Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2023 19:45
Čas čtení 0:58
Ondřej Jarůšek

„S odhodláním se všechny sny splní.“ UFC šampion přinesl pás svému domorodému kmeni v Brazílii

„S odhodláním se všechny sny splní.“ UFC šampion přinesl pás svému domorodému kmeni v Brazílii
Zdroj: Getty Images/Carmen Mandato
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Alex Pereira se hrdě hlásí ke svým kořenům. Šampionský pás přinesl ke členům kmene Pataxó.

Brazilský bojovník Alex Pereira v listopadu loňského roku sesadil z trůnu střední váhy šampiona UFC Israela Adesanyu a stal se novým králem divize. Svůj pás přivezl do své rodné Brazílie, kde s ním nyní navštívil i domorodý kmen Pataxó, z něhož pochází jeho předkové. Fotografii na sociálních sítích sdílela další členka tohoto kmene.

„S odhodláním a zaměřením na úspěch se všechny sny splní,“ stojí v popisu u jedné z fotografií, na níž je Pereira s dalšími členy brazilského kmene Pataxó.

Kmen čítá kolem 11 tisíc osob, v minulosti byli jeho členové perzekuováni ze strany přistěhovalců, kteří si na jejich území postavili farmy. Mnoho z členů kmene bylo nuceno se pod útlakem přestěhovat do měst a začlenit se do většinové společnosti, další založili nové vesnice na pobřeží.

Doporučeno
UFC legenda chce trénovat Jakea Paula před jeho prvním zápasem v MMA UFC legenda chce trénovat Jakea Paula před jeho prvním zápasem v MMA 8. ledna 2023 18:12
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marcyh Pataxo (@marcyh_pataxo)

Zápas Alexe Pereiry s Israelem Adesanyou patřil k nejočekávanějším soubojům loňského roku. Bylo to již potřetí, co svého rivala dokázal Pereira porazit (předtím zvítězil v kickboxu), a jako první bojovník dokázal Adesanyu v MMA ukončit před limitem. Do té doby Adesanya za celou svou MMA kariéru ve střední divizi nikdy neprohrál. 

Jak uvádí portál MMA Mania, zatím není oficiálně potvrzeno, proti komu bude 35letý šampion svůj pás obhajovat. Očekává se však, že dojde na odvetu právě s Israelem Adesanyou. To potvrzuje i samotný bývalý šampion, který uvedl, že tato kapitola pro něj zatím rozhodně není uzavřena a s Pereirou se dle svých slov možná utká ne jednou, ale ještě dvakrát.

Alex Pereira  Israel Adesanya
Zdroj: Getty Images/Jamie Squire
Domů
Sdílet
Diskuse