Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2023 13:30
Čas čtení 3:50
Richard Balog

Móda REFRESHER: Takto se oblékly Češky a Slovenky v lednu. Sleduj plejádu outfitů s doplňky v hodnotě čtvrt milionu korun

Móda REFRESHER: Takto se oblékly Češky a Slovenky v lednu. Sleduj plejádu outfitů s doplňky v hodnotě čtvrt milionu korun
Zdroj: Instagram/@ivanamentlova, @andicsinger
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložit Uložené

Vybrali jsme 10 nejzajímavějších outfitů v podání žen z domácího prostředí za uplynulý měsíc. Připrav se na trendy kombinace a spoustu luxusních kousků včetně kabelek Hermes či Jacquemus.

Češky a Slovenky mají skvělý vkus, který neustále posouvají směrem k současným trendům, o čemž nás přesvědčily i v průběhu uplynulého měsíce. Leden přinesl počasí jako na houpačce –⁠ v první polovině byly teploty vysoko nad bodem mrazu, aby v posledních dnech mrzlo a sněžilo. Odpovídá tomu i výběr nejzajímavějších outfitů v podání influencerek či modelek, které spojuje láska k módě.

Výrazné byly zejména silné vrchní vrstvy za tisíce korun a cenově dostupné modely, které ženy kombinovaly s lehkostí a sebevědomím. Věříme, že najdeš novou inspiraci a možná budeš součástí příštího výběru.

Doporučeno
7 věcí, které ti nesmí chybět v šatníku: baggy džíny, kožené sukně či barevné vesty. Povíme ti, jak je nosit i kde je koupit 7 věcí, které ti nesmí chybět v šatníku: baggy džíny, kožené sukně či barevné vesty. Povíme ti, jak je nosit i kde je koupit 19. října 2022 9:30
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jana Tomas (@janatini)

Vypadala někdy Jana Tomas špatně? Nevzpomínáme si. Outfit z newyorských ulic je důkazem, že stylistka, influencerka a v neposlední řadě i návrhářka má módu zakořeněnou ve své DNA. Slovenka vzala zimu útokem a ve světle modrém vlněném kabátě od značky GANT vypadala božsky. Zbytek outfitu dotvořila bílými teniskami od slovenského love brandu Novesta a nákupní kabelkou od Marca Jacobse, kterou najdeš v nabídce online obchodu za necelých 10 000 korun.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MARIA DUSICKA (@maria.dusicka)

Pokud existuje osoba, bez které si neumíme představit výběr nejlepších outfitů z domácího prostředí, je to Maria Dušička. Stylová máma na plný úvazek a zároveň úspěšná influencerka nás v lednu oslovila v několika outfitech, z nichž jsme vybrali minimalistickou kombinaci v zemitých tónech, kterou doplnila o kabelku Chanel v hodnotě přibližně 70 000 korun. Zkrácený pulovr a midi sukni z recyklovaných materiálů navrhla sama ve spolupráci se značkou MIRYAM. Před vyprodáním byla souprava dostupná za cenu 290 eur, tedy zhruba 6 900 Kč.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ANDY CSINGER (@andicsinger)

Jak na stylový městský outfit během zimy, ti ukáže Andy Csinger, která vytáhla tuto kombinaci v ulicích Puglie. Nosným prvkem je oboustranná kožená bunda se shearlingem od značky Ganni v hodnotě přes 20 000 korun. Světle modré džíny volného střihu jsou značky Citizens of Humanity a tenisky Vans Old Skool, které najdeš v nabídce online obchodu Footshop za přibližně 1 700 korun. Je škoda, že kabelka z dílen módního domu Bottega Veneta zůstala ve stínu, jelikož se jedná o originální a nadčasový kousek.

I díky takovým svěžím dívčím outfitům sleduje slovenskou influencerku na Instagramu více než 700 tisíc lidí.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Maria Alkhimova (@alkhimovamari)

Do skupiny stylových matek brzy přibude fotografka Maria Alkhimova, která má skvělý módní vkus. V lednu předvedla tento minimalistický outfit s dlouhým vlněným kabátem ve světlém barevném provedení, pod kterým měla oblečené šedé šaty s bočním rozparkem a kontrastní jezdecké holínky s délkou pod kolena od značky Gino Rossi. Decentní, elegantní a zároveň sexy.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra (@petrasivakova)

Pokud máš odvahy k rozdávání, možná najdeš inspiraci v tomto výstředním outfitu od Petry Sivákové. Modelka vsadila na kombinaci jako vystřiženou z módních magazínů, když sladila umělou kožešinu s korzetovým vrchním dílem, širokými džíny s dírami a páskem, na kterém svítilo logo Diesel. Třešničkou na dortu jsou nepřehlédnutelné stříbrné boty na nízkých podpatcích a kabelka Bottega Veneta, kterou jsme viděli i u Andy Csinger.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Mackova (@pepamack)

Petra Macková nezklamala své fanoušky ani v lednu, když předvedla desítky originálních outfitů, které poskládala především z modelů od luxusních značek a módních domů. Jinak tomu nebylo ani v případě, kdy se postavila před fotografa v černé vatované bundě s ikonickým trojúhelníkovým logem Prada s cenou kolem 35 000 korun, širokých sportovních kalhotách od návrháře Diona Leeho a v bílých teniskách Dior, které jsou v prodeji za zhruba 21 000 korun.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VANDA JANDA (@vandajanda)

Módní návrhářka a influencerka Vanda Jandová a.k.a. Vanda Janda se neztratí v žádném davu a ví, jak získat pozornost. Přesvědč se o tom díky outfitu jako stvořenému na sobotní párty v centru města, který poskládala převážně z designérských kousků v portfoliu online obchodu Zalando. Krátké bandážové šaty doplnila o luxusní růžovou kabelku, kontrastní lodičky a hřejivý vrchní díl. Jak je to jednoduché, když má žena sebevědomí a jedinečný styl.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VIKTORIA ORTNER (@viki.ortner)

Z úplně jiné kategorie jsou outfity v podání Viktorie Ortnerové, která upřednostňuje jednoduchost, čisté linie a minimalistická barevná schémata. Slovenská modelka a členka „klubu stylových matek“ si tentokrát získala naše srdce díky kabátu z dílen módního domu CELINE s cenou přes 70 000 korun. Skvěle vypadá také kontrastní kombinace s bílými kalhotami s asymetrickým zapínáním a se zkráceným vrchním dílem.

Letní obuv v podobě pohodlných pantoflů Hermes nahradíš za zimní boty nebo kozačky a máš dokonalý outfit na nejbližší týdny.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa I V A N A M E N T L O V Á (@ivanamentlova)

Vlastnit jakoukoli bundu z rukou české návrhářky Ivany Mentlové je snem mnoha žen a při pohledu na černý prodloužený bomber naprosto chápeme proč. Nadčasový kousek z kvalitních materiálů doplnila o zvonové kalhoty i ikonickou kabelku z dílen módního domu Hermes za téměř čtvrt milionu korun a inkognito mood zajistily sluneční brýle Saint Laurent. Potřebujeme vidět víc takových outfitů v ulicích Prahy či Bratislavy.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nikola Soukup Braxatorisová (@brixinka)

Závěr výběru nejzajímavějších outfitů z domácího prostředí si pro sebe získala Nikola Soukupová. Influencerka a blogerka vyrazila do pražských ulic v outfitu, ve kterém by se neztratila ani v meziválečné Paříži. Všechny vrstvy spolu fungovaly na výbornou, a to ať už máme na mysli elegantní baret od české značky se 220letou historií TONAK, svetr se širokými rukávy od módní ikony Marie von Behrens, kabát od Michaela Korse, či tmavě hnědou koženou kabelku Jacquemus.

Doporučeno
Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka 16. dubna 2024 14:00

Hodnota modelů sice přesahuje cenu 70 000 korun, ale zajímavé alternativy najdeš v obchodech, jako jsou COS, Arket, Massimo Dutti, a určitě také v Zaře.

Domů
Sdílet
Diskuse