Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. února 2022 15:15
Čas čtení 1:35
Vojtěch Vanda

Senát vyzval svět k nejtvrdším sankcím proti Rusku. Podle něj by se měl konfliktem zabývat tribunál v Haagu

Senát vyzval svět k nejtvrdším sankcím proti Rusku. Podle něj by se měl konfliktem zabývat tribunál v Haagu
Zdroj: Senát České republiky
NEWS RUSKO UKRAJINA ŽIVĚ: VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Senát se, podobně jako ve čtvrtek Sněmovna, shodl na tom, že je potřeba odsoudit činy Ruska i Běloruska v rámci invaze na Ukrajinu a zaujmout k agresi jasný postoj.

Ruská strana by měla pocítit ty nejtvrdší sankce, zaznělo během páteční schůze Senátu. Horní komora Parlamentu České republiky vyzvala k vyloučení Ruska i Běloruska z mezinárodních organizací, kvůli invazi, kterou ve čtvrtek odstartoval režim Vladimíra Putina.

Dále, mimo jiné, vybídl členské státy Evropské unie k jednotě i při postupu vyloučení Ruska z mezinárodního platebního systému SWIFT. Proti tomu momentálně vystupuje hlavně Německo a Itálie.

Doporučeno
Válka na Ukrajině: Prosím, neviňte z ruské invaze rusky mluvící lidi žijící v České republice, reagují influenceři Válka na Ukrajině: Prosím, neviňte z ruské invaze rusky mluvící lidi žijící v České republice, reagují influenceři 25. února 2022 13:45
Domů
Sdílet
Diskuse