Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2022 10:46
Čas čtení 0:38
Tereza Patočková

Youtuber MikeJePán na sebe podal insolvenční návrh. Proslavil se především neplacením pokut a urážením policistů

Youtuber MikeJePán na sebe podal insolvenční návrh. Proslavil se především neplacením pokut a urážením policistů
Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy
NEWS
Uložit Uložené

Mike Oganesjan se proslavil videotvorbou na portálu YouTube, kde konfrontoval, provokoval i urážel policisty a snažil se je „nachytat“.

Influencer a podnikatel Mike Oganesjan, vystupující pod jménem MikeJePán, je v insolvenci. Podle zjištění Deníku N na sebe podal insolvenční návrh společně s návrhem na povolení oddlužení, tedy osvobození od části dluhu pod dohledem soudu.

Insolvenční návrh podal Oganesjanův právník v úterý. Podle dokumentu pětadvacetiletý podnikatel dluží přes čtyři sta tisíc korun. Dle influencera tkví důvody v jeho neschopnosti splácet dluhy především v koronavirové krizi. V dokumentu uvedl, že kvůli lockdownu nebyl schopen vydělávat. 

Není to jediná insolvence, která je s internetovou osobností spojena. Youtuber se na konci prosince stal jednatelem společnosti CZT Velké Hamry, s. r. o. Ve stejný den na sebe firma podala insolvenční návrh a společnost podle insolvenčního rejstříku dluží přes devět milionů korun.

Oganesjan se proslavil tvorbou obsahu na YouTube, kde konfrontoval, provokoval i urážel policisty a snažil se je „nachytat“. Jeho účet ale nakonec YouTube smazal. Oganesjan také promoval takzvané pojištění pokut a je například předsedou Spolku rozhořčených občanů, který je na jednu z takových firem také napojený.

Domů
Sdílet
Diskuse