Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. března 2023 19:10
Čas čtení 2:05
Ondřej Jarůšek

Peníze, rodina a prestiž. V Oktagonu začínají boje o miliony, co bojovníci prozradili?

Peníze, rodina a prestiž. V Oktagonu začínají boje o miliony, co bojovníci prozradili?
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Na páteční tiskové konferenci organizace OKTAGON MMA vystoupili účastníci pyramidy Tipsport Gamechanger, které čeká boj o životní peníze. Představen byl i dobročinný projekt na pomoc nemocného chlapce.

Bojová organizace OKTAGON MMA v sobotu 4. března odstartuje očekávaný projekt Tipsport Gamechanger, který mezi šestnáct zápasníků rozdělí milion eur. Sestava zápasníků, kteří se pobijí o životní peníze, v pátek vystoupila na tiskové konferenci OKTAGON Time v Ostravě, kde promluvili mimo jiné o své motivaci, o svých očekáváních nebo cílech. 

Doporučeno
Nejlepší turnaj v historii Oktagonu! Boj o miliony korun je tady, kdo si odnese životní peníze? Nejlepší turnaj v historii Oktagonu! Boj o miliony korun je tady, kdo si odnese životní peníze? 2. března 2023 8:30

Promotéři organizace OKTAGON MMA během konference oznámili také dobročinnou sbírku zveřejněnou na crowdfundingové platformě Donio, kde mohou lidé přispět na léčbu nemocného tříletého chlapce Tedíka. Ten žije s mozkovou obrnou a vybrané peníze se použijí na úhradu rehabilitací, kočárku, potravinových doplňků nebo provoz zdravotních přístrojů. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Peníze, rodina a prestiž

Projekt Tipsport Gamechanger je unikátní v tom, že do boje nasadí evropskou elitu, která se porve o peníze, na jaké si nikdo z nich dosud nesáhl. Projekt silně rezonuje nejen u nás, ale i v zahraničí a samotní bojovníci si jeho význam dobře uvědomují. Na konferenci promluvili o tom, co je pro ně největší motivací uspět.

„Jsem v nejlepší kondici, zápasím už 15 let a mám na to všechny tady porazit. Doma mám děti a ženu, takže nezápasím jen pro sebe, ale i pro ně,“ řekl Marcel Mohamed Grabinski, který v pyramidě reprezentuje Německo. 

„Mojí motivací jsou peníze, rád je vydělávám, takže se těším na toto vítězství,“ prohlásil jediný mimoevropský bojovník Leandro Silva, reprezentant Brazílie. S tím, že peníze vydělané v pyramidě mohou změnit život, souhlasili i ostatní bojovníci.

Slovenský bojovník Samuel „Pirát“ Krištofič zavzpomínal na to, že za svůj první profesionální zápas v MMA dostal 120 eur a nikdy si nemyslel, že tímto sportem dokáže uživit sebe a svou rodinu. Teď má ale šanci rodinu nejen uživit, ale dopřát jí i pohodlný život.

Doporučeno
Black Panther: Vyrůstal jsem v drsné čtvrti, pouliční rvačky mě dostaly do vězení. K drastické změně Keitu přinutil sestřin pláč Black Panther: Vyrůstal jsem v drsné čtvrti, pouliční rvačky mě dostaly do vězení. K drastické změně Keitu přinutil sestřin pláč 1. května 2024 11:30

Krištofič se v prvním kole pyramidy utká s Alexem Lohorém, se kterým si na konferenci vyměnil několik slov. Oba řekli, že navzdory mírnému popichování nevnímají vzájemný zápas jako osobní.

Jedním z hlavních favoritů na výhru je bývalý šampion veltrové váhy David Kozma, který bude jako jediný hájit české barvy. „Peníze jsou obrovská motivace. Kdo řekne, že nejsou, tak lže, ale jenom o peníze nejde. Je to taky obrovská sportovní prestiž,“ popsal Kozma.

Kozma: Musím předvést to nejlepší

Právě David Kozma je, alespoň dle kurzů, největším favoritem sobotního turnaje. To však neznamená, že by svého soupeře Łukasze Siwiece z Polska podceňoval. Právě naopak. „Očekávám, že se bude chtít předvést v nejlepším světle. Pro mě je to samozřejmě větší tlak, že jsem až tak velkej favorit, ale musím předvést to nejlepší, co ve mně je, a nedívat se na to, že je to outsider. Je to kvalitní wrestler a zemař a já ho určitě nepodcením,“ zhodnotil Kozma svého soupeře.

Siwiec (téměř) nezná porážky a své zápasy ukončuje výhradně před limitem. Právě to je něco, co bude chtít dokázat i v zápase s Kozmou. Pro polského bojovníka by se jednalo o největší výhru jeho kariéry, a jak sám řekl, vnímá to i jako příležitost, jak si na tuzemské scéně udělat jméno.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Všechny zápasy sobotního turnaje OKTAGON 40 jsme rozebrali v tomto článku, kde si můžeš přečíst naše predikce na výsledky. Pokud si zakoupíš předplatné REFRESHER+, v rámci benefitů získáš možnost sledovat turnaj zadarmo.

Domů
Sdílet
Diskuse