Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2022 17:40
Čas čtení 0:49
Radim Šlechta

V Praze vzniká stanové městečko pro uprchlíky. K jeho stavbě přispěli hasiči i Česká pošta

V Praze vzniká stanové městečko pro uprchlíky. K jeho stavbě přispěli hasiči i Česká pošta
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Stanové městečko v Malešicích by mělo kopírovat to v Troji. Pojmout by mělo dohromady 150 lidí.

Hasiči začali stavět nové stanové městečko pro migranty z Ukrajiny. Vzniká v pražských Malešicích a konceptem by mělo být podobné tomu stávajícímu v Troji. Podle ministra vnitra Víta Rakušana a primátora Prahy Zdeňka Hřiba městečko pojme přibližně 150 lidí. O začátku stavby na Twitteru informovala Česká pošta.

V pražských Malešicích vzniká nové stanové městečko pro migranty z Ukrajiny. V provozu by mělo být 31. května. Na jeho výstavbě se dnes podílejí pražští hasiči, kterým pomáhají i kolegové ze Správy železnic. Městečko dohromady pojme 150 lidí a bude sloužit především lidem s maďarským pasem, kteří nemají nárok na dočasnou ochranu.

Těmto lidem budou již na pražském hlavním nádraží rozdávány letáky, které je upozorní na to, že nárok na ochranu nemají. Zároveň si na letácích budou moci přečíst informace, které jim pomohou zažádat o ochranu přímo v Maďarsku. V samotném městečku bude s uprchlíky pracovat romská nezisková organizace, která jim se zajištěním ochrany pomůže.

Doporučeno
Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? 3. května 2024 16:55

Pozemek, na němž městečko vzniká, patří České poště, která jej k výstavbě městečka poskytla. Dlouhodobě pozemek totiž nevyužívá. Samotný provoz města bude mít na starosti magistrát. 

Domů
Sdílet
Diskuse