Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2022 8:37
Čas čtení 0:58
Tereza Šnajdrová

Výstraha: Jihozápad Česka budou sužovat velmi silné bouřky, varuje ČHMÚ

Výstraha: Jihozápad Česka budou sužovat velmi silné bouřky, varuje ČHMÚ
Zdroj: TASR/Roman Hanc
NEWS ČHMÚ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ SILNÉ BOUŘKY ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před velmi silnými bouřkami, které budou od dnešního večera sužovat Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj.

Česko již několik dní bojuje s vysokými teplotami, které jsou doprovázeny silnými bouřkamiČeský hydrometeorologický ústav proto vydal ve středu ráno výstrahu před velmi silnými bouřkami, které budou ve večerních hodinách sužovat jihozápad republiky. Nízký stupeň nebezpečí bude platit v Karlovarském, Plzeňském a Jihočeském kraji, a to až do dnešní půlnoci. 

Doporučeno
„Potravinové míle“ mají větší dopad na klima, než se očekávalo. Ukončit mezinárodní přepravu není řešení „Potravinové míle“ mají větší dopad na klima, než se očekávalo. Ukončit mezinárodní přepravu není řešení 21. června 2022 18:41

Přes den se rtutě teploměrů vyšplhají na 25 až 29 °C a foukat bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti 4 m/s. V průběhu dne však začne oblačnosti přibývat a na jihozápad Čech dorazí velmi silné bouřky. „V bouřkách se mohou vyskytnout zejména krátkodobé úhrny kolem 30 mm, nárazy větru kolem 70 km/h a menší kroupy,“ uvádí ČHMÚ.

V souvislosti s velmi silnými bouřkami vydal ČHMÚ výstrahu, která bude platit od dnešního večera až do půlnoci. Nízký stupeň nebezpečí je vyhlášen pro Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ dodává ČHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse