Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. února 2023 16:30
Čas čtení 2:01
Dominik Vetrák

O čem jsou potitulkové scény v Ant-Man & Wasp: Quantumania, kolik jich je a jak ovlivní další Avengers film?

O čem jsou potitulkové scény v Ant-Man & Wasp: Quantumania, kolik jich je a jak ovlivní další Avengers film?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL
Uložit Uložené

Co se stane v Ant-Man & Wasp: Quantumania, jaké jsou potitulkové scény a co to znamená pro další Avengers film?

V článku se nacházejí spoilery ke snímku Ant-Man & Wasp: Quantumania.

Na konci snímku Ant-Man & Wasp: Quantumania najdeš dvě potitulkové scény. O čem jsou? Ant-Man a spol. se ve snímku dostanou do kvantové říše, kde se postaví diktátoru Kangovi Dobyvateli (Kang the Conqueror). Toho vyhnali do exilu jeho varianty, tedy alternativní verze Kanga z jiných dimenzí a časových pásem. Ant-Man a Wasp na konci snímku zabili hlavního Kanga, když ho strčili do multivesmírného jádra na cestování napříč dimenzemi. Kang teoreticky mohl přežít, ale to není to jediné, co musí Avengery trápit.

Na smrt tohoto Kanga totiž zareagovaly jeho ostatní verze, kterým se nelíbí, že Avengeři se stále více angažují v multivesmíru. Kangové se bojí, že to naruší jejich plány, ať jsou jakékoli. Rozhodnou se tedy vyrazit do boje proti Avengerům a následky jejich rozhodnutí zřejmě uvidíme až v dalším Avengers filmu. Avengers: Kang Dynasty a Avengers: Secret Wars uvidíme v květnu 2025, respektive v květnu 2026.

1. potitulková scéna

V první potitulkové scéně vidíme tři hlavní Kangy, kteří svolali ostatní verze z celého multivesmíru ve velké aréně. Tři hlavní varianty jsou Rama-Tut, Immortus a Scarlet Centurion. Toto jsou tři nejsilnější verze Kanga alias Nathaniela Richardse kromě Kanga the Conquerora, kterého zneškodnili Ant-Man a Wasp.

Doporučeno
Ahoj, já jsem Ondra a v jedné mobilní hře jsem už nechal 24 tisíc korun. Je na čase si přiznat, že mám problém? Ahoj, já jsem Ondra a v jedné mobilní hře jsem už nechal 24 tisíc korun. Je na čase si přiznat, že mám problém? 30. dubna 2024 11:00

Immortus je zestárlá verze Kanga, obrovského záporáka, který ničil jednu dimenzi za druhou. Ve starším věku už prostě nemá zapálení a motivaci dokazovat si něco víc a vzdal se dobývání celého vesmíru. Immortusovo civilní jméno zní Nathaniel Richards.

V jistém bodě komiksového příběhu šlo o otce Reeda Richardse, lídra týmu Fantastická čtyřka (geniální vědec, který se dokáže natahovat). V Marvel Studios v současnosti pracují na vlastní verzi příběhu Fantastické čtyřky, takže se o Kangovi možná dozvíme víc i tam.

Ant-Man Kang
Zdroj: Marvel Comics

Kang má v Marvelu několik podob a identit. Byl egyptským faraonem a také Iron Ladem, lídrem Young Avengers. Dokáže cestovat v čase a vyzkoušel už řadu různých postav. Postava v Lokim byla tedy záporákem, ale jen do jisté míry.

Kang je nesmírně inteligentní a brilantní vědec. Jako jediná známá bytost v marvelovských komiksech dokáže cestovat v čase, aniž by tím narušil dějiny či vytvářel alternativní reality. Dokáže se dostat leckam a leckdy má přístup k technologiím z budoucnosti.

Ant-Man Kang
Zdroj: Marvel Comics

Kang je také úžasný vojenský stratég a zkušený bojovník/generál schopný skvěle ovládat masy vojáků. Je úžasný i v pěstních soubojích, kdy bez problémů dokáže složit Captaina Americu (Steva Rogerse).

Doporučeno
10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 8. ledna 2024 12:00

Je schopen vytvářet různé technologie přesahující i výtvory Iron Mana či Doctora Dooma. Je majitelem obrovské vesmírné lodi a speciálního brnění, které z něj činí nadčlověka. V podstatě je to téměř dokonalý záporák a Avengeři s ním budou mít bez Iron Mana a Captaina Americy velký problém. 

2. potitulková scéna

V ní vidíme, jak se Loki a Mobius dívají na něco jako divadelní představení, ve kterém vystupuje muž v obleku a s vousy. Jde o Victora Timelyho, originálního Kanga, který jako první cestoval zpět v čase a ze kterého vyšly všechny ostatní alternativní verze Kanga. Je to velmi nebezpečný a smrtelný záporák, o kterém tvůrci více prozradí už v létě, kdy vyjde 2. série Lokiho na Disney+.

Domů
Sdílet
Diskuse