Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. února 2023 11:14
Čas čtení 3:13
Daniel Mikolášik

VIDEO: Rihanna na Super Bowlu předvedla slušnou show, ale diváci více řešili její těhotenství

VIDEO: Rihanna na Super Bowlu předvedla slušnou show, ale diváci více řešili její těhotenství
Zdroj: TASR/AP
HUDBA RIHANNA
Uložit Uložené

Podle kritiků vizuál poločasové show v podání Riri připomínal spíše seriál Squid Game než Barbados, který chtěla reprezentovat.

„Nejtěžší bylo rozhodnout se, jak naplno využít těch 13 minut, a zároveň dodržet, aby to byla oslava. Protože vystoupení bude právě tím, bude to oslava,“ řekla Rihanna v rozhovoru ještě před svým comebackem na stage během tiskové konference. Vzhledem k její pověsti R&B princezny z Barbadosu jsme proto očekávali megashow. Podařilo se jí ale naplnit potenciál a dostát očekáváním?

Zpátky po dlouhé pauze 

Riri se vrátila na pódium po sedmileté pauze a rovnou si na sebe vzala snad tu největší pěveckou výzvu – koncert během poločasu finále mistrovství amerického fotbalu Super Bowl 2023. Pro každého interpreta představuje vystoupení na ikonické Halftime Show něco jako svatý grál koncertů.

Tu čest měla vždy jen ta největší jména. V minulosti zde odehrály show hvězdy jako Michael Jackson, Madonna, Prince či Rolling Stones. Laťka je každým rokem nastavena čím dále výš, a proto ze sebe musí interpreti dostat maximum, pokud se chtějí zapsat do historie.

Rihanna, Super Bowl 2023
Zdroj: TASR/AP

Poslední roky měli fantastickou Halftime Show například The Weeknd, Lady Gaga, Beyoncé, Katy Perry a ovace sklidilo i loňské složení v podobě jmen jako Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar a 50 Cent, kteří nostalgickým koncertem vzdali hold rapovému žánru. Rihanna to proto letos neměla vůbec jednoduché. O to víc, že posledních sedm let vůbec nekoncertovala.

Diváci více řešili její těhotenství

Během třináctiminutové show ze sebe vydala maximum a bylo na ní vidět, že si opětovné stání na pódiu maximálně užívá. Kromě toho však pozornosti diváků a médií neušlo její těhotenské bříško, které si několikrát pohladila. Na sociálních sítích to po skončení show vypadalo, že lidé ani tak neřeší její vystoupení, ale to, jestli je těhotná.

Doporučeno
Tube girl, Riri i zostuzená Victoria Beckham. Toto jsou nejikoničtější momenty roku 2023 Tube girl, Riri i zostuzená Victoria Beckham. Toto jsou nejikoničtější momenty roku 2023 25. prosince 2023 7:00

Jak informuje The Hollywood Reporter, spekulace nakonec oficiálně potvrdila a uvedla, že s rapperem ASAPem Rockym čekají druhé dítě. Za skutečnost, že stála na pódiu těhotná a po sedmileté přestávce odehrála takto sebevědomé vystoupení (přičemž zvládla i pohyblivou stage a taneční choreografii), jí patří všechna čest. Je však sporné, zda to stačí k tomu, aby se show zapsala do historie jako jedna z těch nejlepších.

Rihanna Super Bowl 2023 Halftime showRihanna Super Bowl 2023 Halftime showRihanna Super Bowl 2023 Halftime showRihanna Super Bowl 2023 Halftime show
Zobrazit galerii
(5)

„Je to neuvěřitelné, téměř nemožné!“ řekla o náročnosti vystoupení, jehož součástí je i poskládání a opětovné složení celého pódia za krátkých osm minut. Koncert věnovala svému prvorozenému devítiměsíčnímu synovi a rodnému Barbadosu. Přestože měla před touto výzvou respekt, přijala ji, protože chce, aby i její syn viděl její sílu.

Dodala, že je pro ni důležité, aby právě teď reprezentovala Barbados a lidi, se kterými vyrůstala. „Reprezentuji imigranty, svou zemi Barbados i černošky po celém světě. Je důležité, aby lidé viděli, jaké mají možnosti, a je mi ctí, že to můžu udělat,“ uvedla před show. Podle kritiků však vizuál připomínal spíše seriál Squid Game než Barbados, který chtěla ve své show reprezentovat.

Nevyužitý potenciál velkolepé show?

Přípravy na show probíhaly několik měsíců. Rihanna ji otevřela skladbou B**ch Better Have My Money a zakončila písní Diamonds. Kromě toho zazpívala i další své ikonické hity jako Where Have You Been, We Found Love, Rude Boy, Work, Wild Thoughts, All of the Lights, Run This Town či Umbrella. Dohromady zaznělo 12 skladeb, během kterých ji doprovázela živá kapela, armáda tanečníků v bílých kostýmech, ohňostroje či létající stage.

Doporučeno
Břicho ven. Rihanna jako ikona těhotenské módy bourá tradiční představy Břicho ven. Rihanna jako ikona těhotenské módy bourá tradiční představy 14. února 2023 13:00

Mrzí nás však, že Riri nevyužila potenciál velkolepé show i svých hitů a nepřinesla na stage žádné speciální hosty. A přitom se to i nabízelo! Odehrála legendární skladby, na kterých má featuringy s rapovými jmény, jako jsou Jay Z, Kanye West, Drake nebo Kid Cudi, a ani jeden z nich se tam neobjevil.

Mnozí z nich seděli několik desítek metrů od ní a show pozorovali jako běžní diváci. Nemluvě o tom, že z repertoáru 12 skladeb nebyla ani jedna společná s jejím partnerem ASAPem Rockym, který po celou dobu show stál opodál a matku svého syna vroucně podporoval. Rihanna je navíc společně s Lady Gagou jedinou interpretkou v 56leté historii Super Bowlu, která v Halftime Show vystoupila samostatně bez jakéhokoli hosta.

Show rozhodně stála za to a klidně ji můžeme označit za fenomenální. Na to, zda naplnila velká očekávání fanoušků, které po několika měsících hypu čekala sice slušná, ale v porovnání s ostatními Halftime Show průměrná show, jež nevyužila svého potenciálu a vypadala spíše jako jedna ze zastávek klasické tour ledajaké americké pěvecké hvězdy, ať si asi každý odpoví sám.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NFL (@nfl)

Super Bowl LVIIPhiladelphia Eagles –⁠ Kansas City Chiefs 35:38čtvrtiny –⁠ 7:7, 17:7, 3:7, 8:17
získané yardy –⁠ 417:340
pasové yardy –⁠ 302:182
běhové yardy –⁠ 115:158
touchdowny –⁠ 4:5
proměněné field goaly –⁠ 2:1
interceptions –⁠ 0:0
sacky –⁠ 2:0

Přestože Kansas City Chiefs po prvním poločase proti Philadelphii Eagles prohrávali, nakonec to v zápase o trofej Vince Lombardiho otočili a vyhráli nad „orly“ za stavu 38:35. Vítězem Super Bowlu se tak stali potřetí v historii. Cenu MVP pro nejužitečnějšího hráče Super Bowlu podruhé získal Patrick Mahomes.

Domů
Sdílet
Diskuse