Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2022 10:46
Čas čtení 0:54
Eduard Starkbauer

Bitcoin se propadl pod 20 tisíc dolarů. Panika mezi investory ho může stáhnout ještě níže

Bitcoin se propadl pod 20 tisíc dolarů. Panika mezi investory ho může stáhnout ještě níže
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood
NEWS BITCOIN KRYPTOMĚNY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Klesají hodnoty i dalších kryptoměn.

Strmý pád ceny bitcoinu dosáhl nového milníku. Jeho hodnota se poprvé od prosince 2020 dostala pod mimořádně důležitou psychologickou hranici 20 000 dolarů. Kromě nejhodnotnější kryptoměny podle Forbes dramaticky klesá také hodnota etherea, BNB, XRP, solany či cardana. Hodnota etherea prolomila svůj psychologický práh 1000 dolarů, když za 24 hodin klesla až o 10 %.

Doporučeno
Etický hacker: Na dark webu si někdo objedná vraždu, ale když mu jen vezmou peníze, kam si půjde stěžovat? Na policii? (Rozhovor) Etický hacker: Na dark webu si někdo objedná vraždu, ale když mu jen vezmou peníze, kam si půjde stěžovat? Na policii? (Rozhovor) 19. prosince 2021 14:30

Trh s kryptoměnami přišel za poslední týden celkem o 400 miliard dolarů a bitcoin od začátku měsíce již ze své hodnoty ztratil 10 000 dolarů. Podle pozorovatelů se pod propad podepsal fakt, že americký federální rezervní systém FED vydal varování před recesí a zvýšil úrokové sazby nejvýše od roku 1994. Pod hromadné vybírání úspor z kryptoměn se mohl kromě atmosféry paniky podepsat i nárůst cen energií a životních potřeb.

Miliardář Jeff Gundlach a výkonný ředitel DoubleLine Capital ještě před propadem pod 20 000 dolarů poznamenal, že cena bitcoinu může brzy klesnout na polovinu, čili 10 000 dolarů. „Když se bitcoin dostal pod hranici 30 000, podle tabulek jsem předpokládal, že 20 000 bude následovat. Trend v kryptoměnách není rozhodně pozitivní.“

I jiný vlivný muž kryptoměn a spoluzakladatel kryptoburzy BitMEX Arthur Hayes varoval, že po prolomení hranice 20 000 očekává obrovský tlak na prodávání a traderům doporučil, aby se uklidnili a raději „vypnuli své počítače“.

Anketa:
Hold, nebo sell?
HOLD!
Sell!
Kryptoměny nejsou pro mě.
HOLD!
65 %
Sell!
12 %
Kryptoměny nejsou pro mě.
23 %
Domů
Sdílet
Diskuse