Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek byl vytvořen v rámci mediální spolupráce se společností YGames.
23. listopadu 2022 14:00
Čas čtení 0:59

Baví tě hry jako CS:GO či Valorant? Změř si síly ve sportovní lize a vyhraj 12 000 eur

Baví tě hry jako CS:GO či Valorant? Změř si síly ve sportovní lize a vyhraj 12 000 eur
Zdroj: YGames
TECH
Uložit Uložené

Slovenská a česká středoškolská sportovní liga startuje už za pár dní.

Slovenská a česká středoškolská sportovní liga se 28. listopadu dočká své páté sezóny, jejíž součástí můžeš být i ty. Pokud patříš mezi ty, kteří dokáží rozdrtit kámoše v těch nejznámějších počítačových hrách, teď máš šanci ukázat svůj skill a reprezentovat svou školu. Z pohodlí domova se můžeš předvést ve hrách CS:GO, League of Legends, Brawl Stars, APEX Legends a Valorant a vyhrát ceny v celkové hodnotě přes dvanáct tisíc eur, tedy téměř 300 tisíc korun. 

Do předešlé sezóny ligy se zapojilo dohromady více než dva tisíce středoškoláků, přičemž 180 bylo ze slovenských středních škol a 100 z českých. Hlavním cílem této sportovní ligy je podpořit u studentů rozvoj komunikativních a kognitivních schopností, které podle studií pomáhají rozvíjet i počítačové hry. Některé z her vyžadují, aby studenti měli přehled v podkladových materiálech, které obdrží v angličtině. Kromě trénování gamerských dovedností tak můžeš zapracovat i na znalostech angličtiny. Kdoví, možná se ti budou znalosti herního světa nebo anglický jazyk v malíku hodit i při tvé budoucí práci.

Zjisti víc

Do turnaje se můžeš registrovat pouze do 27. listopadu:

Podrobnější informace a aktuální novinky najdeš na webu nebo Facebooku a Instagramu

YGames
Zdroj: YGames
Již druhou sezónou vzniká tento projekt pod záštitou slovenského ministerstva školství, vědy, výzkumu a sportu a také Bratislavského, Trenčínského, Banskobystrického a Prešovského kraje. Hlavními partnery projektu jsou Slovenská spořitelna, TRUST Gaming, Genesis, FEI STU Bratislava a Bratislavský samosprávný kraj.
Domů
Sdílet
Diskuse