Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Tento článek je PR zpráva společnosti Jímě zdravě.
31. října 2022 v 12:00
Čas čtení 1:26
Sponzorovaný obsah

Šunkovobatátové bramboráky: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

Šunkovobatátové bramboráky: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem
Zdroj: Jíme zdravě
GASTRO JÍDELNÍČEK RECEPTY
Uložit Uložené

Recept na zdravé bramboráky.

Je sport tvým koníčkem, anebo rovnou povoláním? Pak se jistě neobejdeš bez nutričně vyváženého a chutného jídelníčku. Tipů a rad, jak si ho sestavit, existuje spousta, nejdůležitější je však brát ohled na své tělo a denní režim. Nápaditou inspiraci na takové recepty nabízí i kuchařka Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem, ze které pochází i recept na šunkovobatátové bramboráky. Nejednu variaci na tento oblíbený pokrm už vyzkoušel každý z nás, tyto bramboráky jsou však sestavené tak, aby obsahovaly vysoký podíl bílkovin a minerálů, jako je například železo. Ochutnej sám.

Šunkovobatátové bramboráky

Příprava: 10 minut | Tepelná úprava: 45 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 2 |

Nutriční informace na 1 porci: 1 807 kJ/431 kcal | 25 g bílkovin/23 % | 51 g sacharidů/48 % | 16 g tuků/33 %

INGREDIENCE:

  • 350 g syrových batát 
  • 150 g kvalitní kuřecí šunky (min. 94 % masa) 
  • 50 g jarní cibulky (nakrájené najemno) 
  • 1 lžíce dijonské hořčice 
  • 60 g celozrnné špaldové mouky hladké 
  • 1 vejce velikosti M 
  • 1 lžíce čerstvé pažitky (nakrájené najemno)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřej na 190 °C a plech vylož pečicím papírem. Batáty nastrouhej nahrubo, šunku nakrájej na tenké nudličky a cibulku najemno. Poté si připrav středně velkou mísu a smíchej v ní veškeré ingredience. Lžící vytvaruj 8 menších placiček, dej je na plech a peč 40–45 minut na 180–190 °C. Po upečení posyp pažitkou a podávej.

O kuchařce Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

Kromě bezlepkových, bezlaktózových či vegetariánských receptů najdeš v kuchařce Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem také výživové složení každého receptu, kde nechybí ani obsah vitamínů či minerálů. Na tvorbě receptů i konceptu celé publikace se podílel profesor Libor Vítek, který již dlouhá léta působí jako klinický biochemik a odborník na výživu sportovců. Kuchařka je také plná odborných rad a návodů, jak se přiblížit zdravému a racionálnímu stravování, které respektuje individuální potřeby každého z nás. V kuchařce se můžeš inspirovat různými recepty, od slaných či sladkých snídaní přes polévky a obědy až po sladké tečky.

jíme zdravě
Zdroj: Jíme zdravě

Samotná kuchařka je k zakoupení na e-shopu Jíme zdravě. Zde se dočteš jak bližší informace o kuchařce, tak si lze zobrazit její ukázku. Uvařit si spoustu dobrot můžeš také podle dalších receptů, které jsou dostupné zdarma na webu jimezdrave.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse