Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2022 11:30
Čas čtení 3:46
Dominik Vetrák

RECENZE: 3. série The Boys

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

8dílná série superhrdinského seriálu The Boys skončila a opět to byla pořádná jízda.

Po fantastickém závěru druhé série The Boys jsme na pokračování čekali rok a půl. Třetí série superhrdinského seriálu The Boys představila nového nadpřirozeného člověka. Je jím Soldier Boy v podání herce Jensena Acklese.

Doporučeno
Thor: Láska jako hrom v potitulkové scéně odhalil, se kterým slavným bohem bude bojovat příště. Co překvapivého se ještě stalo? Thor: Láska jako hrom v potitulkové scéně odhalil, se kterým slavným bohem bude bojovat příště. Co překvapivého se ještě stalo? 8. července 2022 12:30

Soldier Boy a Homelander jsou úžasné postavy

Ackles se s rolí popasoval na jedničku a je skvělým přídavkem mezi postavy, jejichž počet se s každou další sérií o něco snižuje, protože často někdo umírá. Celkově by těch postav mohlo být víc, protože i Soldier Boy se stane důležitou součástí děje až ve druhé polovině nových epizod. Soldier Boye totiž Butcher vnímá jako tajnou zbraň proti Homelanderovi, který se s každou další epizodou ovládá stále méně. 

Homelander je stále styčným bodem celého seriálu, kolem něhož se točí v podstatě celý děj. Ve třetí sérii pátrá po svém synu Ryanovi, jehož charakterový vývoj nám nepřijde dostatečně dobře zobrazený a je jemně zkratkovitý. Samotný Homelander je ale pořád postava hodná hodnocení 10/10.

The Boys
Zdroj: Amazon prime Video

Nikdy nevíš, čeho je schopen, co udělá příště a zda mu úplně nepřepne a nezačne zabíjet lidi po tisících. Velkou zásluhu na zpracování této postavy má famózní herec Antony Starr, který by si za to, co v tomto seriálu neustále předvádí, zasloužil minimálně nominaci na cenu Emmy. 

Celá třetí série směřuje ke střetu mezi ním, Butcherem a Soldier Boyem. Tvůrci zajímavým způsobem provázali všechny tři postavy a díky tomu, že Butcher a Hughie začali brát dočasnou látku V, to už mezi nimi není jen o hádkách a dialozích. Butcher má podobné schopnosti jako Homelander, jsou ovšem jen dočasné a každému je jasné, že si vyberou svou daň. 

Herogasm byl jednou z nejlepších epizod seriálu, ale ne díky sexu

Každému divákovi je ale asi jasné, že s Butcherem to nemůže skončit jinak než tragicky, takže se mu vyplatilo získat schopnosti, kterými může způsobit Homelanderovi bolest. Jejich souboj z úžasné epizody Herogasm nás zanechal v napětí a netrpělivém očekávání vývoje dalších událostí. 

Tvůrci v epizodě zvané Herogasm zpracovali slavnou komiksovou sérii, která zachycuje superhrdiny během sexuálních orgií. V seriálu se však tato událost děla jen okrajově a místo toho se v ní tvůrci zaměřili na plynulé pokračování děje a úžasný souboj mezi několika postavami. Šlo o jednu z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší, částí celého seriálu.

The Boys 3. séria
Zdroj: Amazon Prime

Konzistentní kvalita během celé série

Třetí série The Boys si po celou svou délku udržovala vysokou kvalitu a jemně polevila až ve finálové části. Ve třetí sérii se toho událo opravdu hodně, ale i tak se nedokážeme zbavit pocitu, že se vše událo jakoby „z poloviny“, a děj se tedy až tak zásadním způsobem neposunul. Jako bychom se ocitli na konci druhé série, akorát s několika mrtvými postavami navíc. 

Pochválit musíme dějovou linii s A-Trainem a MM, naopak vztah Hughieho a Starlight nás už docela nudí a jejich nekonečné hádky točící se v kruhu nás už otravují. Postava Kimiko je stále úžasná, ale máme dojem, že tvůrci netušili, co mají s ní a Frenchiem udělat, a tak jim vymysleli nudnou vedlejší odbočku. 

Black Noir a Maeve si zasloužili více prostoru

Zklamáním byl pro nás Black Noir. I ve třetí sérii jde o úžasnou a tajemnou postavu. Tvůrci seriálu nám konečně odhalili jeho minulost a ponořili se hlouběji do jeho tragického charakteru. Nic dalšího a zajímavého s ním ale neudělali. Black Noir si rozhodně zasloužil více prostoru, nemluvě o tom, že ve třetí sérii neměl ani jednu akční scénu. 

Nechtěně vtipně ve finálové epizodě vypadala i scéna, kdy se Starlight připravuje na svůj největší útok v životě a v konečném důsledku svého protivníka jen odsune. Během celé série působí vedle ostatních nadlidí jako zbytečná postava, která nemá šanci ovlivnit chod událostí a ve finále se to jen potvrdilo.   

The Boys 3. séria
Zdroj: Amazon Prime

Trochu jsme smutní i ze zpracování postavy Maeve, kterou tvůrci během celé série odsouvali stranou a zazářila až ve finále. Jsou to však jen drobnosti vedle toho, jak skvěle funguje chemie mezi všemi postavami a herci. V seriálu se neustále něco děje, ani na vteřinu není nudný a netrpí pomalým tempem.  

Paralely na Trumpa a americké extremisty jsou perfektní

Komiks The Boys, podle kterého společnost Amazon vytvořila i tento seriál, jsme nečetli, ale víme, že se obě díla výrazně liší. Je to jen dobře, neboť tvůrci lépe pracují s postavami a v ději odrážejí aktuální společenskou a politickou situaci ve Spojených státech. Úžasným způsobem reflektují rasismus, xenofobii a politické problémy USA.

Třešničkou na dortu je zpracování Homelandera jako tyrana, rasisty a nebezpečného člověka s nepřiměřenou mocí, který není psychicky úplně v pořádku. V závěru třetí série tvůrci navíc použili fungující paralelu s Donaldem Trumpem, který v roce 2016 řekl, že by voliče neztratil ani v případě, že by na ulici někoho zastřelil.

Homelander je na tom podobně a teď, když cítí, že jej část USA podpoří, ať se zachová jakkoli, bude ještě nebezpečnější. Je to další odkaz tvůrců na extremisty v USA operující a smýšlející pod vlajkou MAGA (Make Amerika Great Again). Jsme nadšeni z toho, jak trefně tvůrci využívají příběhu seriálu a jeho postavy pro vytvoření satirických paralel na skutečnou společenskou a politickou situaci v USA. 

seriál The Boys 3. séria trailer
Zdroj: Amazon Prime

Třetí série má jisté scenáristické problémy, ale bavila nás každá její část a užívali jsme si i skvěle natočené akční scény s povedenou choreografií superhrdinských soubojů. Seriálu by pomohlo, kdyby do něj společnost Amazon nalila ještě více peněz, abychom se dočkali ještě velkolepější akce. Tvůrcům se však i bez toho daří z The Boys dělat i nadále úžasný seriál s překvapivými dějovými momenty a propracovanými postavami. 

Třetí série The Boys nám konzistentně nabízela úžasné příběhové a akční momenty, přičemž souboje častokrát končily s uříznutými kousky těla a rozdrcenými hlavami. Tvůrci si neberou servítky a servírují nám jednu brutální epizodu za druhou. I proto udělujeme třetí sérii The Boys osm a půl bodu z deseti.

Domů
Sdílet
Diskuse