Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2022 9:30
Čas čtení 5:51
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších herních trailerů roku 2022. Uvidíme konečně Wolfensteina 3, nový Dragon Age či remake The Last of Us?

TECH JAKÉ HRY VYCHÁZEJÍ
Uložit Uložené

Během léta nás čeká velké množství herních oznámení, konferencí a odhalení. Na co všechno se můžeme těšit?

Největší herní výstava E3 letos nebude. Namísto ní však proběhne několik dalších jarních a letních herních konferencí. Každá společnost má co ukázat, včetně Nintenda, Xboxu a Playstationu.

Doporučeno
Game changer pro gamery: Jak zlepšit soustředění a předcházet zdravotním problémům? Game changer pro gamery: Jak zlepšit soustředění a předcházet zdravotním problémům? 25. května 2022 17:30

Hodně svých her totiž odložily z letošního roku na ten další a covid i nadále činí problémy vývojářům, kteří mají komplikované podmínky pro vývoj. I proto tento rok zatím působí tak „chudě“, alespoň co se vydání velkých her týče. Kde a kdy tedy herní studia letos oznámí své novinky?

Největší herní události léta:

Summer Game Fest – 9. červen

Indie Live Expo – 21. květen

Tribeca Games Spotlight – 10. červen

Xbox + Bethesda Games Showcase – 12. červen

PC Gaming Show – 12. červen

QuakeCon 2022 – 18.–20. červen

Wholesome Direct – červen 2022

THQ Nordic Digital Showcase – 12. srpen

Gamescom – srpen

Tokyo Game Show – 15.–18. září

Nintendo Direct a PlayStation Showcase/State of Play – ?

V minulosti mívaly své vlastní konference také herní společnosti jako Square Enix nebo Capcom. Letos ale očekáváme, že bude konferencí méně a studia raději ukáží své hry na větších konferencích, které bude sledovat více lidí.

Které konkrétní hry tedy letos odhalí? Měj na paměti, že u některých jde o spekulace či informace z neověřených zdrojů.

Doporučeno
Jsou levné, nemají 100 hodin a emocionálně tě zasáhnou. Toto je 10 her, které kvalitou překonávají i největší hry roku Jsou levné, nemají 100 hodin a emocionálně tě zasáhnou. Toto je 10 her, které kvalitou překonávají i největší hry roku 30. prosince 2021 16:30

1. The Last of Us Remake, The Last of Us: Part II PS5 verze a The Last of Us multiplayer

Studio Naughty Dog považujeme za nejkvalitnější herní studio posledních let. Tvůrci série Crash Bandicoot, Jak & Daxter, Uncharted a The Last of Us podle všeho chystají předělávku The Last of Us. Existuje o tom již několik důkazů a je asi jen otázkou času, než to odhalí. Jsme zvědaví, co všechno se změní oproti originálu a jestli budeme muset Ellie znovu přesouvat po vodě na paletách, nebo zda bude tentokrát umět plavat. 

Kromě předělávky první části by na PS5 měla vyjít i dvojka, aby si obě hry mohli hráči koupit v jednom balení. Playstation to dělá proto, že v roce 2023 vyjde na streamovací platformě HBO Max seriál The Last of Us. Playstation doufá, že noví fanoušci The Last of Us budou chtít hrát i videohry, takže si koupí nové verze na PS5.

Kromě dvou singleplayerových her už dlouhá léta připravují i ​​multiplayerovou hru ze světa The Last of Us, která měla původně vyjít již v roce 2020, ale dodnes ji tvůrci neodhalili. Vývojáři mají s titulem velké ambice.

2. Další předělávky: Silent Hill, Metal Gear Solid, Resident Evil 4, Dead Space či KOTOR

O případném remaku či nové hře z hororové série Silent Hill jsme na internetu slyšeli již řadu spekulací, a dokonce i zpráv od ověřených leakerů. Tvůrci ze společnosti Konami ale nikdy nic neohlásili, což se prý změní už letos, protože různá herní studia údajně pracují na několika projektech s názvem Silent Hill. 

Údajně se také připravuje remake třetí části akční špionážní hry Metal Gear Solid. Velmi očekávaný je i remake hororového titulu Dead Space, který vyjde v lednu příštího roku, a hororoví fanoušci se už také těší na remake hororové akční hry Resident Evil 4.

Na ní údajně pracují stejní vývojáři jako na remaku Resident Evil 2, který měl fantastické hodnocení a v našem žebříčku 10 nejlepších her roku 2019 skončil na třetím místě za Sekiro a Death Stranding. Doufáme, že uvidíme i trailer k remaku Star Wars: Knights of the Old Republic, ale s tím raději nepočítej, protože vydání hry je ještě daleko.

3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild a Nintendo Direct

Nintendo odložilo vydání nové Zeldy na příští rok. Hra je asi příliš ambiciózní a velká na to, aby tvůrci její dokončení uspěchali. Na kompletní představení hry stále čekáme, i když z dosud uvolněných záběrů můžeme odhadnout, že nás v rámci designu levelů a otevřeného světa čeká spousta novinek.

Velká škoda, že Nintendo nenabízí také silnější konzoli než Nintendo Switch. Hrát skvěle nadesignované a hratelnostně zábavné tituly v zastaralém vizuálu a s počtem snímků za sekundu, který nedosahuje ani úplného základu (30 fps), je pro mnohé hráče nesnesitelné.

Nintendo má kromě Zeldy odhalit také spoustu dalších her. Netrpělivě očekáváme odhalení Metroid Prime 4, ale také další záběry z Bayonetta 3 a Xenoblade Chronicles 3. Nepochybně pro nás ale mají i nějaké to překvapení.

4. Starfield 

Podobně jako Zelda či Redfall, i nové RPG od tvůrců her Fallout nebo Skyrim odložila společnost Bethesda na příští rok. Starfield je velkolepá vesmírná hra, která bude připomínat komplexní příběhová díla od studia Bethesda. Tentokrát ale bude zasazená do sci-fi prostředí.

Dosud jsme neviděli žádné záběry z hraní a vzhledem k blížícímu se vydání (odhadujeme, že hra vyjde na jaře 2023) je jasné, že odhalení samotné hratelnosti je na spadnutí. Stále totiž nevíme, jak hra vypadá v pohybu a o čem přesně bude.

5. Wolfenstein 3

Odhalení této hry jsme tipovali již před loňskou E3 v létě. Vydavatel Bethesda a vývojářské studio Machine Games však nic nesdělili, a tak věříme, že Wolfensteina 3 odhalí letos. Přece jen, Blazkowiczův příběh stále není ukončen. Machine Games pracují i ​​na hře Indiana Jones, ale její vydání je stále vzdáleno několik let.

6. PS VR2 a nové hry ve virtuální realitě

Playstation chystá vydání druhé generace své virtuální reality pod názvem PS VR2. Zatím není jisté, zda virtuální realita vyjde tento, nebo až příští rok, ale studio Playstation by ještě letos mělo oznámit její cenu a seznam her, které na headset vyjdou.

Doporučeno
Nejznámější hollywoodští herci, kteří hráli ve videohrách Nejznámější hollywoodští herci, kteří hráli ve videohrách 13. května 2022 12:30

Playstation zatím oficiálně odhalil jen hru Horizon: Call of the Mountain ze sci-fi světa Horizon, ve kterém Aloy bojuje proti robotickým dinosaurům. Po skvělé plošinovce Astro Bot Rescue Mission očekáváme také její pokračování a věříme, že nás Playstation ještě něčím překvapí (například verzí Half-Life: Alyx na PS VR2).

7. Dragon’s Dogma 2

Herní tvůrce Hideaki Itsuno se svým týmem naposledy vydal skvělou akční hru Devil May Cry 5. Od té doby pracuje na neoznámeném titulu, ale už v minulosti uvedl, že jeho dvě nejbližší hry budou DMC 5 a Dragon's Dogma 2.

Navíc společnosti Capcom unikly na internet tajné informace o jejich dalších projektech a mezi nimi bylo i RPG Dragon's Dogma 2. Čekáme tak v podstatě už jen na odhalení hry.

Remaky The Last of Us a Resident Evil 4, Wolfenstein 3 či Star Wars Jedi 2. Uvidíme v lete odhalenie epických hier?

Jednička byla komplexním RPG se skvělým soubojovým systémem a originálním přístupem k umělé inteligenci, která díky dalším postavám pomáhala hráči v soubojích.

8. Dragon Age 4

Studio Bioware pracuje na pokračování fantasy série Dragon Age již několik let. Zároveň plánuje novou část sci-fi série Mass Effect, ale tu tak brzy neuvidíme. Vývojáři musí nejprve dokončit Dragon Age 4. Je možné, že hra vyjde až v roce 2024.

Dragon Age 4
Zdroj: EA/BioWare

9. Star Wars Jedi: Survivor

Nejde o oficiální název, ale herní novinář Jeff Grubb prozradil, že se tak hra bude jmenovat a že vyjde jen na PC, PS5 a Xbox Series X/S, takže majitelé starých konzolí mají smůlu. Podle jeho slov vyjde v roce 2023. 

První část s podnázvem Fallen Order se nám dost líbila, a to zejména díky zábavné hratelnosti a skvělé Star Wars atmosféře. Pozitivně nás překvapil i intuitivní soubojový systém se světelným mečem, ale zklamaly nás postavy, které nebyly zajímavé. Nepodařila se ani technická stránka hry, jež obsahovala řadu chyb.

10. Gameplay a trailery pro God of War: Ragnarok, Final Fantasy XVI, Redfall, Avowed, Fable, Avatar, Hellblade 2, Bayonetta 3

První trailery a oznámení na tyto hry jsme již viděli. Některé, jako například Final Fantasy XVI, Bayonetta 3 či God of War: Ragnarok, dokonce ukázaly i záběry z hraní. Některé z těchto titulů plánují tvůrci vydat ještě letos, a proto je nejvyšší čas představit jejich herní mechanismy mnohem detailněji.

Zvědaví jsme zejména na hratelnost a design Avatara od tvůrců z Ubisoftu. Pokud to bude další sterilní a stereotypní otevřená hra ve stylu stovek ikonek na mapě (Assassin's Creed, Far Cry), budeme hořce zklamaní. Fable a Avowed zase potěší fanoušky příběhových fantasy RPG a Hellblade bude ukázkou propracované grafiky next-gen konzolí.

Zbožné přání: DLC pro Elden Ring

Elden Ring je famózní hra, které jsme v recenzi udělili 9,5/10. Očekáváme, že vývojáři pro ni připraví i rozšíření, jako to udělali pro Dark Souls 2, 3 a Bloodborne. Pokud se tak stane, zřejmě je na jeho odhalení příliš brzy, protože hra vyšla teprve v březnu letošního roku.

Nepravděpodobné: Nová hra od Hidea Kojimy

Kojima a jeho studio Kojipro vydali svou první hru, Death Stranding, v roce 2019. Od té doby zapracovali i na její vylepšené verzi a Kojima jako tvůrce, režisér, scenárista a ředitel studia v roce 2020 prozradil, že mezitím zrušili vývoj zcela nové hry. Je možné, že jeho další hra vyjde v roce 2023 nebo 2024, ale zřejmě ji neuvidíme dříve než koncem tohoto roku.

Další hry a trailery, které zřejmě uvidíme:

  • příběhová expanze pro Halo: Infinite
  • Contraband od tvůrců Just Cause
  • Gears of War kolekce ve stylu Master Chief Collection a nová hra od tvůrců Gears 5
  • Project Belfry od tvůrců The Banner Saga
  • Forza Motorsport
  • Hollow Knight: Silksong
  • Suicide Squad: Kill the Justice League
  • Hogwarts Legacy
  • Perfect Dark
  • State of Decay 3
  • Plague Tale: Requiem
  • Stalker 2
  • velké množství indie her
Domů
Sdílet
Diskuse