Populární pokrm se zrodil z japonského manga komiksu. V článku najdeš recept s variantou pro vegany.
Spojením svaté trojice: rýže, řasa, protein/zelenina, vzniká nejen sushi: pochoutka známá po celém světe, ale i japonské onigirazu, jehož tvar připomíná sendvič a plní se různými ingrediencemi. Zde se kreativitě a chutím meze nekladou, pro inspiraci jsme pro tebe připravili dvě varianty: á la crab a sriracha tofu (veganské), které zvládneš připravit do třiceti minut.
Originazu přišlo na svět velice zajímavým způsobem. V roce 1990 se objevilo v japonské, velmi populární komiksové manga sérii známé jako „Kukkingu Papa “, neboli Tatínek vaří, jejímž autorem a ilustrátorem je Toči Uejama.
Hlavní postavou je sararīman, což je japonský výraz pro typického obchodníka s bílým límečkem, který pracuje v korporátu. Tatínek je velmi dobrý kuchař, vaří pro celou rodinu lahodné obědy a to, že maminka vařit neumí, drží v tajnosti před svými spolupracovníky.
Pokaždé když si Papa přinese do práce obědovou krabičku, tvrdí ostatním, že ji připravovala manželka a je také skvělá kuchařka.
Co se dozvíš po odemknutí?
- Význam slova onigirazu
- Jak si doma připravit onigirazu á la krab
- Jak si doma připravit veganské originazu s kimchi a tofu