Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2022 17:38
Čas čtení 0:52
Jana Chovancová

Kryptoměny čeká temná budoucnost, podle silných hráčů z odvětví mají před sebou tisíce z nich totální pád

Kryptoměny čeká temná budoucnost, podle silných hráčů z odvětví mají před sebou tisíce z nich totální pád
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood
NEWS BITCOIN KRYPTOMĚNY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Trh s kryptoměnami již dlouhodobě čelí tlaku na snížení cen. Bitcoin se z loňského listopadu propadl o více než 55 procent a spolu s ním klesly i další kryptoměny.

Trh s kryptoměnami již dlouhodobě čelí tlaku na snížení cen. Bitcoin se od loňského listopadu propadl o více než 55 procent a spolu s ním klesly i další kryptoměny. Lidé z odvětví čekají pád tisíců kryptoměn. Zprávu s odvoláním na ně přináší stanice CNBC.

V současnosti stojí měny na více než 19 tisících kryptoměn a desítkách blockchainových platforem. Digitální měna terraUSD a s ní spárovaná kryptoměna luna, která nedávno utrpěla pád, vyvolala otázku, zda na trhu podobný osud nečeká i ostatní kryptoměny.

Doporučeno
Krypto královna Ignatova obrala důvěřivé lidi o 100 miliard korun. Vsadila na Ponziho schéma Krypto královna Ignatova obrala důvěřivé lidi o 100 miliard korun. Vsadila na Ponziho schéma 23. května 2022 11:30

„Myslím, že je vhodné položit si otázku, zda v dnešní době potřebujeme 19 tisíc nových kryptoměn. Reálných jmen existuje možná jen 180,“ říká Brad Garlinghouse, který je generálním ředitelem blockchainové společnosti Ripple.

kryptomeny
Zdroj: Unsplash/Kanchanara/volně k užití

K situaci se na Světovém ekonomickém fóru (WEF) v Davosu vyjádřil i Bertrand Perez, který vede nadaci Web3 Foundation: „Jsme ve fázi, kdy v podstatě existuje příliš mnoho blockchainových platforem, příliš mnoho kryptoměn. To uživatele mate a vystavuje určitým rizikům.“

Anketa:
Investoval/a jsi už někdy do kryptoměn?
Ano, investoval.
Ne, nikdy.
Ano, investoval.
70 %
Ne, nikdy.
30 %

Podle něj je tato situace podobná jako v začátcích internetu, kdy existovalo mnoho internetových společností. Mnoho z nich však nepřinášelo žádnou hodnotu a některé byly podvody, později se to však vyčistilo.

Zároveň si myslí, že za deset let nebude existovat stovka blockchainů a i toto prostředí se vyčistí. „Myslím, že bude pár jednoznačných vítězů pro různé druhy aplikací, uvidíme, jak se to na trhu vyřeší,“ komentoval Perez.

Domů
Sdílet
Diskuse