historický seriál o Vikinzích, ale jeho příběh a postavy jsou někdy fiktivní, což tvůrcům dalo možnost diváka překvapit vývojem událostí.

The Adam Project (sci-fi film s Ryanem Reynoldsem) – 11. březen

Adam (Ryan Reynolds) v tomto sci-fi cestuje v čase do minulosti, aby se setkal se svým mladším já. Trailer neprozrazuje, proč to dělá, ale dospělý Adam ani nemá moc času to vysvětlit. Má totiž v patách maskované nepřátele, které musí zastavit. V tom mu pomáhá záhadná Laura (Zoe Saldana).

Kromě nich si ve filmu zahráli i Mark Ruffalo či Jennifer Garner. The Adam Project vypadá jako zábavné akční sci-fi s klasickým humorem herce Ryana Reynoldse. Jestli hledáš pohodový film na večer, zřejmě tě nezklame. Režíroval ho Shawn Levy (Free Guy, Noc v muzeu).

 

Human Resources (animovaný seriál ze světa Big Mouth) – 18. březen

Sleduješ-li animovaný seriál Big Mouth, Human Resources si asi užiješ také. Jedná se o doprovodný seriál, který doplní děj hlavního seriálu Big Mouth. V něm hrají důležitou roli hormonální monstra, která doprovázejí teenagery v jejich životech.

Doporučeno
Řezání končetin, explodující penisy a válka, která se nikdy nemění. Seriál Fallout míchá zábavu s děsivou vizí budoucnosti Řezání končetin, explodující penisy a válka, která se nikdy nemění. Seriál Fallout míchá zábavu s děsivou vizí budoucnosti 15. dubna 2024 9:00

Human Resources se zaměří na životy, příběhy a vztahy právě těchto monster. Očekávat můžeš další diskuse o sexu, sexualitě, vztazích, ale určitě bude i tento seriál po vzoru toho originálního plný humoru a naučných informací. 

Bridgerton (2. série romantického historického seriálu) – 25. březen

První série romantického historického seriálu pokořila na Netflixu několik rekordů sledovanosti, a tak tvůrci odsouhlasili rovnou tři další série. Diváci se už určitě těší na pokračování romantických vztahů plných intrik, vášně i sexu, což je zaujalo již v 1. sérii. 

Děj se tentokrát zaměří na lorda Anthonyho Bridgertona (Jonathan Bailey), který se pokusí najít manželku. Do jeho života se zamotají Kate (Simone Ashley, známá ze Sex Education) a její mladší sestra Edwina (Charithra Chandran) z Indie. Lord Anthony bude chtít svést Edwinu, ale Kate zjistí, že má za lubem i něco jiného.

Kromě toho v programu od Netflixu stojí za pozornost také 4. série dramatického dokumentárního seriálu Formule 1: Drive to Survive, švédský akční postapokalyptický film Black Crab nebo jihokorejský pirátský film The Pirates: The Last Royal Treasure.

HBO

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (seriál o basketbale) – 6. březen

Podle traileru to vypadá na další prestižní seriál z dílny HBO. Zobrazí basketbalový tým Los Angeles Lakers v 80. letech minulého století. Tehdy byl velkou součástí klubu skvělý hráč Earvin Magic Johnson. V seriálu si ho zahraje herecký nováček Quincy Isaiah a půjde o důležitou postavu. 

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Kromě toho se můžeš těšit i na známější herce jako Adrien Brody, John C. Reilly, Rob Morgan nebo Jason Segela. Kromě sportu se seriál bude věnovat i lidské psychice, sexu, drogám a všemu, co doprovázelo basketbal a jeho hvězdy v 80. letech. Nečekej úplně dokumentární formát jako například ve stylu dokumentárního seriálu The Last Dance od Netflixu.

Winning Time bude drama a je možné, že tvůrci si některé události přikrášlili. Seriál produkoval také režisér Adam McKay (The Big Short, Don't Look Up). On a herec Jonah Hill režírovali každý po jedné epizodě.

Na HBO Max bude od 2. března dostupné i na Oscara nominované drama Drive My Car. Zároveň bude v kinech.

Amazon Prime Video

The Boys Presents: Diabolical (animovaný seriál ze světa The Boys) – 4. březen

Oblíbený seriál The Boys o zkažených superhrdinech, kteří neváhají zabíjet nevinné, se rozšíří animovaným seriálem Diabolical. První série má osm částí, z nichž každá je zpracována v odlišném animovaném stylu a vypráví vlastní příběh.

Doporučeno
Animovaný seriál The Boys: Diabolical tě pobaví, ale možná i zhnusí svou brutalitou Animovaný seriál The Boys: Diabolical tě pobaví, ale možná i zhnusí svou brutalitou 17. února 2022 14:28

Můžeš se tedy podívat jen na dvě nebo tři epizody a vůbec se v ději neztratíš. Osm epizod vytvořilo osm různých produkčních týmů, takže očekáváme, že každá bude něčím unikátní. Pokud se ti líbily akční scény seriálu The Boys, tento animovaný seriál ti určitě sedne.

Paramount+

Halo (sci-fi seriál podle slavné hry) – 24. březen

Každý, kdo si užívá velkolepé sci-fi odehrávající se ve vesmíru, zřejmě dá šanci seriálu Halo a podívá se alespoň na několik epizod. Seriál Halo byl vytvořen podle stejnojmenné herní série na Xboxu.

Hlavní postavou je Master Chief (hraje ho Pablo Schreiber), speciálně vylepšený nadčlověk a voják z řady sparťanů, kteří dělají vše pro to, aby zachránili lidstvo před útokem mimozemské rasy a impéria Covenant. Z traileru máme dojem, že půjde o velký, blockbusterový seriál, ve kterém nebude nouze o akci a výbuchy.

Kromě toho od Paramount+ zaujme i 2. série seriálu Star Trek: Picard.

Disney+

Turning Red (animovaný film od Pixaru) – 11. březen

Nejnovější animák od studia Pixar (natočili Hledá se Dory či Úžasňákovi) se zaměří na teenagerku Mei Lee, jejíž rodina je prokletá. Když se její členové jako děti dostanou do stresových situací, přemění se na velké červené pandy. Do normálního těla se vrátí až poté, co se uklidní. Mei je ovšem mladá dívka v pubertě, takže stresu zažívá až až.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Film můžeš vnímat i jako metaforu toho, kolik stresu dnes zažívají děti a teenageři a jak se možná v tomto věku vnímají, když pociťují stavy úzkosti a deprese.

Moon Knight (nový marvelovský seriál) – 30. březen

Každý nový marvelovský film nebo seriál zpravidla stojí za pozornost. Většinou jsou v nich zajímaví herci nebo alespoň povedené akční scény. Navíc každý seriál či film skvěle rozšiřuje svět Marvelu novými postavami a záhadami, takže divák zůstává neustále v napětí. Moon Knight představí zbrusu nového hrdinu, který nabírá sílu zejména v noci, kdy je měsíc nejjasnější.

Doporučeno
Svět Marvelu: Spider-Man byl teprve začátek. Doctor Strange v kinech ukáže legendární starší komiksové postavy Svět Marvelu: Spider-Man byl teprve začátek. Doctor Strange v kinech ukáže legendární starší komiksové postavy 8. února 2022 12:30

Herec Oscar Isaac hraje bývalého vojáka a bohatého obchodníka Marca Spectora. Ten během expedice v Egyptě téměř zemře. Ocitne se ale ve skrytém oltáři egyptského boha noci a měsíce jménem Konshu.

Ten mu propůjčí svoji moc a Spector se stává Moon Knightem. Záporáka bude hrát Ethan Hawke a spekuluje se, že se v seriálu objeví také herec Mahershala Ali jako další marvelovská postava Blade — lovec upírů. Moon Knight bude mít šest epizod.

Bonus na Hulu

Deep Water (erotický thriller) – 18. březen

Ke katalogu streamovací platformy Hulu se v současnosti nemáme jak dostat, podobně jako v případě Paramount+ či Disney+. V březnu ale Hulu nabídne dva projekty, které jsou velice lákavé. Budou streamované, byť jeden vlastní hollywoodské studio Disney a druhý zase americká televizní stanice FX. 

Hlavní role v erotickém thrilleru Deep Water ztvární Ana de Armas a Ben Affleck jako manželé. Jejich vztahu dochází šťáva a chtějí si jej okořenit. Nečekají ale, že se v jejich životech začnou objevovat mrtvoly. Už první záběry jasně hovoří o tom, že to nebude nic pro děti, jelikož v nich postava herečky Any de Armas vkládá ruku postavy herce Bena Afflecka mezi své nohy.

Atlanta (3. série skvělého seriálu) – 25. březen

Seriál Atlanta od rapera a herce Donalda Glovera (znáš ho i jako Childish Gambina) skončí už letos 4. sérií. Během několika měsíců tedy uvidíme 3. i 4. sérii oblíbeného seriálu o afroamerické komunitě z prostředí amatérských raperů. 

Doporučeno
Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? 19. března 2024 8:30

Atlantu jsme několikrát chválili za originální zpracování děje, unikátní pohled do světa Afroameričanů žijících v USA a za nesmírně trefný a vtipný sociální a politický komentář. Atlanta dokáže být nesmírně vtipná, a pokud dáš seriálu šanci, je možné, že seriál spolkneš za den. Některé epizody jsou tak trochu bizarní a odklánějí se od hlavního děje, ale stojí to za to, jelikož tím tvůrci mají možnost diváka zaskočit. 

Kromě toho od Hulu stojí za pozornost také seriál The Dropout či 5. série Better Things.




V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé dobrodružné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
Domů
Sdílet
Diskuse