Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2022 8:30
Čas čtení 5:15
Kuni Nguyenová

Našli jsme 7 letenek mimo Evropu do 10 tisíc. Mezi nimi je Mauricius nebo New York

Našli jsme 7 letenek mimo Evropu do 10 tisíc. Mezi nimi je Mauricius nebo New York
Zdroj: Unsplash/Xavier Coiffic/na voľné použitie
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ DOPRAVA EKONOMIKA TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Zkus na vlastní pěst vycestovat do mimoevropských destinací, aniž bys za to utratil*a nesmyslné částky.

Sehnat levné lety po Evropě je pro řadu cestovatelů už téměř denním chlebem, sami jsme si vyzkoušeli, že letenek do 1 500 korun najdeš „jako hub po dešti“. Co ale zkusit vyjít ze své komfortní zóny a procestovat kontinenty Afriky, Asie nebo Ameriky? Ani v tomto případě se nemusíš obávat, že by tě cestování vyšlo draze. Nastavili jsme si rozpočet 10 tisíc korun za zpáteční letenky a našli jsme 7 „klenotů“, které by ti neměly ujít. Některé destinace tě možná překvapí. Na své si přijdou jak dobrodruzi, nadšenci do historických památek, tak i „povaleči“ u pláže.

Než začneš bookovat letenky

Cestování za „pár drobných“ ve většině případů nabízí nízkonákladové letecké společnosti. Předem ale počítej s některými omezeními. Za dodatečné zavazadlo nebo pojištění si většinou musíš připlatit. 

Uvedené ceny letenek byly k dispozici 8. prosince a s přibývajícím časem se mohou změnit. Přehled proto slouží spíše pro lepší orientaci. Ale obecně platí: s koupí letenek dlouho neotálej. Čím dřív si vše naplánuješ, tím cenově výhodnější letenky seženeš. 

Letenky jsme vyhledávali skrze standardní vyhledávače typu Kiwi, Zaleť si či Skyscanner, následně jsme ceny zkontrolovali na stránkách konkrétního dopravce. Právě kupování letenek přes aerolinku představuje pro turisty větší jistotu. Jednak cenově, neboť vyhledávače si většinou berou určité provize, tak i při odbavení na letišti.

Pandemie koronaviru už přes dva roky ovlivňuje podmínky pro cesty do zahraničí, které se podle závažnosti situace v dané lokalitě mění. Není proto na škodu se o nich předem informovat, a to jak na stránkách Ministerstva zahraničních věcí, tak i u konkrétní letecké společnosti.
mauricius, more, ostrov
Zdroj: Unsplash/Xavier Coiffic/na voľné použitie

Mauricius 

Termín: od 18. do 26. prosince

Cena: 9 046 korun

Letecká společnost: Eurowings

Láká tě strávit Vánoce v exotické destinaci, na romantickém pobřeží pokrytém bílým pískem, nedaleko průzračných modrých lagun? Do afrického ráje Mauricius se dostaneš z Prahy přímým letem za skoro 12 hodin. Uvedená cena zahrnuje odbavené zavazadlo do 25 kilogramů, vzít si můžeš ještě i příruční. 

Doporučeno
V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR 2. března 2024 8:00

Mauricius je ostrovní stát nacházející se u Indického oceánu. Hraje různými vůněmi a chutěmi. Pěstuje se zde cukrová třtina, také čajových plantáží je na ostrově požehnaně. V přístavech a vesnicích nabízejí prodejci šťavnaté ovoce a čerstvě ulovené ryby. Hornaté vnitrozemí pak zahrnuje národní park Black River Gorge s deštnými pralesy, vodopády, turistickými stezkami a divokou zvěří, jako je mauricijská létající liška.

Panorama z Dauhá z Muzea islámského umění.
Panorama z Dauhá z Muzea islámského umění. Zdroj: Wikimedia/volně k užití

Dauhá (Katar) 

Termín: od 30. ledna do 16. února

Cena: 7 409 korun

Letecká společnost: Sabiha Gökçen International

Mnoho turistů míří do Dauhá, hlavního města Kataru, za odpočinkem na pláži, nákupy či zajímavými výlety. Pokud Dauhá patří i do tvého cestovatelského seznamu, z Prahy se tam dostaneš za 9 hodin. Počítej ovšem s jedním přestupem v tureckém Istanbulu. Cesta tam trvá 9 hodin, zpátky ale už 13 hodin. V ceně je povoleno příruční zavazadlo do 8 kilogramů.

Celé pobřeží lemují písečné pláže s mírným vstupem do moře. Údajně jedna z nejoblíbenějších pláží se nachází u města Mesaieed, asi 45 minut od Dauhá. V hlavním městě zaženeš nákupní horečku jak v obchodním domě City Centre Mall ve čtvrti plné mrakodrapů, tak i na starém trhu Souq Waqif, kde se setkáš s řemeslníky a pouličními prodejci. Kromě islámské architektury a muzeí na tebe čekají i duny, kde se můžeš projet na čtyřkolkách nebo na velbloudech.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 126712 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse