Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je PR zpráva společnosti Weleda.
1. prosince 2022 12:00
Čas čtení 1:47
Sponzorovaný obsah

Trápí tě suchá pokožka? Příčinu zkus hledat v koupelně

Trápí tě suchá pokožka? Příčinu zkus hledat v koupelně
Zdroj: Weleda
MÓDA
Uložit Uložené

Suchou pokožku může způsobit ledacos od kouření a nezdravého životního stylu přes dlouhé opalování bez ochrany až po léky nebo kosmetiku.

Napínání pokožky, svědění či šupinky. Suchá pokožka se projevuje mnoha nepříjemnými způsoby, které ti dokážou pořádně rozhodit tvou vnitřní pohodu. Pokud tě trápí suchá pokožka, určitě často myslíš jen na to, jak se chceš pořádně poškrábat a zastavit to nepříjemné svědění. Někdy v tom možná hledáš i všemožné zdravotní problémy, nicméně panika ještě nikomu nepomohla. Příčinu suché pokožky zkus nejprve hledat ve své koupelně.

Weleda
Zdroj: Weleda

Suchou kůži způsobuje nedostatek hydratace

Projevy jako mravenčení, napínání, svědění nebo popraskání kůže jsou ti zřejmě dobře známy. Víš ale, proč se pokožka takto vysouší? Je to proto, že vnější vlivy narušily tvou ochrannou kožní bariéru. Na povrchu pokožky se tvoří stále méně a méně nových lipidů, které jsou ovšem mimořádně potřebné, protože na sebe vážou vodu. Bez nich tedy rychle dochází k dehydrataci pokožky.

Za vším hledej složení

Suchou pokožku může způsobit ledacos od kouření a nezdravého životního stylu přes dlouhé opalování bez ochrany až po léky nebo kosmetiku. Kde tedy začít hledat důvody tvé suché pokožky? Zkus si pomoci vylučovací metodou a začni tím nejlehčím. Možná tvoje současné mýdlo obsahuje agresivní látky, které připravují pokožku o její přirozené lipidy. Zkus vyměnit mýdlo nebo sprchový gel za přírodní tuhé mýdlo. Dobrou volbou je například jedno z Aroma Bars od značky Weleda.

potřebuji přírodní uklidnění pokožky
Weleda
Zdroj: Weleda

Dokonalá hydratace pro tvou pokožku

Pokud ve složení svého sprchového gelu nebo mýdla najdeš například parabeny, silikony, parfémovací látky, syntetické tenzidy nebo jiné syntetické látky, možná jsi našel viníka, který může za tvou suchou pokožku. Čím tedy nahradit svého současného „parťáka“ do sprchy? Skvělou alternativou jsou rostlinná mýdla od Weledy.

Mají 100% přírodní, biologicky odbouratelné a veganské složení. Stav tvé pokožky tedy nezhorší, ale právě naopak ji šetrně očistí. Navíc díky ošetřujícímu bambuckému máslu kůži krásně zvláční a hydratují.

Voňavý bonus pro tvou mysl

Řada Aroma Bars, jak už název napovídá, se zaměřuje i na tvou duševní pohodu. Čtyři vonné kompozice ti nabídnou čtyři možnosti, jak se pozitivně naladit. Pokud chceš pořádný relax, sáhni po levandulovém nebo květinovém mýdle. Potřebuješ osvěžit mysl před prací nebo školou? Ideální volbou bude citrusové a bylinkové mýdlo.

Weleda
Zdroj: Weleda

Jejich vůně jsou intenzivní, avšak přesto nevtíravé. Počítej s tím, že pod horkou párou se ještě více rozvinou. Aby mýdla tak krásně voněla, nebylo třeba sáhnout po chemii. Mýdla Aroma Bars tvoří 100% přírodní esenciální oleje, takže jsou ke tvé pokožce maximálně šetrné.

100 let s Weledou

Weleda již přes sto let rozvíjí zdraví a krásu v souladu s přírodou a člověkem prostřednictvím 100% certifikované přírodní kosmetiky. Suroviny pečlivě vybírá a novou přírodní kosmetiku vyvíjí tak, aby účinné látky naplno rozvinuly svůj potenciál. Přírodní kosmetika od Weledy je unikátní také tím, že si rostliny a bylinky pěstuje ve vlastních zahradách podle zásad biodynamického zemědělství.

Domů
Sdílet
Diskuse