Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
30. srpna 2022 11:07
Čas čtení 0:54

VIDEO: Městská policie v Praze naháněla opilého řidiče. Když hlídce neujel, chtěl utéct po svých

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
VIDEO: Městská policie v Praze naháněla opilého řidiče. Když hlídce neujel, chtěl utéct po svých
Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Ani městským policistům se honičky s opilými řidiči nevyhýbají. Naposledy musela hlídka nahánět muže s 1,9 promile alkoholu v krvi.

Z opuštěného kufru se najednou vyvinula honička noční Prahou. Městští policisté museli minulý týden ve čtvrtek nahánět dvaatřicetiletého opilého muže, kterého si hlídka všimla cestou k prověření oznámení o opuštěném cestovním kufru v Lupáčově ulici. Vozidlo narazilo do obrubníku tramvajového pásu a následně vjelo do protisměru. Muž, jemuž byly naměřeny skoro 2 promile alkoholu, se poté, co neujel, snažil policistům utéct po svých. Byl však dopaden.

24. srpna 2022 18:03 Čas čtení 0:50 Mladík se v Brně rozhodl vykrást areál městské policie, nachytali jej s mixážním pultem Mladík se v Brně rozhodl vykrást areál městské policie, nachytali jej s mixážním pultem

Jak již bylo zmíněno, hlídka městské policie původně směřovala ke kontrole opuštěného kufru. „Cestou ale pozornost strážníků upoutalo osobní vozidlo, které předním kolem narazilo do obrubníku tramvajového pásu, pak zrychlilo a vjelo v protisměru do ulice Biskupcova. Na výzvy k zastavení řidič nereagoval a v křižovatce s ulicí Strážní z vozu vyskočil a dal se na útěk,“ uvedla mluvčí policie Irena Seifertová.

Na videu je vidno zvláštní chování řidiče. Proto strážníci, snažící se zamezit další jízdě muže, konali. Jeden z nich po jeho zastavení vyběhl a dal se za ním, druhý jej pronásledoval služebním vozem. Nakonec se povedlo utíkajícího řidiče dopadnout.

„Po dostižení si dvaatřicetiletý muž sám lehl na zem a na pokyn strážníků prokázal svou totožnost. Zmatenou komunikací i motorikou těla jevil jasné známky opilosti, což sám přiznal a přidal i kouření marihuany před jízdou,“ dodala Seifertová. Dechovou zkouškou se to potvrdilo.

Muž nadýchal hodnotu celkem 1,9 promile. Celá věc tak nezůstala v kompetenci strážníků, ale byla přivolána státní policie k dalšímu prošetření.

Zpět
Sdílet
Diskuse