Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2022 7:00
Čas čtení 3:16
Tereza Šnajdrová

„Práci pana Babiše mám rád.“ Organizátorů Tábora s tiktokery jsme se zeptali, proč pozvali politické osobnosti

„Práci pana Babiše mám rád.“ Organizátorů Tábora s tiktokery jsme se zeptali, proč pozvali politické osobnosti
Zdroj: REFRESHER/Eliška Kubů
REFRESHER ALENA SCHILLEROVÁ ANDREJ BABIŠ JIŘÍ OVČÁČEK TIKTOK ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Tábora s tiktokery se účastní přední čeští influenceři, ale i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Mezi pozvanými byli také expremiér Andrej Babiš (ANO) či bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO), a to i přesto, že tábor má být nepolitický.

Na konci července začne v rekreačním středisku Hrachov (Svatý Jan) druhý ročník Tábora s tiktokery. V minulém roce se jej zúčastnilo 55 dětí, letos jich pořadatelé očekávají 75. Letos na sebe přitáhl pozornost zejména ohlášenou účastí politicky činných osob na programu určeném pro děti. 

Mezi hlavními tvářemi tábora měli být kromě populárních tiktokerů i bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO) nebo expremiér Andrej Babiš (ANO). Ačkoli oba politici svou účast nakonec zrušili, tábora, který navštěvují i školáci prvního stupně, se zúčastní prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Akce je podle pořadatelů nepolitická. Jeden z pořadatelů nám ale přiznal, že s prací expremiéra Babiše sympatizuje.

Doporučeno
10 nejsledovanějších českých tiktokerů a tiktokerek v roce 2022 10 nejsledovanějších českých tiktokerů a tiktokerek v roce 2022 13. července 2022 7:00

Kdo jsou pořadatelé

Tábor s tiktokery pořádají Petr Kopecký spolu s Jakubem Jírou, Liběnou Řápkovou a Romanou Řápkovou.

 
Petr Kopecký se na svém Instagramu prezentuje jako podnikatel a CEO Tábora s tiktokery. Jakuba Jíru část českého internetu dobře zná. Pracoval jako moderátor na Primě COOL, prezentuje se i jako producent, promotér a podnikatel. Mnozí jej také znají jako moderátora Clash of the Stars, MMA show, v níž své síly v ringu poměřují influenceři i tiktokeři. Liběna a Romana Řápkovy pořádaly tábory pro děti už v minulosti. 

Maru Rosecká, Domi Alagia a mluvčí prezidenta

Tábor s tiktokery láká na velká jména. Mezi těmi, kteří s dětmi stráví celý týden a budou jim předávat svoje know-how či s nimi budou točit tiktoky, je například Maru Rosecká, Honza Michálek, Domi Alagia nebo Kristal Shine. Na jeden den na tábor dorazí také Tadeáš Kuběnka, Jenis, Annie Camel, Anna Šulcová, Terysa, Luktuma, Samuel Samake, Flexy Babka, TV Twixx, Lyubov nebo mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček.

Na účast prezidentova mluvčího, který na sociální síti TikTok aktivně nevystupuje, jsme se zeptali pořadatele. „Původně jsme chtěli pozvat prezidenta Miloše Zemana, ale nakonec se nám podařilo domluvit jen s Jiřím Ovčáčkem,“ řekl pro REFRESHER Petr Kopecký. Ani prezident Miloš Zeman ale není na TikToku či jiných sociálních sítích aktivní.
 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 118550 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Zda bude Ovčáček na táboře reprezentovat Kancelář prezidenta republiky
  • Proč svou účast zrušili Babiš a Schillerová
  • Proč organizátoři Babiš pozvali a jiné politiky ne
Domů
Sdílet
Diskuse