Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2023 11:00
Čas čtení 5:54
Jakub Paulík

Rodiče ubil kladivem a pak doma udělal párty. Toto je děsivý příběh 17letého Tylera, který se vraždou chlubil

Rodiče ubil kladivem a pak doma udělal párty. Toto je děsivý příběh 17letého Tylera, který se vraždou chlubil
Zdroj: Port St. Lucie Police Department
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Už někdo někdy zabil rodiče a pak u nich doma udělal párty? I takové myšlenky měl v hlavě Američan Tyler, který v 17 letech zabil svého otce a matku.

Těla skryl do ložnice a uspořádal velkou párty. Sedmnáctiletý Tyler v roce 2011 brutálně ubil kladivem své rodiče. Když se ho před smrtí jeden z nich zeptal, proč to dělá, cynicky odpověděl: „Proč, k*rva, ne?“

Poté, co uklidil jejich těla a smyl ze sebe ve sprše krev, se při pohledu do zrcadla rozesmál. Na párty s dvojicí mrtvol si stihl udělat selfie s nejlepším kamarádem, kterému se k vraždě přiznal. Snímek rovnou zavěsili na Instagram.

Párty s mrtvolami byla pro některé hosty zážitkem

„Tvoji rodiče nejsou doma?“ ptal se Tylera Hadleyho jeho kamarád Antonio, který měl přijít na plánovanou zábavu. „Ne. Tedy, za chvíli odcházejí,“ odepsal mu podle magazínu Rolling Stone. Ve skutečnosti tím myslel, že je zanedlouho zabije. Když se ho kamarádka Ashley zeptala, co udělá, když jeho rodiče přijdou domů, stručně jí odpověděl: „Nepřijdou. Věř mi.“

Sedmnáctého července 2011, druhý den po párty, se hosté ze zpráv dozvěděli, že si užívali zábavu v domě s dvojicí mrtvol. Reakce lidí byly různé.

Jednomu z hostů jménem Mike přibylo na Facebooku po vyjádření se do médií několik desítek žádostí o přátelství. „To je děsivé. Nemůžu uvěřit, že jsme se včera bavili na místě, kde byli mrtví lidé,“ řekl. „Lidé mi říkali: ‚Viděl jsem tě ve zprávách, brácho.‘ A já jim na to říkám: ‚Jasně, bylo to skvělé!‘ “

Podivnou radost v kontrastu k brutálnímu zločinu neskrýval ani další z místních chlapců, 20letý Anthony: „Wow. Právě jsem šel na párty svého života. To, co udělal, je nesprávné, ale o 20 let později budu moci říci, že jsem tam byl.“

Ďábelský plán se začal rodit v hlavě vraha Tylera Hadleyho už dříve. Dva týdny před vraždou si užíval volno s kamarádem Markem, kterému řekl, že „chce zabít své rodiče a uspořádat velkou párty“. Tyler říkal, že by to bylo skvělé, protože to nikdo nikdy předtím neudělal. Kamarád mu ale pochopitelně nevěřil. 

Vražda
Zdroj: Port St. Lucie Police Departme

„Proč, k*rva, ne?“

Vzhledem ke svému věku nemohl být sedmnáctiletý Tyler Hadley odsouzen k trestu smrti. V roce 2014 obdržel doživotí, které si odpykává do dnešního dne. V dopise prarodičům a zbytku rodiny obviňoval ze svého činu drogy, kál se a prosil boha o odpuštění, aby ho neposlal do pekla. Působil jako někdo, kdo svého činu upřímně lituje.

Před jedním ze spoluvězňů se však tvářil mnohem sebevědoměji. „Měl jsi přijít na párty. Bylo to úžasné,“ říkal mu prý. Pro některé lidi a vězně se stal Tyler legendou. Do vězení mu chodily dopisy od fanoušků a při vězeňské autogramiádě se s odkazem na vražednou zbraň a zároveň známou píseň od M. C. Hammera podepisoval slovy „Hammer Time“, uvádí WPBF 25.

Vrah
Zdroj: Port St. Lucie Police Department

Před vraždou ze 16. července 2011 si Tyler Hadley podle Rolling Stonu pustil do uší píseň od rapera Lil Boosieho s názvem Feel Lucky. Myslel si, že se tak dokáže pozitivně naladit. Pomoci mu k tomu údajně měly i tři pilulky extáze. Obával se totiž, že bez pomoci opojných látek by vraždu nezvládl. S drogami měl přitom už zkušenosti, rodiče ho chtěli poslat i na odvykačku.

Nejprve svým rodičům skryl telefony, aby si nemohli přivolat pomoc. Následně si vybral za vražednou zbraň kladivo. Držel ho v ruce a v tichosti sledoval matku sedící za počítačem. Uplynulo zhruba pět minut, než se nakonec rozhodl, že to udělá, píší The New York Times. Sedmačtyřicetiletou Mary-Jo Hadley ubil kladivem k smrti.

Když její čtyřiačtyřicetiletý manžel Blake uslyšel ženský křik, rozběhl se k místu, odkud přicházel. Tam už na něj čekal syn se zakrváceným kladivem. I když byl Blake statný muž s výškou asi 185 centimetrů a váhou přes 130 kilogramů, moment překvapení hrál ve prospěch vraha. Tylera se ještě před smrtí stačil zeptat (podle některých zdrojů mu otázku položila matka), proč to vlastně udělal. „Proč, k*rva, ne?“ odvětil mu jeho syn jen chvíli předtím, než ho složil několika údery do hlavy.

Úklid místa činu mu trval zhruba tři hodiny. Více, než původně očekával. Krvácející hlavy mrtvých rodičů zabalil do ručníků, jejich těla odvlekl do ložnice a do místnosti, kterou následně zamkl, hodil zakrvácené kladivo. Potom odešel do sprchy, aby ze sebe smyl krev. Při pohledu do zrcadla v koupelně se hlasitě rozesmál. Jeho poslední párty v životě mohla začít.

Vtipy o vraždě rodičů se druhý den potvrdily

Na domovní párty 17letého Tylera podle CNN přišlo 40 až 60 mladých lidí. Mnozí z nich přitom hostitele ani neznali. Zpočátku žádný z bavících se teenagerů netušil, že si přišel užívat na místo vraždy. Jen několik metrů od nich se za dveřmi ložnice nacházela těla hostitelových rodičů. Jediný, kdo o nich věděl, byl jejich syn a vrah v jedné osobě.

Jejich nepřítomnost však mohla u lidí, kteří Tylera znali, vzbudit podezření. Některým hostům na zábavě říkal, že odjeli do Orlanda či Georgie. Jiným lhal, že dům patří jemu. Našli se i tací, kteří žertovali, že je určitě zavraždil. Druhý den se dozvěděli, že měli pravdu.

Adresa domu, kde se konala „vražedná párty“.

Párty jako z amerických filmů byla v plném proudu. Hlasitá hudba, množství alkoholu, pivní pong a desítky mladých lidí s cigaretami v ústech. Tyler je nejprve upozorňoval, aby v domě nekouřili, ale nakonec to vzdal.

K čemu by přece kouřili na terase, když byli rodiče mrtví a jejich vrah za chvíli skončí ve vězení? V Tylerových myšlenkách nebyl prostor k útěku. Zvažoval, že spáchá sebevraždu, o čemž se stihl některým hostům pod vlivem drog i zmínit. Brali ho s rezervou.

Více než kouření v domě a ničení majetku ho však trápil hluk z párty. Někdo ze sousedů mohl snadno přivolat policii. A policisté nakonec přišli. Krátce po druhé hodině nad ránem. Tylera konfrontovali se stížností na hluk. Tyler je ale dokázal uchlácholit, a tak nakonec odešli. Zábava pokračovala ještě několik hodin. 

Přiznal se nejlepšímu kamarádovi

Nedokázal se plnohodnotně bavit. Věděl, co udělal. Věděl, co ho čeká. Během párty přišel za jedním z hostů jménem Mark a poprosil ho, jestli by si mohli popovídat. „Kámo, udělal jsem nějaké věci. Možná půjdu do vězení. Možná na doživotí. Nevím, kámo, momentálně jsem úplně vyděšený,“ svěřil se mu podle Rolling Stonu. Přiznal se nakonec, že ​​někoho zabil, ale nespecifikoval, že šlo o jeho rodiče.

Mark však nechtěl mít s jeho údajným činem nic společného a řekl mu, ať mu o tom raději neříká. Jinému hostovi jménem Ricardo řekl, že „udělal něco velmi špatného“ a chce si vzít život. Zmínkami mnohým hostům na párty jako by po malých kouscích ulevoval svému svědomí. Celou pravdu nakonec řekl nejlepšímu příteli Michaelu Mandellovi, kterého znal od osmi let a důvěřoval mu.

„Mikeu, zabil jsem své rodiče. Podívej se na příjezdovou cestu. Jsou tam všechna auta. Neodjeli do Orlanda, zabil jsem je,“ cituje jeho slova ABC News. Michael věděl, že Tyler s rodiči poslední roky příliš dobře nevycházel a často se hádali. Nedokázal si však představit, že by jim mohl ublížit. Svému příteli uvěřil až poté, co nahlédl do rodičovské ložnice.

Michael si jako první na dveřích všiml stopy po krvi. Když jeho kamarád Tyler odemkl dveře, uprostřed místnosti spatřil krví nasáklé ručníky a zpod nábytku trčící nohu. Opravdu se to stalo. Opravdu zabil své rodiče.

Vrah plánoval uspořádat další párty

„Zničilo mi to život. Tylerovi to zničilo život. Ukončilo to život jeho rodičů,“ řekl Michael podle ABC News, který byl od daného dne znám jako „nejlepší přítel vraha“. Nechtěl, aby si jeho kamarád sáhl na život, ale zároveň ho neplánoval ani krýt.

Ještě předtím, než odešel, skryl svému kamarádovi léky, které chtěl užít ke spáchání sebevraždy. Bizarní však je, že si dvojice na rozloučenou udělala společnou selfie fotografii a ihned ji přidala na Instagram. Michael to prý udělal proto, že věděl, že se už nikdy neuvidí. „Pokud byste byli v mé kůži a ten člověk by byl váš nejlepší přítel, nechtěli byste hned odejít,“ vysvětloval důvody, kvůli kterým se ihned nerozběhl na policii. Nakonec ale neměl na výběr.

Když během hluboké noci krátce po čtvrté hodině odešel, zavolal na telefonní linku Crime Stoppers (slouží k anonymnímu oznamování trestných činů – pozn. red.) a nahlásil vraždu Blakea a Mary-Jo Hadleyových.

Ve 4:40 v noci stihl 17letý Tyler na svou facebookovou nástěnku ještě napsat poslední příspěvek. Kamarády na sociální síti zval na další večírek. V dané době však před jeho domem stáli policisté a pomalu kráčeli ke vchodovým dveřím. V komentářích je přitom vidět, jak se jeden z jeho kamarádů v 7:56 ptá na to, proč je okolí jeho domu oblepeno policejními páskami.

Jeden ze strážníků, který dorazil krátce před pátou ranní hodinou k domu, podle Rolling Stonu nahlédl dovnitř přes žaluzie. Viděl, jak se Tyler Hadley prochází po obývacím pokoji a mluví sám se sebou. Na tváři měl prý velmi znepokojený výraz a vůbec nemrkal.

Když muži zákona zaklepali na dveře, snažil se je oklamat připravenou historkou o tom, že jeho rodiče odcestovali. Když si to chtěli ověřit sami, odmítal je pustit dovnitř. „Nemůžete tam jít! Nechoďte tam!“ křičel na ně. Policisté však jeho námitky ignorovali. Po vstupu do ložnice rodičů našli dvojici nehybných těl. Plánovaná párty číslo dvě se tak nikdy nekonala.

Domů
Sdílet
Diskuse