Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. prosince 2023 7:00
Čas čtení 4:00
Tereza Šnajdrová

Tube girl, Riri i zostuzená Victoria Beckham. Toto jsou nejikoničtější momenty roku 2023

Tube girl, Riri i zostuzená Victoria Beckham. Toto jsou nejikoničtější momenty roku 2023
Zdroj: TASR/AP / Getty Images/TAS2023
ZAJÍMAVOSTI BARBIE KANYE WEST OPPENHEIMER RIHANNA SELENA GOMEZ TAYLOR SWIFT TIKTOK
Uložit Uložené

Konec roku se blíží a je čas se ohlédnout za těmi nejikoničtějšími momenty v pop kultuře.

Rok 2023 je pomalu, ale jistě za námi a je čas vrhnout se na melancholické rozjímání a bilancování. Dnes si připomeneme osm klíčových momentů z pop kultury, které letošní rok formovaly a udělaly jej takovým, jaký byl. Začalo to Riri a jejím těhotenstvím, pokračovalo Barbenheimerem, aby vše završila rapující North West. A který moment byl tvůj oblíbený?

Doporučeno
Pohnuté životy Kevina i jeho bráchy ze Sám doma: Drogy, domácí násilí i ztráta syna. Co dělají herci a herečky dnes? Pohnuté životy Kevina i jeho bráchy ze Sám doma: Drogy, domácí násilí i ztráta syna. Co dělají herci a herečky dnes? 18. prosince 2023 10:21

Sebevědomá tube girl

TikTok je místem, kde během roku vzniknou desetitisíce trendů a neztratit se v nich je pořádný oříšek. Trendem, který ovládl rok 2023, se stalo nespoutané sebevědomí londýnské modelky Sabriny Bahsoon, kterou budeš spíše znát jako tzv. tube girl.

Dvaadvacetiletá studentka práv se začala natáčet v londýnském metru, ve videích ukazovala svůj outfit, lip syncovala, a hlavně bez okolků a beze studu tančila před zraky ostatních cestujících. Inspirovala tím tisíce uživatelů a uživatelek, kteří taky zahodili ostych a tento trend se rozhodli následovat. Tube girl prostě dodala sebevědomí mnoha lidem a zaslouženě ji tak najdeš v seznamu nejikoničtějších momentů roku 2023.  

@sabrinabahsoon Personally i think I’m slaying and trusssttt nobody cares #tubegirl shoutout to all the people who say hi while i made the videos - you make my day 🥰 #tubegirleffect ♬ sexy ass cars - frʌns

Pick a side: Barbenheimer

Letos v létě se sociální sítě, titulky novin i téměř všechna kina zbarvily do růžové a černé barvy. Do kin totiž zamířily filmy Barbie a Oppenheimer a díky silné memefikaci i kolidujícím datům premiér přilákal tzv. Barbenheimer miliony diváků a divaček.
 
O Barbenheimeru lze mluvit jako o záchraně kin. Na růžovou feministku se totiž prodaly vstupenky v hodnotě 1,44 miliardy dolarů (32 miliard korun) a temný Oppenheimer zase jen prodejem lístků vydělal 953 milionů dolarů (21,4 miliardy korun). Tohle se Hollywoodu opravdu povedlo a bude zajímavé sledovat, zda se tento fenomén pokusí zopakovat.

Barbie, Oppenheimer
Zdroj: Warner Bros/Universal Pictures

Riri na Super Bowlu

Letošní Super Bowl naprosto ovládla autorka hitu We Found Love, Rihanna. Ta se na stage vrátila po dlouhé sedmileté pauze, a kdo očekával novou tvorbu, musel být pravděpodobně zklamán. I když… Barbadoská zpěvačka oděná do červeného overalu během halftime show oznámila své těhotenství a okamžitě zaplnila přední strany světových médií.
 
„Nejtěžší bylo rozhodnout se, jak naplno využít těch 13 minut a zároveň dodržet, aby to byla oslava. Protože vystoupení bude právě tím, bude to oslava,“ řekla Rihanna v rozhovoru ještě před svým comebackem. No rozhodně bylo co slavit.

rihanna
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur

Fight over boy? Hailey vs. Selena

Začátkem roku 2023 pak vody internetu (a nejen internetu) rozvířil spor mezi Hailey Bieber a Selenou Gomez. Kompletní rozbor tohoto sporu jsme pro tebe sepsali v samostatném článku, ale i tady pro tebe samozřejmě máme menší shrnutí.

Doporučeno
Měla Barbie vyhrát Oscara? Tohle jsou důvody, proč to ženy stále nemají ve filmové branži lehké (a proč byla chyba Dariu přerušit) Měla Barbie vyhrát Oscara? Tohle jsou důvody, proč to ženy stále nemají ve filmové branži lehké (a proč byla chyba Dariu přerušit) 28. března 2024 8:00

Selena Gomez dřív randila s Justinem Bieberem. Hailey Bieber se za populárního zpěváka provdala. A veřejnost se s tím ne a ne smířit. Celý spor pak začal jednou fotkou Seleny Gomez, za kterou se na ni strhla lavina shamingových komentářů, a polínko do ohně přiložila i Hailey Bieber spolu s Justin Sky a Kendall Jenner. Asi si dovedeš představit, jaké peklo to rozpoutalo…
 
Nicméně nyní už se situace uklidnila. Selena a Hailey zakopaly válečnou sekeru a nepřejí si, aby se veřejnost rozdělovala na dva tábory – tábor Seleny a tábor Hailey. (A který jsi ty? Ups…)

Selena Gomez, Hailey Bieber.
Selena Gomez, Hailey Bieber. Zdroj: Getty Images

Victoria Beckham a její working class statement

V druhé polovině roku vyšel dokument mapující život fotbalisty Davida Beckhama a dlouhé týdny pak nikdo nemluvil o ničem jiném. Co ale veřejnost zaujalo nejvíc, bylo prohlášení Beckhamovy ženy Victorie, která v jednom z dílů vzpomínala na své dětství a na to, jak vyrůstala – podle svých slov – v dělnické třídě.
 
„Jakým autem pro tebe jezdil tvůj táta? No jen to řekni!“ smál se David. Victoria se tuto otázku snažila přejít. Řekla, že na ni neexistuje „jednoduchá odpověď“, ale nakonec přiznala, že její otec ji v 80. letech vozil do školy Rolls-Roycem.
 
Z Victorie se tak stalo meme. Dělnickou třídu si opravdu představujeme jinak než jako vlastníky aut Rolls-Royce.

Sam Smith v latexu

V roce 2023 se o pořádný poprask postaral také zpěvák Sam Smith, který se na předávání cen Brit Awards v Londýně objevil v černém latexovém obleku. Overal značky Harri měl nafouknuté ruce a nohy, čímž si uzurpoval veškerou pozornost. Dokonce zastínil i vždy ikonického Harryho Stylese, který dorazil s obří saténovou květinou kolem krku.
 
K overalu měl navíc na nohou černé platformy na podpatku, čímž chtěl údajně vzdát čest zesnulé legendě Davidu Bowiemu. „Poté, co Sam vydal song Unholy, mu lidé kvůli jeho vzhledu psali spoustu nenávistných komentářů. To mě inspirovalo k tomu, abych pro něj vytvořil look, ve kterém Sama ještě nikdo nikdy neviděl,“ komentoval outfit designer Harri.

Sam Smith
Zdroj: Getty Images/Dave J Hogan

Taylor Swift a její boyfriend

V seznamu těch nejikoničtějších momentů roku nesmí chybět ani Taylor Swift. Ta letos pokořila hned několik rekordů – její koncertní turné vydělalo přes miliardu dolarů, stala se osobností roku časopisu Time, oficiálně se stala miliardářkou a její The Eras Tour se dostala do kin.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti 11. března 2024 15:42

A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na její osobní život. Taylor Swift v tomto roce začala randit s hráčem amerického fotbalu Travisem Kelcem, což širší veřejnost pořádně šokovalo. Spojily se tak dva naprosto odlišné světy, ale Swifties to milují.

Taylor Swift.
Taylor Swift. Zdroj: Taylor Swift/Eras Tour/propagačný materiál

North West jako ikona

O poslední zářez se jen před pár dny postarala North West, dcera Kanyeho Westa a Kim Karadashian. Kdo sleduje její TikTok, ví, že North je prostě ikona a nestydí se říct cokoli, co ji zrovna napadne. Virálním se stalo třeba video, na němž kritizovala outfit, který Kim K oblékla na Met Gala, ale i mnoho dalších.
 
V posledních dnech pak TikTok a další sociální sítě zaplavila videa z Kanyeho listening party, na které byla představena jeho nová (zatím nevydaná) deska Vultures. Jedno takové video pak zachycuje debut North West. „It's your bestie, miss miss Westie,“ rapuje North.
 
Internet okamžitě začal spekulovat nad tím, zda se jedná o skrytý beef s Drakeovým synem Adonisem, který jen před pár měsíci debutoval s trackem My Man Freestyle. A pokud ano, jedno je jisté – North ho strčila do kapsy. Like father, like daughter.

Domů
Sdílet
Diskuse