Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
12. listopadu 2022 16:28
Čas čtení 0:55

Ve Španělsku si můžeš koupit celou vesnici za cenu menšího bytu v Praze. Toto vše se v ní nachází

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené

Vesnička Salto de Castro je již více než 30 let opuštěna.

Opuštěná vesnice Salto de Castro v severozápadním Španělsku je na prodej. Pořídit si ji můžeš za cenu menšího bytu v Praze. Vyvolávací cena je totiž 6,3 milionu korun, informuje BBC.

Ve vesničce, která má rozlohu 6 600 metrů čtverečních, se nachází 44 domů, hotel, kostel, škola, obecní plovárna, či dokonce budova kasáren, ve které kdysi sídlila civilní stráž. Salto de Castro se nachází na severozápadě Španělska na hranici s Portugalskem v provincii Zamora. Od hlavního města Madridu je to tři hodiny cesty.

18. října 2022 14:00 Čas čtení 13:38 Český design je hravý, tvůrci ale málo riskují. Zeptali jsme se mladých umělců z Designbloku, jak vidí současnou scénu Český design je hravý, tvůrci ale málo riskují. Zeptali jsme se mladých umělců z Designbloku, jak vidí současnou scénu

Vesnice nedaleko řeky Douro je již více než tři desetiletí zcela opuštěna. Prodává ji 80letý majitel, který ji koupil na začátku 21. století s úmyslem přeměnit ji na turistické místo. Portál Idealista, na kterém je nemovitost uvedena, píše, že ji prodává, protože bydlí ve městě a nedokáže se starat o údržbu vesnice.

„Majitel měl sen postavit zde hotel. Všechno se však odložilo. Byl by stále rád, kdyby se podařilo projekt zrealizovat,“ říká Ronnie Rodríguez ze společnosti Royal Invest, která majitele v prodeji vesnice zastupuje.

Majitel chtěl zpočátku Salto de Castro prodat za více než 150 milionů korun. Jelikož o něj však neprojevili zájem žádní kupci a některé budovy byly zničeny, cena prudce klesla. Vesnici postavila na začátku 50. let minulého století společnost na výrobu elektřiny pro rodiny pracovníků, kteří tam stavěli vodní nádrž. Po jejím dokončení se však vystěhovali, a tak je od konce 80. let 20. století naprosto prázdná.

dedina španielsko Salto de Castro
Zdroj: Wikimedia/BALLES2601/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse