Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2022 11:12
Čas čtení 1:07
Vojtěch Vanda

Předpověď počasí: Tropických veder i bouřek se zbavíme v druhé polovině příštího týdne

Předpověď počasí: Tropických veder i bouřek se zbavíme v druhé polovině příštího týdne
Zdroj: FOTO TASR - Roman Hanc
NEWS ČESKO PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Podle meteorologů to vypadá, že by mohly ustat nejen vedra, ale i bouřky, jež v posledních dnech sužovaly Česko.

Po týdnu plném tropických teplot, bouřek a krup by mohlo přijít ochlazení a vlídnější počasí. To předpovídají meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Teploty nad 30 °C s bouřkami a přeháňkami se objeví ještě v pondělí a v úterý, nicméně již ve středu by se mělo začít ochlazovat a bouřky ustávat. Příští víkend nás dokonce čekají nejvyšší teploty kolem 23 °C.

Doporučeno
Kde se koupat: Láká tě koupání v zatopeném lomu? Zkus ten v Horní Cerekvi Kde se koupat: Láká tě koupání v zatopeném lomu? Zkus ten v Horní Cerekvi 2. července 2022 7:00
léto
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Během neděle by mělo být velmi příjemné počasí, které by se dalo okořenit i nějakým tím koupáním či vycházkou po horách. Neočekávají se ani přeháňky a nejvyšší teploty dosáhnou 26 až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C. Takže pokud máš chuť se jít někam vykoupat, ale přemýšlíš nad lokalitou, v našem seriálu Kde se koupat ti poradíme.

Začátek týdne bude v teplotních maximech ještě o jeden stupeň vyšší. Zpočátku dne by mělo být oblačno až zataženo a od jihozápadu by se měly místy vyskytovat přeháňky nebo bouřky. Výstrahu ale meteorologové nevydali, tudíž se prozatím nepředpokládá s výraznou intenzitou bouřek.

Příští týden by měly být v maximech i dvacítky

Posledním dnem v příštím týdnu, kdy by měly hrozit bouřky, je úterý, a to zejména v jihovýchodní polovině území. Od západu by však postupně mělo ubývat srážek a oblačnosti. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 24 až 28 °C. Ve středu by mělo být ještě o dva stupně méně, 22 až 26 °C, a na jihovýchodě až 28 °C. Počítá se s polojasnou až oblačnou oblohou a místy s přeháňkami s ojedinělými bouřkami.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Ve čtvrtek dosáhnou teploty 20 až 24 °C a od pátku do neděle meteorologové počítají pouze s 18 až 23 °C. Nicméně počasí je tak proměnlivé, že se nedá na předpověď stoprocentně spolehnout. 

Domů
Sdílet
Diskuse