Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2022 15:30
Čas čtení 1:20
Barbora Volfová

Recept na jahodový džem bez chemie

Recept na jahodový džem bez chemie
Zdroj: Pexels/Cottonbro/volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE RECEPTY
Uložit Uložené

Jahodová sezona začala. Poradíme ti, jak přetvořit přebytečné ovoce v parádní džem bez chemie.

Samosběr jahod už je v plném proudu. Pokud zrovna tápeš, jak přebytek ovoce zužitkovat a uchovat si tak sladké jahodové mámení i během zimního období, tak právě tento recept na jahodový džem bez přidané chemie je přesně pro tebe.

Příprava sice zabere o trochu více času, ale nemusíš do džemu cpát zbytečné zahušťovadlo s názvem pektin. Stačí počkat, až se přebytečné šťávy vyvaří. Do džemu také můžeš nakonec přihodit nějakou bylinku či citrus. Výborně se hodí třeba bazalka, meduňka, máta, levandule, rozmarýn či limetka. Pro fajnšmekry doporučujeme vyzkoušet například zelený pepř, balzamikový ocet, hořkou čokoládu, likér či šampaňské.

Jahody
Zdroj: Pexels/Alexander Mils
Pektin neboli E440 najdeš kvůli svojí želírující povaze v mnoha potravinách, funguje totiž jako stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor a pojidlo. Nejvíce se tedy používá právě v džemech a marmeládách. 
Domů
Sdílet
Diskuse