Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. září 2022 10:45
Čas čtení 0:38
Vítězslav Zach

Běžkyně Natálie: Amputace nohy mi dala svobodu (Videorozhovor)

VIDEO
Uložit Uložené

Natálie se rozhodla pro amputaci nohy. Poslechni si její příběh v našem novém rozhovoru.

Natálie Lehmanová je fotografka, která ve volném čase běhá a právě v těchto dnech se připravuje na adidas Běh pro ženy 5 km 2022, který se koná v sobotu 3. září v Praze. A běh není jen o závodění, ale také o příbězích, stejně jako náš nový rozhovor.

V něm Natálie popisuje své rozhodnutí nechat si amputovat nohu kvůli vrozené vadě, která se nazývá „golfová noha“. Většinu svého mladého života proto strávila na rehabilitacích a do svých 16 let podstoupila neuvěřitelných 12 operací. 

Kvůli bolestem a omezením se rozhodla pro dobrovolnou amputaci, k níž vedla cesta přes 18 nemocnic, které její prosby odmítaly. Po osmi měsících se však dočkala, a jak sama zmiňuje, tento moment jí dal svobodu.

Natálii kromě nového rozhovoru uvidíš i v rámci adidas Běhu pro ženy 5 km 2022. Tato akce není jen závod, ale i běh, který spojuje všechny holky, jež si chtějí užít čas se svojí kámoškou, ségrou nebo i mamkou. Přidej se i ty!

Domů
Sdílet
Diskuse