Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2023 15:00
Čas čtení 3:51
Tímea Krauszová

Skincare trendy, o kterých uslyšíš během roku 2023. Co nahradí kyselinu hyaluronovou a který produkt bude mít každá značka?

MÓDA KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI
Uložit Uložené

Budeme posilovat obličejové svaly, podporovat kožní mikrobiom a hydratovat, hydratovat, hydratovat.

Přežili jsme laminovanou kůži nebo skin cycling, sledovali jsme, jak desítky celebrit představují svou vlastní kosmetickou značku, a postupně jsme se stávali „skintelektuály“. Podle průzkumu agentury Kyra jsou mladí lidé v oblasti péče o kůži vzdělanější a proaktivnější v porovnání s mileniály a staršími generacemi. Informace čerpají zejména z TikToku a každé dva měsíce si koupí něco nového na základě zjištění ze sociálních sítí.

My už víme, co si budou kupovat v novém roce. Do popředí se dostávají hybridní produkty, přístroje pro domácí ošetření, ale také jednoduché a funkční rutiny. Už nebudeme zkoušet naslepo a jen pěkný obal nás nepřesvědčí. Chceme výsledky, které jsou udržitelné, a zdravou pleť, kterou už nebudeme chtít zakrývat. Toto jsou naše předpovědi skincare trendů v roce 2023.

Expertky, které nám prozradily své předpovědi:

Byznys s krásou rozebíráme kriticky, nezaujatě, oslovujeme při tom odborníky s cílem vyvracet největší mýty a přinášet ověřené informace. Více o kosmetice a estetických procedurách si přečteš v této sekci článků.

Skinimalisme, vítej zpět

Ve skincare se vrací minimalismus, doma budeme mít pár spolehlivých produktů. Soustřeďovat se budeme na hydrataci a ochranu kožní bariéry, v módě tedy budou hydratující, uklidňující, posilující látky či antioxidanty a sluneční ochrana.

Doporučeno
Kosmetické novinky: Bronzing drops za dostupnou cenu, srdíčkové tvářenky i luxusní čisticí duo od Victorie Beckham Kosmetické novinky: Bronzing drops za dostupnou cenu, srdíčkové tvářenky i luxusní čisticí duo od Victorie Beckham 1. března 2024 16:00

Potvrzují to i expertky na kůži a kosmetiku. „Největším trendem roku 2023 bude co největší přirozenost a touha po zdravé pleti, kterou není třeba překrývat nánosy make-upu,“ říká dermatoložka Karolína Baumgartnerová. Pozor, zdravá pleť nerovná se dokonalá pleť bez pórů, vrásek, flíčků či jiných „nedokonalostí“.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 129247 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jaké ingredience nahradí na trůnu populární kyselinu hyaluronovou.
  • Jaký druh produktů bude stále populárnější a v roce 2023 můžeš očekávat, že jej bude prodávat pomalu každá značka.
  • Které přístroje pro domácí ošetření se dostanou do popředí a k čemu slouží.
  • Exfoliace je out, co budeme místo ní naší pleti dělat?
Domů
Sdílet
Diskuse