Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2023 18:02
Čas čtení 0:38
Kristýna Dobiášová

Japonsko trápí „sushi teror“. Policie zatkla tři osoby kvůli ničení pokrmů a olizování lahví

Japonsko trápí „sushi teror“. Policie zatkla tři osoby kvůli ničení pokrmů a olizování lahví
Zdroj: Pexels/cottonbro
ZAJÍMAVOSTI GASTRONOMIE JAPONSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

„Sushi teror“ představuje ničení pokrmů, během kterého se lidé natáčeli a videa následně zveřejnili. Policie kvůli tomuto chování zatkla tři osoby. Tyto incidenty způsobily znechucení zákazníků i pokles akcií některých řetězců.

Japonská policie ve středu zatkla tři osoby ve spojitosti s tzv. sushi terorem. Jedná se o nehygienické žerty, které se staly virálními na sociálních sítích. Minulý měsíc se šířilo video muže, který olizoval lahev se sójovou omáčkou, píše BBC a NBC. Na videu je také vidět, jak na pobočce Kura Sushi ničí jednotlivé pokrmy projíždějící po pásu, který jídlo převáží k zákazníkům. Od té doby se šíří více podobných videí.

Sushi teror způsobil i pokles akcií

„Vím, že lidé ze zámoří se těší, až si tady dají sushi, takže se jako Japonka za takové jednání stydím,“ sdělila pro BBC Jukari Tanaka. Tyto vtípky kromě zhnusení lidí vedly i k poklesům akcií např. řetězce Sushiro.

Doporučeno
Japonští vědci změřili, jak moc mají kapybary rády vodní lázně. Podívej se na nejroztomilejší výzkumný diagram Japonští vědci změřili, jak moc mají kapybary rády vodní lázně. Podívej se na nejroztomilejší výzkumný diagram 15. února 2023 12:32

Podnik Choushimaru uvedl, že pásy přestane používat poté, co jeden ze zákazníků vložil nedopalek od cigarety do sklenice s nakládaným zázvorem. Pokrmy tak budou nosit přímo zaměstnanci. „Doufáme, že už nebude docházet ke kopírování těchto zločinů,“ uvedl řetězec Kura Sushi v souvislosti se zatčením, uvádí NBC.

Domů
Sdílet
Diskuse