Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ondřej Jarůšek
19. listopadu 2022 19:34
Čas čtení 1:31

Tereza Bledá svůj první zápas v UFC prohrála. Brazilka ve 3. kole trefila tvrdý kop z otočky

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Tereza Bledá svůj první zápas v UFC prohrála. Brazilka ve 3. kole trefila tvrdý kop z otočky
Zdroj: OKTAGON MMA

Tereza Bledá ukázala srdce bojovnice, na výhru to ale bohužel nestačilo. Ve třetím kole zvítězila Natalia Silva.

Česká bojovnice Tereza Bledá se v sobotu večer v Las Vegas postavila do svého prvního zápasu pod hlavičkou neslavnější MMA organizace světa UFC. O svém debutu na největším kolbišti roky snila. V kleci se její soupeřkou stala Brazilka Natalia Silva, která byla bookmakery před bitvou favorizována, Bledá však nastupovala jako neporažená bojovnice.

Bledá hned v úvodu dala najevo snahu o takedown, zhruba první polovinu prvního kola se ale bojovnice přetahovaly v klinči. Po přesunutí boje na zem si zápasnice vystřídaly místo v dominantní pozici, a ke konci kola byla Bledá dokonce blízko ukončení. Vzdorovitá Brazilka se však pokusům o submisi ubránila.

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka

V druhém kole dala Natalia Silva české bojovnici nepříjemně pocítit svůj nebezpečný postoj a Bledou dokázala opakovaně trefovat kombinací přední a zadní ruky. I navzdory takedownu, který si Bledá připsala, šlo kolo zřejmě na stranu Brazilky a zdálo se, že o vítězce se bude rozhodovat ve třetím kole.

V poslední pětiminutovce pokračovala Brazilka v tlaku v postoji a na Bledé bylo patrné vyčerpání. Tlak Brazilky nakonec vyvrcholil přesně načasovaným kopem z otočky, kterým trefila Bledou, jež se v tu chvíli pokusila o takedown. Ačkoliv byla Češka odhodlaná pokračovat až do poslední sekundy, rozhodčí zápas ukončil, aby se předešlo zranění. Brazilka tak ve třetím kole vyhrála na TKO.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Pro Bledou se jednalo o první porážku v kariéře. Dosud měla na kontě šest výher, z nichž většinu ukončila před limitem. Stala se také vůbec první ženskou šampionkou organizace OKTAGON MMA. Brazilka Natalia Silva měla na kontě podstatně více zkušeností, za sebou měla již 13 výher, 5 porážek a jednu remízu.

Tereza Bledá smlouvu s UFC podepsala v říjnu. O vysněný kontrakt bojovala už na začátku září v rámci akce Dana White's Contender Series, a i přestože tehdy nad svou soupeřkou tři kola dominovala, kontrakt po výhře nedostala. Šéf organizace Dana White to odůvodnil slovy, že neviděl příliš z jejího boje v postoji a že ve svém nízkém věku potřebuje nasbírat ještě další zkušenosti. Uplynulo ale jen pár týdnů a nabídku od organizace dostala.

21. dubna 2024 7:47 Čas čtení 4:31 Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky

Kromě Terezy Bledé reprezentují v UFC Českou republiku Lucie Pudilová, David Dvořák a Jiří Procházka, který je šampionem polotěžké divize. K české scéně má blízko také uzbecký zápasník Makhmud Muradov. Bledá ve svých 20 letech patří mezi nejmladší bojovníky v UFC.

Domů
Sdílet
Diskuse