Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2022 14:18
Čas čtení 0:46
Tereza Patočková

Turistka dostala v Austrálii pokutu za pašování Subway sendviče, nenahlásila maso a salát

Turistka dostala v Austrálii pokutu za pašování Subway sendviče, nenahlásila maso a salát
Zdroj: Unsplash/Eaters Collective
NEWS CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Žena uvedla, že si sendvič koupila po odbavení na letišti v Singapuru, kde polovinu snědla a zbytek si schovala na let. Nesnědený zbytek však objevili australští celníci, a protože neuvedla, že převáží kuřecí maso a salát v sendviči, byl to problém.

Australanka dostala pokutu 2 664 australských dolarů (44 tisíc Kč) za to, že na letišti nenahlásila, že převáží sendvič od Subway. Jessica Lee z Perthu se 1. července na TikToku svěřila, že pokutu dostala poté, co se se sendvičem Subway vrátila ze Singapuru do Austrálie. Informoval o tom server Independent.

@_jessicaleeee Australian government tings 🥰🥰 starting that OF back up again to SURVIVE the next few months #fyp #australia #subway #boujee ♬ original sound - Jessica Lee

Žena uvedla, že si sendvič koupila po odbavení na letišti v Singapuru, kde polovinu snědla a zbytek si schovala na let. Nesnědený zbytek však objevili australští celníci, a protože neuvedla, že převáží kuřecí maso a salát v sendviči, byl to problém. Australský zákon je v převážení biologického materiálu velmi přísný a australské ministerstvo zemědělství, rybolovu a lesnictví uděluje vysoké pokuty cestovatelům, kteří porušují zákon o biologické bezpečnosti tím, že nedeklarují zakázané položky.

Paní Lee ve svém videu uvedla, že tato jednoduchá chyba přišla v nejhorší možnou dobu, protože před cestou odešla z práce a má problémy s placením nájmu. Na zaplacení pokuty má navíc pouhých 28 dní. Subway ženu kontaktoval a věnoval jí dárkový poukaz v hodnotě udělené pokuty.

Domů
Sdílet
Diskuse