Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2022 11:05
Čas čtení 0:45
Tereza Šnajdrová

Elon Musk by mohl zpoplatnit Twitter. Běžných uživatelů by se změna dotknout neměla

Elon Musk by mohl zpoplatnit Twitter. Běžných uživatelů by se změna dotknout neměla
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain
NEWS ELON MUSK TWITTER ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Elon Musk plánuje koupit sociální síť Twitter, v jejímž fungování chystá i určité změny. Twitter by podle Muska mohl být zpoplatněný, a to především pro vládu či firmy, které jej využívají ke komerčním účelům.

Šéf Tesly a nejbohatší člověk světa Elon Musk koncem dubna oznámil, že koupí oblíbenou sociální síť Twitter. Obchod sice ještě neproběhl, ale americký podnikatel již nyní promluvil o tom, jaké plány s Twitterem má. Sociální síť by mohla být zpoplatněna, avšak pouze pro některé vybrané skupiny, napsal Elon Musk.

Doporučeno
Elon Musk koupí Twitter, sociální síť ho stála 44 miliard dolarů Elon Musk koupí Twitter, sociální síť ho stála 44 miliard dolarů 25. dubna 2022 21:24

Twitter je v současné chvíli bezplatný, a to pro všechny uživatele. Přesto jej některé firmy, politické strany či úřady využívají ke komerčním účelům a kampaním, což by chtěl Elon Musk změnit. V případě, že sociální platformu koupí, mohla by být pro některé skupiny uživatelů zpoplatněná.

Twitter bude pro běžné uživatele vždy zdarma, ale pro komerční či vládní uživatele tu možná budou mírné náklady,“ napsal Musk na Twitteru.

Uživatelé si u reklam na Twitteru již nyní mohou zaplatit propagaci, avšak běžné příspěvky obsahující inzeráty zpoplatněné nejsou. Elon Musk se domnívá, že reklama „dává společnostem až příliš velkou moc nad webem“ a právě zpoplatněním platformy by se ji mohlo podařit vymýtit. Společnosti by totiž platily za svůj profil jako takový, nikoli za reklamu.

Domů
Sdílet
Diskuse