Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2022 6:00
Čas čtení 3:19
Adéla Švehlíková

Dcery slavných rodičů dobývají svět módy. Seznam se s Ameliou Gray, Iris Law a Lilou Moss

Dcery slavných rodičů dobývají svět módy. Seznam se s Ameliou Gray, Iris Law a Lilou Moss
Zdroj: Getty Images/Jacopo Raule
MÓDA
Uložit Uložené

Amelia Gray Hampin, Iris Law, Lila Moss. 3 modelky, jejichž stavebním kamenem rozjíždějící se kariéry jsou privilegia pramenící z jejich původu, přičemž svou autentičností dobývají celý svět módy.

Nepotismus je termín, který se v historii používal zejména v souvislosti s papeži, kteří své pravomoce využívali k dosazování politických funkcí pro své blízké. V současnosti se s tímto pojmem setkáváme čím dál více, a to i v odvětví, jako je modeling. 


Není novinkou, že jedny z nejslavnějších modelek světa, jako jsou Bella a Gigi Hadid, Kendall Jenner, Kaia Gerber či Hailey Bieber, měly svou cestu k úspěchu prošlapanou slavnými rodiči, nicméně pozornost strhávají v posledních měsících dcery jiných slavných rodičů, které svým charakteristickým stylem a vystupováním stojí v čele udávání trendů nejen pro mainstreamovou popkulturu. 


Ve Spojených státech se dětem slavných rodičů s výsadou nezačínat od nuly přezdívá „nepotism babies“ nebo „nepo babies“. Toto označení se objevuje čím dál častěji i na sociálních sítích, jako je TikTok, s hashtagem #nepobaby. Nalezneme pod ním více než 56 milionů příspěvků. 


Dnes ti představíme 3 modelky, pro něž jsou stavebním kamenem rozjíždějící se kariéry privilegia pramenící z jejich původu, přičemž svou autentičností dobývají celý svět módy a i nás v redakci upoutalo, jak velký vliv v současnosti mají. 


Amelia Gray Hamlin 

Jednou z nových tváří modelingu je dcera herečky Lisy Rinny, Amelia Gray Hamlin, které mnoho lidí předurčuje v budoucnu úspěch srovnatelný s Bellou Hadid. Amelia se dostala do povědomí médií již v roce 2020, a to svým krátkým románkem s expřítelem Kourtney Kardashian, Scottem Disickem. V současné době však upoutala pozornost zejména svým působením v rámci newyorského, milánského a zejména pařížského fashion weeku pro značky, jako jsou například Diesel, Vivienne Westwood a Balenciaga. 


Kromě runwaye však Amelia expresivně vyjadřovala svou kreativitu i prostřednictvím své vizáže, a to pravidelným sdílením na sociální sítě. Signifikantním prvkem jejího vzhledu je bezesporu odbarvené obočí, které nosí od roku 2021. Zpočátku na něj schytávala pouze negativní odezvu, avšak časem se z něj stal ikonický prvek její image, jenž podtrhuje tíhnutí k edgy estetice. O několik měsíců později se odbarvené obočí stalo jedním z nejvirálnějších trendů, a tak se můžeme často setkat s videi mladých dívek, odbarvujících si v koupelně obočí právě po vzoru Amelii.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený (っ◔◡◔)っ ♥ Amelia ♥ (@ameliagray)


I z toho důvodu byla povolána jako jedna z modelek na říjnovou přehlídku Mud Pit Show od Balenciagy, kdy její obličej zdobily falešné piercingy a stylingem tak umocňovaly temnou atmosféru, v níž se přehlídka nesla. Po této přehlídce si Amelia dokonce své odbarvené obočí zcela oholila, díky čemuž už nyní můžeme vyhlížet do budoucna předurčení nového trendu. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený (っ◔◡◔)っ ♥ Amelia ♥ (@ameliagray)


Iris Law

Další fresh tváří modelingu je Angličanka Iris Law, jejímiž rodiči jsou slavní herci Jude Law a Sadie Frost. Iris je čerstvě 22 let a za svou kariéru se stihla již několikrát projít po mole pro značky jako Miu Miu, Roberto Cavalli nebo Missoni, objevit se na coveru Vogue Hong Kong nebo fotit kampaň pro Dior Beauty a Burberry Beauty Brand.

Iris je často označována jako „It girl“, a to díky své vášni pro módu, přátelským vztahům s Kendall Jenner, Bellou Hadid a ostatními předními celebritami či hravému prezentování svého života, zejména na platformě, jako je TikTok. Modelka aktivně denně zveřejňuje několik videí, která reflektují její pestrý život plný vizuálně uspokojivých podnětů, díky čemuž mají její videa více než 8,5 milionu lajků. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Iris Law 🧼🧊 (@lirisaw)


Stejně jako Amelia Gray Hamlin se i Iris Law zapsala do povědomí veřejnosti svým signature prvkem vzhledu. Tím je oholená hlava neboli buzz cut. Ještě v loňském roce byly na modelce k vidění dlouhé vlasy, kterými však nijak nevyčnívala z davu, právě proto byla její volba zbavit se dlouhých vlasů a následně se odbarvit trefou do černého. Ačkoliv se může zdát, že s krátkými vlasy moc účesů nevykouzlíš, opak je pravdou. U Iris je k vidění experimentování s barvami či stylingem vlasů, což podtrhuje její hravý a barevný styl inspirovaný Y2K módou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Iris Law 🧼🧊 (@lirisaw)


Lila Moss

Jak už může příjmení napovídat, Lila Moss je dcerou slavné modelky, jejíž začátky spadají do 90. let minulého století, a tou je Kate Moss. Jablko tedy v tomto případě nepadlo daleko od stromu a Lila se ve svých 20 letech objevuje jako modelka na čím dál více molech velkých high fashion značek. Za sebou má už show pro Versace, Fendi a mnoho dalších, nebo dokonce několik coverů pro světové mutace magazínu Vogue. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lila Grace (@lilamoss)


Pokud máme zmínit něco, čím Lila zaujala veřejnost – kromě jejího slavného příjmení –, nespočívá to v záměrně šokujícím prvku vzhledu, jako tomu je u předešlých dvou zmiňovaných modelek. Britská modelka žije od narození s cukrovkou 1. typu a veřejně se k tomuto stavu pravidelně vyjadřuje, což potvrzuje i její rozhodnutí neskrývat své části těla s monitorem glukózy. Těmito výstupy, kdy například i na jedné z největších módních událostí na světě Met Gala hrdě pózuje se zařízením k měření cukru v krvi, inspiruje ostatní lidi se stejným onemocněním, kteří mohou cukrovku vnímat jako něco hanebného. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lila Grace (@lilamoss)

Domů
Sdílet
Diskuse