Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2022 23:40
Čas čtení 0:43
Daniel Mikolášik

Facebook zablokuje ruská státní média RT a Sputnik v celé EU

Facebook zablokuje ruská státní média RT a Sputnik v celé EU
Zdroj: Unsplash/Solen Feyissa/na voľné použitie
TECH FACEBOOK RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Ruská státní televizní síť RT a tisková agentura Sputnik budou na území Evropské unie na Facebooku zablokovány.

Společnost Meta, pod kterou patří Facebook i Instagram, omezí přístup k ruským státním médiím RT a Sputnik na svých platformách v celé Evropské unii. S tímto požadavkem se na ni obrátilo několik vlád. Na Twitteru o tom informoval šéf pro globální záležitosti Facebooku Nick Clegg.

Doporučeno
Mapa války na Ukrajině: Takto postupuje ruská armáda Mapa války na Ukrajině: Takto postupuje ruská armáda 28. února 2022 18:22

„Několik vlád společně s Evropskou unií nás požádaly, abychom podnikli další kroky ve vztahu k Ruskem kontrolovaným médiím. Vzhledem k výjimečné povaze aktuální situace v tomto okamžiku omezíme přístup k ruským médiím RT a Sputniku v celé EU,“ oznámil Clegg. Dodal, že v tomto tématu budou nadále úzce spolupracovat s jednotlivými vládami.

Evropská unie už v neděli oznámila, že má v plánu zablokovat ruskou státní televizní síť RT a tiskovou agenturu Sputnik. Přidali se také kanadští telekomunikační operátoři, kteří odstranili kanál RT ze své nabídky.

Domů
Sdílet
Diskuse