Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2022 15:30
Čas čtení 0:29
Barbora Volfová

Vzestupy a pády bitcoinu: Podívej se na graf, jak nejznámější kryptoměna ztrácela a získávala hodnotu v čase

Vzestupy a pády bitcoinu: Podívej se na graf, jak nejznámější kryptoměna ztrácela a získávala hodnotu v čase
Zdroj: Unsplash/André François McKenzie/volně k užití
NEWS BITCOIN KRYPTOMĚNY ZPRÁVY Z DOMOVA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podívej se na graf, který znázorňuje největší propady i stoupání nejznámější kryptoměny.

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin poprvé od roku 2020 strmě spadla pod psychologický práh 20 tisíc dolarů (cca 470 tisíc korun). Trh s kryptoměnami je v poslední době pod tlakem kvůli odklonu investorů od rizikovějších aktiv, za kterým stojí zpřísňování měnové politiky.

Podle Forbes klesají i další kryptoměny, jako jsou ethereum, BNB, XRP, solana či cardano. Hodnota etherea spadla pod 1000 dolarů a za 24 hodin klesla až o 10 %.

Doporučeno
Kryptoměny čeká temná budoucnost, podle silných hráčů z odvětví mají před sebou tisíce z nich totální pád Kryptoměny čeká temná budoucnost, podle silných hráčů z odvětví mají před sebou tisíce z nich totální pád 3. června 2022 17:38

Podívej se na graf, který znázorňuje, jak v průběhů let stoupala a klesala ta nejznámější kryptoměna. V roce 2013 měl bitcoin hodnotu pouhých 93,3 dolaru, což je v přepočtu na dnešní korunu 2197 Kč. Nejvyšší hodnota vystoupala v závěru roku 2021 až k 64 tisícům dolarů, tedy přibližně k 1,5 milionu korun.

 
Zpět
Sdílet
Diskuse