Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2022 7:57
Čas čtení 0:36
Viktor Kniš TASR

Čína nemůže přihlížet ruské agresi na Ukrajině. Válka zašla příliš daleko, vzkázali Putinovi

Čína nemůže přihlížet ruské agresi na Ukrajině. Válka zašla příliš daleko, vzkázali Putinovi
Zdroj: TASR/AP
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Peking je hluboce znepokojen posledním vývojem situace na Ukrajině.

Čínský velvyslanec při OSN Čang Ťün prohlásil, že Peking je hluboce znepokojen posledním vývojem situace na Ukrajině. Uvedla to v sobotu agentura DPA.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev čeká těžká noc. Očekávají se tvrdé boje ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev čeká těžká noc. Očekávají se tvrdé boje 26. února 2022 18:15

„Už to přerostlo do takového bodu, který si nepřejeme vidět,“ řekl velvyslanec Číny během výjimečného zasedání Rady bezpečnosti OSN v pátek. „Jsme toho názoru, že svrchovanost a územní celistvost všech států by se měla respektovat a cíle a principy Charty OSN kolektivně dodržovat,“ dodal.

putin
Zdroj: TASR/AP

V pátek Rada bezpečnosti OSN hlasovala o rezoluci odsuzující ruskou agresi v Ukrajině. Rusko schválení rezoluce vetovalo, zatímco Čína se hlasování zdržela. Agentura DPA píše, že diplomaté ze Západu to vnímají jako úspěch ve snaze diplomaticky izolovat Rusko a vrazit klín mezi Moskvu a Peking.

Čína byla původně ve válce vnímána jako spojenec Ruska, a to i v kontextu svých rozhodnutí a známého napětí, které vyvíjí na Tchaj-wan. Ještě včera představitelé Číny tvrdili, že jsou připraveni zjemňovat dopady sankcí evropských zemí, USA a Británie.

Domů
Sdílet
Diskuse