Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2022 16:10
Čas čtení 0:30
Barbora Volfová

Volodymyr Zelenskyj: Válku na Ukrajině lze ukončit jen diplomacií

Volodymyr Zelenskyj: Válku na Ukrajině lze ukončit jen diplomacií
Zdroj: TASR/AP
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ VOLODYMYR ZELENSKYJ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Současný stav jednání mezi Ruskem a Ukrajinou uvízl v mrtvém ​​bodě.

Válku na Ukrajině lze ukončit pouze diplomacií, prohlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Současný stav jednání mezi Ruskem a Ukrajinou uvízl v mrtvém ​​bodě. 

Během vysílání v ukrajinské televizi prezident naznačil, že přestože by jeho země mohla na bitevním poli zvítězit, válku může definitivně zastavit pouze diplomatické řešení u vyjednávacího stolu. Informuje o tom BBC a The Guardian.

Zelenskyj
Zdroj: TASR/AP

„Konflikt bude krvavý, bude se bojovat, ale definitivně skončí pouze prostřednictvím diplomacie," řekl Zelenskyj. Najít společnou řeč nebude jednoduché, jelikož se žádná ze stran nechtěla doposud žádných požadavků vzdát.

Podle ruských tiskových agentur došlo k poslednímu jednání téměř před měsícem, 22. dubna. V úterý podle stanice BBC ukrajinský vyjednavač Mykhaylo Podolyak označil vyjednávání za pozastavená. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov kritizuje kyjevské úřady, že nechtějí pokračovat v rozhovorech o ukončení nepřátelství. 

Domů
Sdílet
Diskuse