Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2022 10:45
Čas čtení 0:52
Adéla Ježková

Vědci popsali, jaká sexuální poloha je nejlepší pro dosažení ženského orgasmu

Vědci popsali, jaká sexuální poloha je nejlepší pro dosažení ženského orgasmu
Zdroj: Unsplash/Wevibe/volně k užití
NEWS SEX ZDRAVÍ ŽENSKÉ ZDRAVÍ
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Vědci popsali, jaká je nejlepší sexuální poloha pro heterosexuální ženy, které chtějí dosáhnout orgasmu.

Nová studie odhalila nejlepší sexuální polohu pro heterosexuální ženy, které chtějí dosáhnout orgasmu. Studie soukromé gynekologické kliniky New H Medical v New Yorku byla provedena pomocí ultrazvukového skeneru, přičemž vědci zkoumali dobrovolný pár při sexu v pěti oblíbených polohách po dobu 10 minut. Cílem bylo porovnat průtok krve klitorisem před a po souloži v každé z poloh.

„Údajné výhody různých koitálních poloh jsou popisovány v mnoha časopisech, knihách a na veřejných fórech. Existuje však jen málo vědeckých výzkumů, které by hodnotily souvislost mezi různými polohami a jejich schopností vyvolat ženský orgasmus,“ popsala pro deník Independent lékařka Kimberley Lovie, která studii vedla.

Doporučeno
Udělá se, lehne a jde spát. Heterosexuální ženy sužuje orgasm gap Udělá se, lehne a jde spát. Heterosexuální ženy sužuje orgasm gap 24. června 2022 11:30
sex
Zdroj: Unsplash/Wevibe/volně k užití

Vědecký tým přišel na to, že na dosažení ženského orgasmu je nejúčinnější misionářská poloha s polštářem umístěným pod pánví, který podle vědců umožňuje ženě upravit množství kontaktu a tlaku na klitoris a zvýšit hloubku průniku. 

Polštáře prodávané za tímto účelem, často podle výzkumníků označované jako „sexuální polštáře“ nebo „polohovací polštáře“, jsou obvykle pevné a mají klínovitý tvar, který zajišťuje přesnější a konzistentnější úhel pánevní polohy než běžné polštáře.

Za nejméně účinnou pak označili polohu „zezadu“, která vytváří nejmenší množství přímého kontaktu s klitorisem a vedla k zanedbatelnému zvýšení průtoku krve ve srovnání s polohami tváří v tvář. 

Výzkumníci ovšem zdůrazňují, že každá žena na stimulaci v různých sexuálních polohách reaguje odlišně. Doufají však, že zjištění pomohou pacientům se sexuálními dysfunkcemi.

Domů
Sdílet
Diskuse