Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2022 7:48
Čas čtení 1:32
Ilona Hobzová

Střelba na základní škole v Texasu má 21 obětí. Útočník zabil děti i učitele, předtím střílel na vlastní babičku

Střelba na základní škole v Texasu má 21 obětí. Útočník zabil děti i učitele, předtím střílel na vlastní babičku
Zdroj: TASR/AP
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Policie osmnáctiletého útočníka na místě zastřelila.

Střelba na základní škole v americkém Texasu si vyžádala nejméně 21 obětí. Podle posledních zpráv zemřelo osmnáct studentů a tři učitelé. Osmnáctiletý střelec byl podle texaského guvernéra Grega Abbotta zastřelen. Zranění byli převezeni do nemocnic, mezi nimi i babička střelce, na kterou zaútočil předtím, než se vydal do školy. 

Útočník měl dvě zbraně

Útočník Salvador Ramos střílel na základní škole Robb v jižním Texasu. Podle Grega Abbotta měl s sebou pušku a pistoli. „Děsivě a nepochopitelně zabil čtrnáct studentů a učitele,“ uvedl guvernér na tiskové konferenci předtím, než byly potvrzené další oběti. Jejich počet se podle posledních informací dostal na číslo 21, z toho bylo devatenáct dětí a dva učitelé. Útočníka na místě zastřelily policejní síly. Dva z jejích členů byli zraněni, podle guvernéra ale nejde o vážná zranění.

Univerzitní nemocnice v San Antoniu potvrdila, že po střelbě přijala dva pacienty, jedno dítě a jednoho dospělého. Nemocnice Memorial v Uvalde přijala na pohotovostním oddělení 15 žáků. Střelec podle BBC před útokem ve škole střílel na svou babičku, která je nyní v kritickém stavu v nemocnici. 

Podle tamních médií byl Salvador Ramos studentem jedné ze středních škol a pracoval i v místní restauraci. Serveru CNN to potvrdil manažer podniku Adrian Mendes. „Byl to tichý typ, s ostatními zaměstnanci se moc nebavil,“ uvedl pro CNN. Jeden ze spolužáků, který si nepřál být jmenován, pro server uvedl, že mu střelec několik dní před útokem poslal fotografie zbraně a nábojů. Dodal, že Ramosovi se někteří spolužáci posmívali za oblečení, které nosil.

Tragickou událost okomentoval i prezident Joe Biden, který mimo jiné vyjádřil soustrast rodinám, které přišly o dítě. „Ztratit dítě je jako ztratit kus své duše. Žádám národ, aby se za ně modlil, aby jim dal sílu v temnotě, kterou cítí,“ uvedl na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse