Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2022 15:00
Čas čtení 2:55
Ondřej Jarůšek

Jiří Procházka před bojem o titul UFC: Musím být absolutně nemilosrdnej, setnout mu hlavu a vzít si korunu

Jiří Procházka před bojem o titul UFC: Musím být absolutně nemilosrdnej, setnout mu hlavu a vzít si korunu
Zdroj: Oldřich Hrb, poskytnuto managementem
SPORT BOJOVÉ SPORTY JIŘÍ PROCHÁZKA UFC
Uložit Uložené

Jiří Procházka míří se svým týmem do Thajska, kde dokončí přípravu před zápasem o titul UFC. Co bojovník před odletem prozradil?

Už se to blíží. Bojovník Jiří Procházka odletěl v pondělí se svým týmem do Thajska, kde v následujících týdnech uzavře vyčerpávající přípravu před svým zápasem o titul UFC v polotěžké váze. Procházka se může stát prvním Čechem v historii, který by získal pás největší světové organizace. Opasek v divizi aktuálně drží téměř 43letý Brazilec Glover Teixeira, kterého český bijec vyzve v Singapuru 11. června 2022.

Těsně před samotnou cestou do Thajska však ještě bojovníkův tým uspořádal ve svém domovském Jetsaam Gymu v Brně poslední osobní setkání před odletem a chybět na místě nemohla ani redakce Refresheru.

Anketa:
Jak podle tebe dopadne zápas Procházka vs. Teixeira?
Zvítězí Jiří Procházka
Zvítězí Glover Teixeira
Zvítězí Jiří Procházka
96 %
318 Hlasů
Zvítězí Glover Teixeira
4 %
13 Hlasů
Doporučeno
Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? 11. května 2022 7:00
Jiří Procházka
Zdroj: poskytnuto managementem Jiřího Procházky

Procházka: Respektuju ho, ale musím být nemilosrdnej

„Ještě mě čeká jedna z nejdůležitějších částí, což je závěr přípravy a vyšpicovat kondici do absolutního peaku. To je teď úkol v Thajsku,“ říká odhodlaně český bojovník.

Martin Karaivanov, jeden z trenérů Jiřího Procházky, pro Refresher zmínil, že jeho svěřenec se od svého posledního zápasu zase o kousek zlepšil ve všech aspektech boje. „Zdokonalil se ve všem –⁠ v technice, kus práce jsme udělali na psychice, na kondici, síle i wrestlingu,“ prozradil Karaivanov.

A zlepšení na sobě vnímá i samotný Procházka, jak ale jedním dechem dodává, všechny nově nasbírané zkušenosti se naplno projeví až ve chvíli, kdy se za ním zavřou dvířka klece. „Tyhle věci ve mně probudí až zápas. Až ten ve mně probudí plnou sílu,“ vysvětlil bojovník.

Jiří Procházka
Zdroj: poskytnuto managementem Jiřího Procházky

Glover Teixeira, Procházkův nadcházející soupeř, je UFC legendou a na kontě má už celkově 40 zápasů. I proto k němu o 13 let mladší rodák z Hostěradic chová respekt. „Teixeira pro mě znamená velkého bojovníka, který má za sebou úžasnou, velkou kariéru,“ uvedl Procházka. 

„Bude sázet na své zkušenosti, na to, čím mě bude chtít překvapit. Bude si chtít prosadit svou nekompromisní strategii, kterou ukázal v posledních zápasech,“ dodává. A na jeho zbraně musí Procházka najít vhodnou odpověď.

„Respektuju ho, ale musím být absolutně nemilosrdnej a jít si přímo pro titul. Vzít si to a vůbec se s tím nemazat,“ řekl odhodlaně.

Doporučeno
Hvězda UFC Jiří Procházka: Jdeme si pro světové prvenství, odmítnout titulový boj kvůli jiné výzvě by bylo troufalé (Rozhovor) Hvězda UFC Jiří Procházka: Jdeme si pro světové prvenství, odmítnout titulový boj kvůli jiné výzvě by bylo troufalé (Rozhovor) 31. května 2021 9:30

Respekt je ale mezi bojovníky vzájemný, což Procházka přisuzuje mimo jiné tomu, jak jsou oba mentálně nastavení. „Věřím, že je to tím, že to máme oba srovnaný v hlavě. Já vím, co chci, kam jdu, co pro to udělám,“ sdělil. Líbí se mu také, že Teixeira, stejně jako on sám, žije pro bojové sporty. „Cítím z něj, že zápasení jede srdcem. Nehraje žádný hry a trash talky,“ míní.

Domů
Sdílet
Diskuse