Chceš dostávat notifikace i na tomto zařízení?
Gastro - Recepty

Recept na jahodový džem bez chemie

Jahodová sezona začala. Poradíme ti, jak přetvořit přebytečné ovoce v parádní džem bez chemie.

Barbora Volfová
16. červen 2022, 15:30 Čas čtení: 1:20
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek
Recept na jahodový džem bez chemie
Zdroj: Pexels/Cottonbro/volně k užití
Gastro - Recepty
0
Barbora Volfová
16. červen 2022, 15:30
Čas čtení: 1:20

Recept na jahodový džem bez chemie

Jahodová sezona začala. Poradíme ti, jak přetvořit přebytečné ovoce v parádní džem bez chemie.

Barbora Volfová
16. červen 2022, 15:30
Čas čtení: 1:20
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek
Recept na jahodový džem bez chemie
Zdroj: Pexels/Cottonbro/volně k užití
Odebírat newsletter REFRESHERu
10 nejlepších článků Refresheru, jednou za týden. Pokud tě emaily přestanou bavit, tak je kdykoli zrušíš. Zadáním emailu souhlasíš s podmínkami portálu.

Samosběr jahod už je v plném proudu. Pokud zrovna tápeš, jak přebytek ovoce zužitkovat a uchovat si tak sladké jahodové mámení i během zimního období, tak právě tento recept na jahodový džem bez přidané chemie je přesně pro tebe.

 

Příprava sice zabere o trochu více času, ale nemusíš do džemu cpát zbytečné zahušťovadlo s názvem pektin. Stačí počkat, až se přebytečné šťávy vyvaří. Do džemu také můžeš nakonec přihodit nějakou bylinku či citrus. Výborně se hodí třeba bazalka, meduňka, máta, levandule, rozmarýn či limetka. Pro fajnšmekry doporučujeme vyzkoušet například zelený pepř, balzamikový ocet, hořkou čokoládu, likér či šampaňské.

 

Zdroj: Pexels/Alexander Mils

 

 

Pektin neboli E440 najdeš kvůli svojí želírující povaze v mnoha potravinách, funguje totiž jako stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor a pojidlo. Nejvíce se tedy používá právě v džemech a marmeládách. 

 

Tento obsah je dostupný pro každého

Abys článek mohl dočíst, stačí se přihlásit.

Upozornit na chybu. Pokud jsi našel nedostatek v článku nebo máš připomínky, dej nám vědět.
Náhledový obrázek: Pexels/Cottonbro
NAHORU
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek
Dostávej nejlepší obsah mailem
Nestíháš všechno sledovat? Pošleme ti do schránky nejčtenější a nejlepší obsah.
Žádný spam. Kdykoli se můžeš z odběru odhlásit.
Posílat e-mail
Nejčtenější články
Nyní
24 hod
7 dní
30 dní
Více z tématu gastro
více článků
Sponzorované články
více článků
Další news více news
Mohlo by tě zajímat
Přejít na úvodní stránku
Dostávej upozornění na aktuální události, jako je tato. Zapnout upozornění
Domů
Sdílet
Diskuse
Hledat
Více
Zapni upozornění a už ti nic neunikne!

Chceš vědět, co se děje, a mít přehled? Dostávej upozornění o nejžhavějších zprávách na Refresheru.

(Příklady: Hořel Notre Dame, Zemřel Mac Miller, Trailer na Avengers)
(Příklady: Sagan skončil první, Nový zákon s vlivem na moderní lidi, Dnes nás čeká zatmění slunce)
Pokud chceš, abychom ti poslali téměř všechny novinky, vyber tuto možnost.
Zavřít