Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2023 v 19:10
Čas čtení 2:05
Ondřej Jarůšek

Peníze, rodina a prestiž. V Oktagonu začínají boje o miliony, co bojovníci prozradili?

Peníze, rodina a prestiž. V Oktagonu začínají boje o miliony, co bojovníci prozradili?
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Na páteční tiskové konferenci organizace OKTAGON MMA vystoupili účastníci pyramidy Tipsport Gamechanger, které čeká boj o životní peníze. Představen byl i dobročinný projekt na pomoc nemocného chlapce.

Bojová organizace OKTAGON MMA v sobotu 4. března odstartuje očekávaný projekt Tipsport Gamechanger, který mezi šestnáct zápasníků rozdělí milion eur. Sestava zápasníků, kteří se pobijí o životní peníze, v pátek vystoupila na tiskové konferenci OKTAGON Time v Ostravě, kde promluvili mimo jiné o své motivaci, o svých očekáváních nebo cílech. 

Doporučeno
Nejlepší turnaj v historii Oktagonu! Boj o miliony korun je tady, kdo si odnese životní peníze? Nejlepší turnaj v historii Oktagonu! Boj o miliony korun je tady, kdo si odnese životní peníze? 2. března 2023 v 8:30

Promotéři organizace OKTAGON MMA během konference oznámili také dobročinnou sbírku zveřejněnou na crowdfundingové platformě Donio, kde mohou lidé přispět na léčbu nemocného tříletého chlapce Tedíka. Ten žije s mozkovou obrnou a vybrané peníze se použijí na úhradu rehabilitací, kočárku, potravinových doplňků nebo provoz zdravotních přístrojů. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Peníze, rodina a prestiž

Projekt Tipsport Gamechanger je unikátní v tom, že do boje nasadí evropskou elitu, která se porve o peníze, na jaké si nikdo z nich dosud nesáhl. Projekt silně rezonuje nejen u nás, ale i v zahraničí a samotní bojovníci si jeho význam dobře uvědomují. Na konferenci promluvili o tom, co je pro ně největší motivací uspět.

„Jsem v nejlepší kondici, zápasím už 15 let a mám na to všechny tady porazit. Doma mám děti a ženu, takže nezápasím jen pro sebe, ale i pro ně,“ řekl Marcel Mohamed Grabinski, který v pyramidě reprezentuje Německo. 

„Mojí motivací jsou peníze, rád je vydělávám, takže se těším na toto vítězství,“ prohlásil jediný mimoevropský bojovník Leandro Silva, reprezentant Brazílie. S tím, že peníze vydělané v pyramidě mohou změnit život, souhlasili i ostatní bojovníci.

Slovenský bojovník Samuel „Pirát“ Krištofič zavzpomínal na to, že za svůj první profesionální zápas v MMA dostal 120 eur a nikdy si nemyslel, že tímto sportem dokáže uživit sebe a svou rodinu. Teď má ale šanci rodinu nejen uživit, ale dopřát jí i pohodlný život.

Doporučeno
Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd 21. července 2024 v 7:20

Krištofič se v prvním kole pyramidy utká s Alexem Lohorém, se kterým si na konferenci vyměnil několik slov. Oba řekli, že navzdory mírnému popichování nevnímají vzájemný zápas jako osobní.

Jedním z hlavních favoritů na výhru je bývalý šampion veltrové váhy David Kozma, který bude jako jediný hájit české barvy. „Peníze jsou obrovská motivace. Kdo řekne, že nejsou, tak lže, ale jenom o peníze nejde. Je to taky obrovská sportovní prestiž,“ popsal Kozma.

Kozma: Musím předvést to nejlepší

Právě David Kozma je, alespoň dle kurzů, největším favoritem sobotního turnaje. To však neznamená, že by svého soupeře Łukasze Siwiece z Polska podceňoval. Právě naopak. „Očekávám, že se bude chtít předvést v nejlepším světle. Pro mě je to samozřejmě větší tlak, že jsem až tak velkej favorit, ale musím předvést to nejlepší, co ve mně je, a nedívat se na to, že je to outsider. Je to kvalitní wrestler a zemař a já ho určitě nepodcením,“ zhodnotil Kozma svého soupeře.

Siwiec (téměř) nezná porážky a své zápasy ukončuje výhradně před limitem. Právě to je něco, co bude chtít dokázat i v zápase s Kozmou. Pro polského bojovníka by se jednalo o největší výhru jeho kariéry, a jak sám řekl, vnímá to i jako příležitost, jak si na tuzemské scéně udělat jméno.

Doporučeno
Letní turnaj OKTAGON 59 poprvé na Slovensku: Prohlédni si zápas elit pod širým bratislavským nebem, toto je nabitý fight card Letní turnaj OKTAGON 59 poprvé na Slovensku: Prohlédni si zápas elit pod širým bratislavským nebem, toto je nabitý fight card 10. července 2024 v 9:30

Všechny zápasy sobotního turnaje OKTAGON 40 jsme rozebrali v tomto článku, kde si můžeš přečíst naše predikce na výsledky. Pokud si zakoupíš předplatné REFRESHER+, v rámci benefitů získáš možnost sledovat turnaj zadarmo.

Domů
Sdílet
Diskuse