Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2022 14:14
Čas čtení 1:14
Adéla Ježková

Rok od tragédie na festivalu Astroworld: Fanoušci vyčítají Travisi Scottovi, že smutné výročí nijak nepřipomenul

Rok od tragédie na festivalu Astroworld: Fanoušci vyčítají Travisi Scottovi, že smutné výročí nijak nepřipomenul
Zdroj: Flickr/Iñaki Espejo-Saavedra
NEWS HUDBA SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) TRAVIS SCOTT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V sobotu 5. listopadu uplynul rok od tragédie na festivalu Astroworld, kde zemřelo celkem deset lidí.

5. listopadu 2021 se během Scottova zahajovacího koncertu na festivalu Astroworld v texaském Houstonu strhla davová hysterie. Lidé se na sebe tlačili a dusili se. Organizátoři se snažili co nejdříve zastavit koncert a zachránit ty, kteří byli již v bezvědomí. Na místě i přesto zemřelo osm lidí, další dva zemřeli o několik dní později v nemocnici. Více informací o tragédii si můžeš přečíst v našem článku.

Minulou sobotu uplynul od incidentu rok. Fanoušky, kteří očekávali, že Scott k tomuto datu na sociálních sítích vzdá hold obětem, Travis zklamal. Místo toho sdílel fotky sebe a své partnerky Kylie Jenner na večírku či sledování basketbalového utkání. Známý americký rapper za to teď čelí kritice, píše Independent.

Scottovi chybí empatie, míní kritici

„Páni, už je to rok, co Travise Scotta nezajímá, že jeho fanoušci zemřeli na Astroworldu,“ napsal například jeden z uživatelů na Twitteru

K události se vyjádřila také novinářka Stephanie Soteriou: „Včera uplynul rok od tragické smrti deseti lidí, včetně devítiletého dítěte, během vystoupení Travise Scotta na jeho festivalu. Ten tuto událost nijak nepřiznal ani jí nevzdal hold a místo toho strávil víkend na různých večírcích.“

Doporučeno
Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě 23. dubna 2024 13:00

„Je to naprostý nedostatek empatie. Je mi z toho smutno. Jak může člověk být tak bezcitný, když šlo o jeho fanoušky? O jeho show? Když vystupoval? Je to sociopatické,“ dodala Soteriou.


Jak popisuje deník USA Today, odborníci na bezpečnost koncertů a právní experti se obávají, že by mohlo dojít k dalším katastrofám podobného rozsahu i v budoucnu. Bezpečnostní opatření totiž zůstávají po Astroworldu na akcích v USA do značné míry stále „nedbalá“. K jedné změně po tragédii ovšem došlo – hudebníci rychle přerušují svá vystoupení při prvním náznaku problémů. Jedním z příkladů je třeba zpěvačka Billie Eilish. Během únorové show v Atlantě přerušila koncert kvůli fanynce, která nemohla dýchat.

Zpět
Sdílet
Diskuse