Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti OKAY.
22. prosince 2022 13:39
Čas čtení 1:49
Sponzorovaný obsah

Stolní počítač nebo herní notebook? Tipy, které vám pomohou si vybrat

Stolní počítač nebo herní notebook? Tipy, které vám pomohou si vybrat
Zdroj: Shutterstock/Hrytsiv Oleksandr
TECH NOTEBOOKY
Uložit Uložené

Shrnutí výhod a nevýhod obou variant.

Pokud mezi vaše koníčky patří hraní her, pak je třeba pořídit kvalitní vybavení. Nabídka je pestrá, v základu ji lze přitom rozdělit do dvou kategorií – herní notebooky a stolní počítače. Obě varianty mají své výhody i nevýhody a ty vám mohou pomoci se rozhodnout.

Stolní počítač

Představovat stolní počítače není třeba – jde o praktické vybavení pro hráče, lidi pracující z domu, ale i ty, kteří chtějí brouzdat na internetu komfortně. Podle toho, k čemu chcete počítač využívat, je třeba přizpůsobit konkrétní hardware. Správným výběrem získáte dostatečný výkon a rychlost, která vás nebude omezovat třeba právě při hraní her.

Nabídka hardwaru je opravdu pestrá, vybrat to pravé proto může být složité. Pokud váháte, co bude ideální, můžete se obrátit na profesionály. Ti vám rádi pomohou s konkrétním výběrem. Vybavení, které zvolíte, výrazně ovlivní prožitek z hraní her i další práce na počítači. Pestrou nabídku i profesionální poradenství najdete na Okay.cz.

Jednou z velkých výhod stolních počítačů je zpravidla nižší pořizovací cena ve srovnání s notebooky. Sestavu si můžete vytvořit sami z jednotlivých komponentů, ovšem v nabídce jsou i již sestavené počítače.

Herní notebook

Notebooky jsou velmi praktické, a proto i oblíbené. A to zejména mezi studenty. Notebook lze totiž vždy vzít s sebou na cesty a snadno ho převézt. Nejste tak limitováni jedním místem. Herní notebooky jsou vhodnou volbou pro každého, kdo často cestuje.

Doporučeno
4 zlozvyky, které zkracují životnost elektroniky a možná je děláš i ty. Mohou ti poškodit mobil 4 zlozvyky, které zkracují životnost elektroniky a možná je děláš i ty. Mohou ti poškodit mobil 30. října 2023 12:00

Vybírat můžete v různých cenových kategoriích, dle čehož se zpravidla liší také výkon. Lze najít kompromis – výkonný notebook, který se stane skvělým pomocníkem při studiích a práci, ovšem poradí si i s hrami. Tato zařízení jsou často nabízena v atraktivním provedení, moderní design potěší oko každého hráče. Díky skvělým technologiím jsou dnes i notebooky vhodnou volbou pro hraní her.

Je však třeba počítat s tím, že ve stejné cenové relaci nabízí stolní počítač většinou větší výkon než notebook. Hlavní výhodou proto zůstává možnost vzít notebook kamkoli s sebou. Navíc získáte vše v jednom a není třeba přikupovat další příslušenství, jako je monitor, klávesnice a podobně.

Jak vybrat?

Díky pestré nabídce najdete opravdu výkonné stroje mezi stolními počítači i notebooky. Najít pořádný stroj tak není složité. Proto je dobré se při výběru řídit spíše svým životním stylem. Pokud často cestujete a potřebujete mít zařízení při ruce, pak je jasnou volbou notebook.

Jestliže však pro vás přenosnost zařízení není klíčová, pak může být lepší volbou stolní počítač. Můžete si tak vybrat jednotlivé komponenty zcela dle svých představ, a to i co se týče monitoru a dalšího příslušenství. Vytvoříte si tak svůj osobní koutek – pro hraní, práci i další činnosti.

Nelze jednoznačně říci, zda je pro hraní lepší stolní počítač nebo notebook. Vždy jsou důležité vaše preference a potřeby. Pokud si nevíte rady, neváhejte se poradit s odborníky, s jejichž pomocí vyberete to pravé pro sebe.

Domů
Sdílet
Diskuse