Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2022 19:30
Čas čtení 0:46
Barbora Volfová

Člen ruské mise při OSN rezignoval kvůli nesouhlasu s válkou na Ukrajině

Člen ruské mise při OSN rezignoval kvůli nesouhlasu s válkou na Ukrajině
Zdroj: Pixabay/volně k užití
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V rezignačním dopise uvedl, že se za svou zemi stydí.

Člen ruské mise při OSN Boris Bondarev v pondělí odstoupil kvůli nesouhlasu s válkou na Ukrajině. Konflikt označil za „krvavý, nesmyslný a absolutně zbytečný“Stal se tak prvním diplomatem z Ruska, který odstoupil z funkce kvůli invazi na Ukrajinu. Informují o tom The Times.

V rezignačním dopise uvedl, že válka zahájená prezidentem Putinem je zločinem proti ukrajinskému lidu, který zničil ruskou ekonomiku i všechny naděje a vyhlídky na prosperující svobodnou společnost. Dále v něm také kritizoval kremelské ministry, kteří podle něho chtějí být u moci navždy. Bondarev byl členem mise při OSN od roku 2019. 

„Během 20 let v diplomacii jsem viděl různé zvraty naší zahraniční politiky, ale nikdy jsem se za svou zemi nestyděl tolik jako 24. února letošního roku. Ruské ministerstvo zahraničí se stalo mým domovem a rodinou. Ale už se prostě nemůžu dál podílet na této krvavé, hloupé a absolutně zbytečné potupě,“ napsal v dopise.

Domů
Sdílet
Diskuse