Jahodová sezona začala. Poradíme ti, jak přetvořit přebytečné ovoce v parádní džem bez chemie.
Samosběr jahod už je v plném proudu. Pokud zrovna tápeš, jak přebytek ovoce zužitkovat a uchovat si tak sladké jahodové mámení i během zimního období, tak právě tento recept na jahodový džem bez přidané chemie je přesně pro tebe.
Příprava sice zabere o trochu více času, ale nemusíš do džemu cpát zbytečné zahušťovadlo s názvem pektin. Stačí počkat, až se přebytečné šťávy vyvaří. Do džemu také můžeš nakonec přihodit nějakou bylinku či citrus. Výborně se hodí třeba bazalka, meduňka, máta, levandule, rozmarýn či limetka. Pro fajnšmekry doporučujeme vyzkoušet například zelený pepř, balzamikový ocet, hořkou čokoládu, likér či šampaňské.