Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2022 21:34
Čas čtení 0:29
Ema Stanovská

Rusko nebude moci příští rok organizovat mistrovství světa v hokeji. Šampionát se měl konat v Petrohradu

Rusko nebude moci příští rok organizovat mistrovství světa v hokeji. Šampionát se měl konat v Petrohradu
Zdroj: TASR/AP Photo/Keith Srakocic
NEWS RUSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

O náhradním hostiteli se rozhodne během závěrečného týdne letošního mistrovství světa v hokeji.

Rusku nebude moci uspořádat mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2023. Šampionát se měl konat v Petrohradu. Rozhodla o tom Mezinárodní hokejová federace (IIHF), která o tom informovala v oficiálním stanovisku.

„Rozhodnutí přemístit akci bylo přijato především z obavy o bezpečnost všech zúčastněných hráčů, funkcionářů, médií a fanoušků,“ píše se ve stanovisku.

Doporučeno
Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc 13. dubna 2022 7:00

O náhradním hostiteli se rozhodne na výročním kongresu IIHF, který se uskuteční během závěrečného týdne letošního mistrovství světa ve finském Tampere.

Rozhodnutí zakázat Rusku pořádání mistrovství přijala Rada IIHF na posledním zasedání v úterý 26. dubna ve švýcarském Curychu. Turnaj se měl konat v Petrohradu od 5. do 21. května 2023. Rada již dříve odvolala mistrovství světa juniorů IIHF 2023, které se mělo konat v ruských městech Omsk a Novosibirsk.

Domů
Sdílet
Diskuse