Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. prosince 2022 10:00
Čas čtení 3:03
Peter Vnuk

Toto je 5 tipů na výborná bezdrátová sluchátka, která se nyní vyplatí koupit. I za málo peněz dostaneš spoustu muziky

Toto je 5 tipů na výborná bezdrátová sluchátka, která se nyní vyplatí koupit. I za málo peněz dostaneš spoustu muziky
Zdroj: niceboy.eu
TECH
Uložit Uložené

Bezdrátová sluchátka jsou již tak dostupná, že je používá téměř každý. Večer při usínání, ve vlaku, ale také na ulici. My jsme vybrali 5 tipů pro dobrý nákup.

Kabelová in-ear sluchátka už dnes vůbec nejsou potřeba. Postačí, když si zasuneš do uší dva malé špunty, a nic se ti nebude zachytávat o oblečení ani motat. Problémy s rozmotáváním kabelů patří minulosti, dnes jde spíše o to, jak dobře drží sluchátka v uších, což se dozvíš zejména z recenzí.

Na co myslet před koupí

Vybírali jsme tedy bezdrátové modely True Wireless, i když si stále můžeš pořídit ty s kabelem. Některé vlastnosti najdeš u všech. Například možnost nabíjení z pouzdra, vyměnitelné koncovky pro případ, že ti v uchu rozměrově nesedí, nebo podporu hlasových asistentů jako Asistent Google, Siri od Applu a dalších. My tě upozorníme na vlastnosti, kterými se odlišují a které stojí za pozornost.

Obvykle se jedná o různou úroveň odolnosti proti vodě, která se týká nejen deště, ale i potu. Pokud tedy se sluchátky běháš či jinak sportuješ, přiřaď tomuto parametru prioritu. Rovněž je dobré si na stránkách výrobce zjistit, který model je mohutnější (hmotnost a rozměry) a který méně. Někdy se to na obrázcích nezdá, ale po objednání ti domů přijde cosi, co ti – obrazně řečeno – stáhne uši až ke kolenům.

Mysli i na další důležitou věc – funkce potlačení hluku může být někdy velmi nebezpečná. Předem si zjisti, jak se u konkrétního modelu používá, aby tě nesrazilo auto a abys slyšel rodiče, když budou volat, že je oběd hotový.

1. AirPods Pro 2022

Začneme klasickými sluchátky od Applu, která obsahují čip H2. Dokáží aktivně potlačovat hluk okolí, takže si dávej pozor zejména v provozu. Podle Applu je efekt potlačení dvojnásobně silnější než u předchozí generace. Zajímavé jsou funkce jako automatické vypnutí přehrávání po vytažení z uší, díky čemuž můžeš aktivně používat i jedno sluchátko.

AirPods Pro 2022, apple, slúchadlá
Zdroj: apple.com

Ovládání je vyřešeno dotykovou ploškou a nejen samotná sluchátka, ale také jejich nabíjecí pouzdro jsou odolné proti vodě dle IPX4. To znamená odolnost proti stříkající vodě, k plavání v bazénu tedy vhodné pochopitelně nejsou. Zapomnětlivci asi ocení možnost ve spolupráci s iPhonem najít ztracené pouzdro. Má totiž reproduktor.

Cena: 7 290 Kč

2. JBL Vibe 200TWS

Tento model ti poskytne 20hodinovou výdrž v provozu. Je ale třeba říci, že na jedno nabití z pouzdra vydrží sluchátka pět hodin a toto můžeš zopakovat ještě třikrát, než se pouzdro vybije. Odolnost podle protokolu IPX2 znamená odolnost proti kapající vodě, takže intenzivní déšť jim nesvědčí. 

JBL Vibe 200TWS, slúchadlá
Zdroj: jbl.com

Záběr basů od 20 Hz ti určitě bude stačit k poslechu hudby, sledování filmů i případnému hraní her. Výrobce zdůrazňuje, že díky citlivosti 108 dB/mW dokáže model zvýraznit i zvuk ze slabšího zdroje, takže se nemusíš bát ani oživení toho MP3 přehrávače, který ti léta leží kdesi v zásuvce.

Cena: 1 199 Kč

3. Sony True Wireless WF-C500

Pokud je pro tebe důležitá možnost volby méně tradičních odstínů, tady jsi na správné adrese. Zelená, bílá a oranžovočervená varianta stojí stejně jako klasická černá. Uživatelé mohou kromě připojení k chytrému telefonu využít i připojení k počítači s Windows 10. Funkce SwiftPair totiž podporuje propojení s Windows pomocí bluetooth.

WF-C500, sony, slúchadlá
Zdroj: sony.cz

Výrobce zdůrazňuje nízkou latenci spojení, což oceníš zejména při hraní her. Výdrž baterie je na úrovni deseti hodin a dalších deset si můžeš přidat nabíjecím pouzdrem. Ovládají se prostřednictvím fyzických tlačítek, což může být pro někoho, kdo nemá rád dotykové ovládání, výhoda.

Cena: 1 990 Kč

4. Samsung Galaxy Buds2 Pro

Když jsme zmínili sluchátka od Applu, nesmíme vynechat Samsung. Prémiovost je vidět například na odolnosti proti stříkající vodě podle protokolu IPX7. Oproti levnějším modelům tě také čeká podpora Dolby Atmos a prostorového zvuku ve virtuální konfiguraci 7.1. Díky Dolby Head Tracking se zvuk dokonce přizpůsobuje aktuální poloze tvé hlavy. 

Samsung Galaxy Buds2 Pro, slúchadlá
Zdroj: samsung.com

Výdrž baterie je na úrovni pěti hodin a oblé nabíjecí pouzdro dokáže modelu přidat dalších 13 hodin provozu. Nesmí chybět ani potlačení hluku okolí díky třem mikrofonům a podpora Hi-Res zvuku. Potlačení hluku se automaticky vypne, pokud na tebe někdo promluví. Fanoušci ekosytému Samsung mohou sluchátka spárovat s více zařízeními a pak mezi nimi jednoduše přepínat.

Cena: 4 790 Kč

5. Niceboy Hive E3

Mezi bezdrátové modely lze počítat i ty, které jsou vzájemně propojeny krátkým kabelem. Jedná se o sluchátka určená fyzicky aktivním uživatelům a sportovcům. Díky kabelu lépe drží v uchu a nestane se, že bys jedno při prudkém pohybu ztratil. Hive E3 od Niceboy patří do kategorie levnějších, ale přesto si lidé pochvalují kvalitu zvuku a výdrž. 

niceboy hive e3, slúchadlá
Zdroj: niceboy.eu

Odolnost proti stříkající vodě podle IPX5 je slušná úroveň a výdrž na jedno nabití na úrovni 10 hodin je rovněž chvályhodná. Model se dokáže spárovat se dvěma zařízeními, takže jej mohou používat i partneři, každý s vlastním chytrým telefonem. Ovládání se u tohoto typu sluchátek do uší nachází na ovladači zabudovaném do propojovacího kabelu.

Cena: 589 Kč

Domů
Sdílet
Diskuse