Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2023 v 20:45
Čas čtení 3:26
Tereza Kopecká Vojtěch Vanda

Selena Gomez vs. Hailey Bieber. Celebrity obnovily zakopaný spor

Selena Gomez vs. Hailey Bieber. Celebrity obnovily zakopaný spor
Zdroj: Getty Images
ZAJÍMAVOSTI JUSTIN BIEBER TIKTOK
Uložit Uložené

Selena Gomez se minulý týden stala nejsledovanější ženou na Instagramu, když překonala hranici 380 milionů followerů, čímž sesadila dosavadní královnu Instagramu Kylie Jenner. Co ale stojí za tímto několikamilionovým nárůstem followerů?

Internet v posledních dnech žije znovuobnoveným beefem mezi Hailey Bieber, manželkou Justina Biebera, a Selenou Gomez, zpěvačkou, podnikatelkou a bývalou přítelkyní Justina Biebera, který Gomez pravděpodobně pomohl k postu nejsledovanější ženy na Instagramu.

Tiktokeři nynější spor přirovnávají k filmu Mean Girls. Celá kauza se stala popkulturní senzací měsíce. Internet se tak opět rozdělil na tým Selena a tým Hailey a ani jeden fandom tomu druhému nic nedaruje. Pojď se podívat, jak celé drama mezi hvězdami vůbec probíhalo.

Doporučeno
Manželka Justina Biebera přidala vzkaz „Zabiju tě“. Fanoušci si myslí, že je věnován Seleně Gomez Manželka Justina Biebera přidala vzkaz „Zabiju tě“. Fanoušci si myslí, že je věnován Seleně Gomez 24. října 2019 v 11:38

Selena začátkem roku sdílela na svých sociálních sítích fotky ze své dovolené v Cabo San Lucas, které vyvolaly obrovské haló. Ihned po zveřejnění fotek v plavkách se na zpěvačku strhla lavina body shamingových komentářů mířených na její postavu. 

Ve stejnou dobu Hailey Bieber spolu se svými tzv. nepobabies Justin Sky a Kendall Jenner sdílela post na TikToku, který si lidé okamžitě začali spojovat s Gomez a komentáři o jejím těle. Ve videu použily populární popěvek s textem: „I am not saying she deserved it but I am saying Gods timing is always right.“ Tedy v překladu: „Neříkám, že si to zaslouží, jen říkám, že boží načasování je vždy správné.“

Fanoušci Seleny Gomez i další uživatelé sociální sítě TikTok začali video komentovat a poukazovali na možnou spojitost s ní, načež Bieber video ze svých sítí smazala a napsala: „Na takové věci jsem nikdy neodpovídala, ale měly jsme prostě jen dámskou jízdu a natočily random TikTok ze srandy. Není na nikoho mířen.“ Jenže vysvětlení od manželky Justina Biebera již nemohlo zastavit rozpoutanou bouři, kterou její video způsobilo.

Válečná sekera byla znovu vykopána

Na TikToku tak začaly vznikat tisíce videí, v nichž lidé rozebírali, co se mezi Selenou a Hailey děje a zda bylo dříve zmíněné video mířeno na osobu Seleny Gomez, nebo bylo opravdu sdíleno pouze pro zábavu. Gomez však na jedno z mnoha videí sdílených fanynkami zareagovala komentářem: „To je v pořádku! Nedopustím, aby mě takové věci ničily. Buďte ke všem milí!“

Doporučeno
Fitness influencer Marek si nechal udělat 26 zirkonových zubů v Turecku: „Je to tam třikrát levnější.“ Hazard, říká zubařka Fitness influencer Marek si nechal udělat 26 zirkonových zubů v Turecku: „Je to tam třikrát levnější.“ Hazard, říká zubařka 21. června 2024 v 12:00

Hned o několik dní později na svém profilu na TikToku zveřejnila video, ve kterém si ze sebe samotné dělá legraci, protože se jí stala nehoda – přehnala to s laminací obočí. V tom se do celého příběhu připojila dobrá přítelkyně Hailey Bieber, Kylie Jenner, se svým instagramovým story.

„Tohle byla nehoda?“ napsala Kylie Jenner ve svém příběhu s textem přes své dokonalé obočí. Nedlouho nato situaci vyhrotila ještě více, když přidala screenshot z Facetimu s Hailey Bieber, kde obě ukazují svá perfektní obočí.

Od té chvíle již internet nepochyboval o tom, že všechny příspěvky byly mířeny na Selenu Gomez, a rozdělil se tak na dva zjevné tábory – tým Selena a tým Hailey. Na TikToku i Twitteru rázem vznikaly tisíce a tisíce postů. Celá situace vystupňovala až do takových výšin, že dokonce Jenner musela reagovat.

„Tohle zašlo daleko. Proti Seleně jsem nikdy nic neměla a její post o obočí jsem ani neviděla. Děláte kauzu z ničeho. Je to hloupé,“ okomentovala jedno z videí, které bylo dle jejího mínění nevhodné. Její komentář se dočkal reakce i od samotné Seleny Gomez. „Souhlasím s Kylie Jenner, je to všechno úplně zbytečné. Jsem Kylieina fanynka!“ dodala zpěvačka.

Videa z TikToku situaci zhoršila

Do celé situace vstoupila TikTok scéna, která do rozepře zapojila stará videa. Největší dosah mělo několik let staré video, v němž Bieber během talkshow naznačuje zvracení jako reakci na nejnovější album Taylor Swift. Jak mnozí vědí, Taylor Swift je nejlepší přítelkyní Seleny Gomez. „To mě mrzí, moje nejlepší kamarádka je a bude jednou z nejlepších na scéně,“ zastala se Selena své kamarádky.

Doporučeno
„Učitelka po vás chce učebnici za 600, když doma chcípáte hlady.“ Romku Naděnku sleduje 80 tisíc lidí, ráda provokuje rasisty „Učitelka po vás chce učebnici za 600, když doma chcípáte hlady.“ Romku Naděnku sleduje 80 tisíc lidí, ráda provokuje rasisty 16. června 2024 v 14:00

Odtud převzal iniciativu Twitter, který ani na mini kauze Taylor vs. Hailey nenechal nit suchou. Jeden uživatel dokonce zveřejnil porovnání majetku Hailey Bieber, který by měl činit 20 milionů dolarů, a Olivie, kočky Taylor Swift, jejíž hodnota jmění má být 97 milionů dolarů. Olivia je totiž třetím nejbohatším mazlíčkem světa.

Po několika dnech, kdy internet šílel kauzou Selena vs. Hailey, oznámila Gomez jako nejsledovanější žena Instagramu na svém streamu, že si chce dát na několik dní pauzu od sociálních sítí. Po čtyřech dnech se ale na sítě vrátila s postem, v němž oznámila svatbu své kamarádky. Nicméně v komentářích se nehromadily gratulace k zásnubám či přání krásné svatby, ale zprávy vyjadřující náklonnost a podporu Gomez ve výše popisované rozepři.

Důsledky

Co z toho všeho tedy vyplynulo? Z pouhého jednoho videa na TikToku se během několika dní stala senzace, Bieber i Jenner ztratily statisíce followerů na sociálních sítích, zatímco Gomez posbírala 7 milionů nových followerů za pouhý týden. Tato „kauza“ přerostla z internetového „beefu“ na generační boj, jenž podpořily dětské vzpomínky. 

Dosvědčují to hlasy fanoušků. „Jak se opovažuje opřít se do Seleny? Copak neví, že nás všechny vychovala Alex Russo?“ píší nyní stovky mladých žen na své sociální sítě ve spojitosti s rolí Seleny Gomez, která ji proslavila na Disney Channel. Do „boje“ se vrací tzv. Jelena shippers, lidé, kteří znovu točí videa na hit Beauty and the Beat od Nicki Minaj a Justina Biebera, kde se v textu hovoří právě o Seleně Gomez.

Doporučeno
Zažíváš právě svoji Carrie Bradshaw éru? Tady máš inspiraci na cool kousky, jež se objevily ve slavném seriálu Zažíváš právě svoji Carrie Bradshaw éru? Tady máš inspiraci na cool kousky, jež se objevily ve slavném seriálu 15. června 2024 v 15:30

Na druhou stranu tzv. „nepobabies“ v čele s Hailey Bieber jsou v novém trendu přirovnávány k herečkám z filmu Mean Girls. Někteří tiktokeři dokonce zachází tak daleko, že přirovnávají Selenu Gomez k princezně Dianě a Hailey označují za dnešní královnu Camillu. 

Domů
Sdílet
Diskuse