Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
31. května 2022 v 12:27
Čas čtení 1:05
Adéla Ježková

Hot Wheels uvádí první dálkově ovládanou hračku na invalidním vozíku, vznikla ve spolupráci s paralympionikem

Hot Wheels uvádí první dálkově ovládanou hračku na invalidním vozíku, vznikla ve spolupráci s paralympionikem
Zdroj: Amazon/propagační materiál
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Společnost Hot Wheels myslí i na děti, které používají invalidní vozíky.

Hračka vznikla ve spolupráci s pětinásobným mistrem světa v motokrosu na vozíku a paralympijským sportovcem Aaronem Wheelz Fotheringhamem, který se narodil s rozštěpem páteře a od svých osmi let používá invalidní vozík. Je známý tím, že na svém vozíku předvádí složité triky a salta vzad. Informoval o tom server CNN.


Nejenže byla hračka vyrobena tak, aby napodobovala Fotheringhamův speciálně upravený invalidní vozík, ale zároveň obsahuje vestavěnou figurku, která vypadá jako on. „Úzce jsme s Aaronem spolupracovali, abychom zajistili, že tento výrobek bude přesně odpovídat jeho vozíku a bude to zábavná hračka na hraní,“ uvedl ředitel produktového designu pro Hot Wheels RC a inovace ve společnosti Mattel Gerry Cody.

hot wheels
Zdroj: Amazon/propagační materiál

Součástí je i dálkové ovládání a rampa. Produkt výrobce hraček Mattel si mohou zájemci koupit na Amazonu za necelých 43 dolarů, tedy zhruba 990 Kč. „S ‚Wheelz Stuntin' R/C‘ mohou děti provádět úžasné otočky, triky a skoky a k dispozici je i funkce ‚wheelie boost‘, která dokáže zvýšit rychlost. Stejně jako vozík světoznámého sportovce má také funkci samovyrovnání – po pádu se zvedne a vyrazí vstříc další výzvě,“ uvádí výrobci v popisku produktu. 

Doporučeno
Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie 2. května 2024 v 15:42

Pro Fotheringhama je podle CNN tato spolupráce splněným snem. „Když jsem vyrůstal, nic takového jsem neměl,“ řekl sportovec serveru. Doufá, že hračka pomůže změnit vnímání invalidních vozíků veřejností a ukáže, že i zdravotní pomůcka může být zábavná a dobrodružná. 

hot wheels
Zdroj: Amazon/propagační materiál

Fotheringhamova kariéra motokrosaře začala návštěvou skateparku, když mu bylo pouhých 8 let. Jeho bratr mu navrhl, aby zkusil na svém vozíku vjet na skate rampu. Po několika neúspěšných pokusech se mu to nakonec podařilo. Je prvním člověkem, který ve 14 letech úspěšně provedl salto vzad na vozíku a v 18 letech dvojité salto vzad. 

Domů
Sdílet
Diskuse