Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. dubna 2022 10:53
Čas čtení 1:05
Adéla Ježková

V Praze startuje Young Film Fest, zaujme fanoušky Harryho Pottera

V Praze startuje Young Film Fest, zaujme fanoušky Harryho Pottera
Zdroj: Young Film Fest/ volně k užití
NEWS FESTIVALY FILM PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Young Film Fest nabídne program pro filmové fanoušky od 9 do 17 let.

Šestý ročník Young Film Festu se koná od 21. do 24. dubna v pražském Kině Kavalírka a v Centru současného umění DOX.

Festival začíná ve čtvrtek promítáním filmů Harry Potter: Kámen mudrců a Harry Potter: Tajemná komnata v Kině Kavalírka od 17 hodin. Součástí je také vědomostní kvíz pro vybrané soutěžící, zábavu ale podle zástupců festivalů zažijí i diváci. Zúčastni se i ty a rozhodni, zda vyhraje Nebelvír, Zmijozel, Mrzimor, nebo Havraspár!

Návštěvníci se mohou těšit také na představitelku Neplecha ukončena Báru Novákovou, která ve svém podcastu rozebírá jednotlivé kapitoly knih o Harrym Potterovi. Prozradí, jak se noří do světa čar a kouzel, i kam chodí na nápady na jednotlivé díly.

young film fest
Zdroj: Young Film Fest/ volně k užití

V pátek se uskuteční přehlídka nejlepších minutových a pětiminutových snímků z celého světa přihlášených do soutěžní sekce Festivalu AZYL 2021. Od 6 se pak můžeš přijít podívat na pásmo peti nejelpších „kraťasů“ v rámci Best of Young and Short. A od 8 se promítá film UTÉCT vyprávějící mimořádný příběh Amina, který zápasí s bolestivým tajemstvím.

Doporučeno
„Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty 19. dubna 2024 8:00

Sobota je určená divákům od 12 do 14 let, kdy celodenní program přináší kromě filmů také workshopy a diskuse s filmovými odborníky. Od 8 se můžeš těšit na promítání snímku Libertad. Neděle je následně rozdělená – v Kině Kavalírka si na své přijdou diváci od 15 do 17 let, v DOXu pak ti mladší od 9 do 11 let. Kompletní program stojí vždy 180 Kč na osobu.

„Young Film Fest se od svého počátku neustále vyvíjí, rozšiřuje a představuje programovou nabídku zaměřující se na filmovou výchovu, která sahá od projekcí současných evropských filmů pro mládež, přes tematické diskuze až po filmově výchovné workshopy,“ uvádí zástupci festivalu na svých webových stránkách.

Domů
Sdílet
Diskuse